Merhabalar öncelikle.. Yaklaşık olarak 1 hafta önce gittiğim Bayraklı'da çok kaya ve yosun vardı.Bu nedenle 6 tane Lidaki yakaladım.Öğlen 1 den saat 3'e kadar 6 adet lidaki yakaldım..Bir dahaki sefere Zargana topu(Şamandra) kullanmam daha doğru olur mu sizce? Cevaplarınızı bekliyorum.. Teşekkürler..
Kesinlikle çok işinizi göreceğinden şüpheniz olmasın. Eğer avlandığınız yer çok derin değil veya azar azar derinleşen bir bölgeyse şamandıra kullanımı av verimini ciddi ölçüde arttırır. Hatta yem hareketli olacağından levrek yakalama ihtimaliniz bile artar.
Sevgili Emre'cim, Bahsettiğin gibi kayalık ve yosunluk bölgelerde, zargana toplu veya şamadralı sistemler derinliğe göre ayarlanarak kullanılabilir. Çok da verimli olacaktır. Rastgele... Bu arada hatırlatmakta fayda görüyorum, zira bilmiyor olabilirsin; İç körfezde Bostanlı arabalı vapur iskelesinden, Üçkuyular vapur iskelesine doğru hattın içinde av yapmak yasaktır. Maalesef körfezimizin temizlenmesi için zaman var. Ağır metaller uzun süreçlerde çok zarar veriyor.