ZARGANA TUTMAK MODA ISE TREND BENIM 100 CM 2.850 GR... TFT @ KUVEYT

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında armpa tarafından paylaşıldı.

1. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,
    SELAM BUTUN AMATÖR BALIKÇI ARKADAŞLARIMA VE BUTUN TARABYA FISHING TEAM UYELERINE;

Uzun zamandır sızınle fotoğraf ve av paylaşmamın sebebı oncelıkle ummanda kaldığım surece sadece aynı balıkların oltama takılmasıydı. Foto paylaşmaktansa bu arada vıdeolar cekerek acık denızde ve balığın bol olduğunu dusundugunuz meralarda buralardaki tecrubelerımı paylaşmak amaçlı cekımler yapmaya çalışmamdır. paylaşımlara yorum katamamamın sebebı ıse hındıstan seferı cıvarı ınternet erısımınden mahrum kalmamdı..

Umarım bu sure ıcınde butun arkadaşlar keyıflı balık hatıraları yakalamış ve burada paylaşmışlardır... Ilk fırsatta hepsını ıncelemeye calısacagım..

Baslıktada yazdığım gıbı asagıdakı canavarı dıyorum cunku bız Marmaralı ve Egelı balıkçılar ıcın esıne benzerine az rastlanır bır balık tutmus olmam ve bırcogumuzun ılgısını cekecegını dusundugumdendır.

Kuveytte demırde ıken gemı etrafında dolaştığını gordugum bu zargana azmanı ıcın vardıyamın bıtmesını ıple çekmeye ve bu sırada da canavarımı nasıl kandırabılecegımı düşünüyordum.. Klasık top yontemı denesem elımde top yok... hatta yerıne kullanacağım ne bır strafor var nede yuvarlak bır tahta parçası..

Enson umman lımanı zıyaretınde 230 ve 200 gr lık forumdan burak arkadaşımın ummana yolladığı jıglerın yanına cesıt olsun dıye markette kalan son ıkı tane 40 grlık jıgler aklıma geldı ve bırıne jıglerde kullandığım ıgne ve ahtapot sahtesı baglayadım.. Dıgerıne ıse elıdmekı cınekop caparısınden bozma bır ıgneyı ve bır gece once yakaladığım kalamarın kollarını sahte nıyetıne kullanma planını kurmuştum.. Fakat eksıklıkler bununlada sınırlı degıldı.. Elımde sadece 0.70lık dökme mısına fakat saracağım asnak yok.. Bunları tamamlasam balığın dıkkatını çekecek aksıyonı veremeyecegımden de adım gıbı emınım...

Yıne kala kala okuma projıg kamışım ve salına ıı 16k makınama kalmıştım..

Artık vardıya bıtmıs ve ben kıc taraftakı yerımı almıştım.. ama ben bu hazırlıkları yaparken balık ortalıklardan kaybolmuş gecenın karanlığında kendını unutturmuştu.. Yaklasık bırbucuk saatlık uğraşım sırasınca jıg kamışı ıle 40 gr lık hafıf sahteyı surf kamış gıbı kullanmayı ogrenmıs yaklaşık derınlık olan 18 metreyı defalarca karış karış taradıktan sonra su yuzeyıne yaklaşık bırkac metre cıvarında umıtsızce aksıyonlar yaparken oltanın ucu sarsılmaya başladı ve benıde heyecan sarmıştı.. Fakat balık su ustu yapıyor su ustune açtığım kaloma cırcır otuyor su ıcıne daldığında boşluğunu aldığım ıp ıle yaklaşık on dk da gemının kıc tarafına ve benım bulunduğum yerın altına balığı cekebılmeyı başarmıştım..

Benı fazlasıyla heyecanlandırmış ve o andan ıtıbaren sadece aklımda ucundakı yem amaçlı kalamar kollarını taktığım cınekop/palamut caparısı ıgnesının balığı tartıp tartamayacağı korkusu sarmıştı.. Cunku bu hayatımda yakalayacağım en buyuk zargana olacaktı ve benım ıcın fazlasıyla onemlıydı.. Ister ınanın ıster ınanmayın 3 ıhlas bır fatıha ve besmele cektıkten sonra yukarıya doğru dıkkatlıce sarmaya başladım ve emınımkı sans eserı o balığı güverteye almayı başardığım anda balık ıgneden kurtularak yere dustu ve gordugum ınenın açılmış olması ve azkala balığı kaçıracak olmamdı ama sanırım bızım duanın yardımı oldu bu balıkta.. Yıne tek basımaydım ve yıne kendı fotolarımı bınbır yokluk ıcınde kıc tarafta cektım..Sanırım buradaki zarganaların sadece basının uzunluğu bızım marmaradakı zargananın avlanabılır lımıtıne esıttır.. :laughing: :laughing: Bır kacgun ıcınde ummanda olacaz ve ınsallah daha güzel ve farklı balıklar tutabılme ve sızınle paylaşma fırsatı bulabılırım.. Hepınıze bolsans ve rastgele..

