zargana olatasıyla 33 santimlik mırmır(aslında sivri burun karagözmüş) selamlar;bu sabah kıyıdan avlanmak için sığacığa gittim.teos antik kentini geçince yolun bittiği yerdeki deniz kıyısı(yerin adını bilmiyorum).dip oltasının yanısıra zargana içinde olta attım(bildiğimiz şamandıralı düzenek) ve şamandıra suya gömüldü uzun süre çıkmadı.daha öncedende zargana oltasıyla ot balığı filan yakaladığım için çok heycanlanmadım.ama kıyıya gelen balık oldukca büyüktü(benim için).yaklaşık bi yarım kilo var.yalnız bu balığın ağız yapısı mırmıra pek benzemiyor.daha sivir bi agız ve altlı üstlü insan dişi gibi diş var ağzında .herneyse ben mırmır dedim belki başka bi adı vardır söyleyen olursa sevinirim.fotosunu çekemiyorum çünkü foto çekecek hiç bi alet yok şu an elimde.ayarlarsam çekip koymak isterim.
tebrikler tuttugunuz balik buyuk ihtimalle sivri burun karagözdur...asagida baligin resmi var buna benziyormu?
üstad teşekkürler.evet öyleymiş.bi sivri burun karagöz tutmuşum.şimdi fotolarını bulup baktım aynı balık.sanırım beni şarırtan enine siyah çizgiler oldu.sabahtan beri mırmırım diye seviyordum.bunada alışırım.ilginize teşekkürler.kolay gelsin.
Namik abi sen bugun erkencisin heralde ne sinagriti ne palazi...abi sen yat dinlen biraz hava sicak orda heralde...sicak ta carpar abi o
estafurullah abi senin baliga palaz demedim arkadas 33 cm demis tuttugu baliga o yuzden ona palaz dedim google da sinarit yazinca resimlerden bir baktim Namik abi ve guzel bir sino resmi dedim arkadasa yardimci olayim belki balik sinodur dedim ve senin o unutulmaz avlarinin en kucuk baligi olan sinoyu ekledim abi..ama kuzularin yaninda palaz be abi