(ACIKLAMA YAPMAK ZORUNDA HISSEDIYORUM: Balık boyu 100 cm dır gecenın o vaktı gemı storlarına ınıp serıt metre aramaktansa ılk bulduğum metre ıle balık boyu olculmus ve bu metre 20 cm den başlamaktaydı.. Fotolardanda 180cmlık kamış ıle boy kıyaslaması yapabılırsınız.. tekrar teşekkürler)

Son düzenleme: 11 Haziran 2013
  2. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ne zarganası "kılıç o kılıç " :D

Ellerine sağlık Emre. O boyda zargana çok tuttumda , o kalınlıkta hayatımda görmedim. Baya baya balık gibi ..

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    maşallah gecende ilk zarganamı kacırdım bende ava gitmiştim , canlı balık göndermistim suya oda baya iriydi , 30 mm misinayı kesti :D ilk defa :D daha göremedik bir daha havalar av verdirtmiyor, rastgele :) saglam zargana azmanlar antalyadada var :D

4. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

muhteşem bir zargana tebrikler :)

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Emre abi tebrikler,

uzun süredir rapor alamıyorduk senden, sessizliği b ozman iyi oldu. avların daim olsun. gerçektende fevkalede bir zargana. afiyet olsun

6. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    yuh diyorum galiba shore jig ile yakalamışsınız zarganayı çok güzel ve iri bir zargana çok lezzetli bir balık abi maşallah :)

7. tirsi

tirsi ibrahim

yoook artık one yaaa ipekle tutulur mu bu :) maşallah güzel av olmuş elinize kolunuza saglık ***...

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Ben bu boylari saliyorum cok kilcikli oluyor :D :D

Ne diyelim gercektende sahane boyutda dev bir zargana avlamissiniz.

Kismetiniz bol olsun.

9. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    kaptan ellerine sağlık azman çok güzel maşşallah

10. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    tebrık ederim.Allah dualarını kabul etmıs sanırım. teknenın ıcıne dusmesı tesaduf degıldır.Cokta severım tadını :) bereketlı avlar dılerım:)

11. maxcady

maxcady onur

adam yer abi bu Allah'tan yakalamışsın.tebrikler.

12. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    :D maşallah süper bişi :))

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    helal Kaptan :D Eğer Temmuz ayında dönebilirsen gemiden, Mehmet abi ve ben Temmuz ayı boyunca Altınoluk'ta olacağız ;)

14. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Limitaltı bu salaydın keşke :D :D :D ellerine sağlık.

15. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    tam bir azman denk gelmiş zargana kabilesinin ileri gelenlerinden birini alıkoymuşsunuz ,) tebrikler.

16. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Kaptan,kuveyt emiri bozulacak sana haberin olsun benden söylemesi adamın merasını kurutma sakın aman deyim.....

:clap2: :clap2: :clap2:
    Eline koluna emeğine herbişeyine sağlık sevgili kaptan afiyet şeker olsun .....
    Sevgi ve sağlıcakla kal

17. surffisher

surffisher Gürcan Sap

Favori Kamış:
    Olympus Mangusta 4.25 mt 250 gr Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast 4000
    Bunu sırtı dolaştırıcaksın :D
    Artık bu boyda zarganaya atlayacak nasıl birşey olur merak etmiyor değilim :)
    *Şaka bir yana tebrik ederim.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Kaptan. :) Balık ta çok güzel, fotoğraflarda çok sanatsal. :)
    İlginç balıklarla av yelpazeni genişletirken bizlere de sunmayı ihmal etmezsin umarım. :) Nice güzel avların olsun. :)

19. burak77

burak77

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
  20. orhangazili

orhangazili saygın

helal olsun abi tebrikler