zargana yakalayamadım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kepke35 tarafından paylaşıldı.

1. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    zargana (55 cm) zarganacı oldum artık
    ben forumdaki teknikleri denedim zarganayı bi türlü yakalayamadım. turuncu renkte zargana ipeğimde var. balık yaklaşıyor 1 karış kala geri dönüyor neden olabilir??

2. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Kıyıdan ipek ile avcılık yapman çok zor,balık sahteyi yemez.Kıyıdan kullanacağın teknik akıntı yok ise samandıralı uzatma;samandırya 2metre uzunluğunda 0,12-0,15 misine , ucuna 11-12 numara hırsızlı iğne bağlarsın yem olarakta ince şekilde hamsinin parlak yerini takman gerek.Samandırayı 40-50 sn arasında hafif oynatırsan balığı kıskandırırsın.Rastgele.

3. ozan

ozan Ozan

yakalayacağın balığın boyu ne :confused:

4. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    klavye boyunda gördüm liman içinde.

5. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    hırsızlı iğne nasıl oluyor

6. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Hırsızlı iğne;
    Bedendeki iğnenin arkasına bir iğne boyu kadar,başka bir iğne bağlamak.Yem takarkende ilk baştaki iğneden değilde ikinci iğneden takmaya başlaman gerek.

7. ozan

ozan Ozan

en etkili yöntem kepçe vb ile tutabileceğin ufak boy kefal yavrularını topun ucuna bağlayacağın ince misinanın (Max: 0.18) ucuna bağlayacağın 10 numara bir iğneye takıp atman olur. ikinci yöntem misinanın ucuna ard arda bağlayacağı 2 tane (arkadakine hırsız denir) 11 numara iğneye şerit kesilmiş balık-tavuk eti takarak yavaş yavaş çekerek yakalayabilirsin.

canlı yem attığın takımda balık yemi alıp gitsin yavaş yavaş gidip birden hızlanacaktır o ana kadar misinayı boş bırak ( süre uzun olsa bile acele etme). balık hızlanmadan tasmalama.

canlı yem yaparsan limiti dolduracak balığı tutarsın varsa orlarda yeteri kadar zargana;)

8. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Kefal yavrularına yazık değilmi sizce!!!

9. ozan

ozan Ozan

yasal olarakta kullanımı yasak olmayan bir yönetem. canlı yem kavramı olta balıkçılığının bir gerçeğidir. sizce uygun değilse kullanmazsınız. ancak ben balık avında canlı yem seçeneğini asala bir kenara itmem. her avımda canlı yem takımını mutlaka kullanmaya çalışırım. bir bakıma tercih yani. sonuç olarak denizde kullandığımız bütün yemler bir zaman canlı olan şeylerdir.

10. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr

İstavritin kuyrul altı diye tabir edilen parlak yeri ve midyelerin iç taraflarındaki kahverengi uzun parça çok daha etkili olur ipek kyıda pek işe yaramaz ben bu yöntemle tuzlada epey zargana yakalıyorum hafta sonları.

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Yalnız zargana topunun altında kalan misinanın boyu 1 mt yi geçmemeli bana göre.Tabi ben suda asılı bırakıyorum.Bir iki dakikada bir biraz hareket veriyorum.Ama at çek gibi olacaksa 1,5 mt lik misina yeter.

12. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    iki iğneye birden mi takılacak yem hırsızlı takımda

13. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bende karadenizde nasıl yakaladığımı anlatayım belki faydası olur.
    Biz genelde kıyıdan av yaparken ilk balığı yakalıyabilmek için bazen tek bazende 30 cm. ara ile iki tane ipek takarız ve toptan enaz 3-3,5 metre mesafeye bağlarız.İlk balığı yakaladığımız zaman bence en güzel yem balığın kendi etidir.Kuyruk kısmından 2,5-3 cm. keseriz ve her iki tarafını floto çıkarırız.Bir taraftan çıkan flotoyu uzunlamasına ikiye bölerek kancaya tersli düzlü iki defa dikiş diker gibi takıp ucunu balık kuyruğu gibi sallıyacak şekilde takarız.Genelde biz burda istavritlere kullandığımız 9 veya 8 numara sinek kanca dediğimiz kancalardan bağlarız.top ile kancanın arası 3 ile 3,5 metre arası olmalıdır.Topu mümkün olduğu kadar uzağa atarız ve top tam suya düşeceği zaman yem arkada kalsın ve de karışmasın diye hafif çekeriz.Hemen hızlı hızlı makinayı sarfarken yemin bırakmış olduğu izi takip ederiz eğer yemin peşine balığın hareket ettiğini görürsek sarmayı durdurur ve 10 saniye bekleyip yavaşca tasmayı vururuz, yada biraz daha bekleyerek balığın topu hareket ettirmesini bekleriz.
    Kancanın ebadı balığın boyuna göre ufaltılıp büyültülebilir.Birde biz burda karides dediğimiz sizlerin teke dediği yemin kafasını koparıp takarak da randıman alırız.
    Ben uzağı çok iyi göremediğim için evvelsi gün 9 adet daha önceki gün 10 adet aldım ama yanımdaki acemi arkadaş bile aynı yöntemle 23 adet tuttu
    Usta olan bir arkadaş ise enaz 80 adet tuttu ama o sabah erklenden gelmişti biraz.

14. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Merhaba Barış, bizde aksine mümkün olduğu kadar uzun bırakıyoruzki balık toptan ürkmesin.Zaten çekerken balık sağa sola kaçıyor,yemle topun arası uzak olursa tekrar peşine takılıp yeme dalıyor.Yalnız sulşar biraz soğuyup balık derine kaçınca bizde bekleterek balığın topu oynatmasını bekliyoruz o zaman misinanın boyunu kısaltıyoruz.

15. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    sardalye dene ..bakalim neler olacak

16. ozan

ozan Ozan

canlı yem yoksa hertürlü şerit ete gelir zargana bu. tutması kolay yemesi zor

17. fish founder

fish founder Özgür

bu işin ana kuralı balık bolsa teknik filan yok,boş iğne sallandırdır yakalarsın,
    eğer az ise ve veya yok ise işte o zaman yukarıda anlatılan tüm teknikler denenmeli,deneyimlerini paylaşan herkesin klavyesine sağlık,

18. cntncy

cntncy

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    EŞKİNA 1,2 KG
    bende bir kaç şey söyleyebillirim zargana için. bizde burda genelde ipek kullanırız. topla ipek arası 2-2,5 metre ve 0,25 misina. bu balık belli aralıklarla gelir hiç durmayacak gibi her atışınızda oltanıza gelir. birden kaybolur 2-3 saat tık yok :) çünkü yüzeyden vazgeçer biraz aşağılara iner.böyle olduğunda genelde kurşunla deneriz. aslında ben hep kurşunla denemekten hoşlanıyorum.. kurşun uzun, çift delikli, 30 gr. yine kurşunla ipek arası 2-2,5 metre. atış yaptığınızda kurşun suya düşer düşmez çok hızlı olmamak ve çok da yavaş olmamak koşuluyla sararsınız makarayı. balığın o ipeğe asılışını hissetmenizi isterdim :) topla tutarken aldığınızdan daha etkili ve zevkli olacağını görürsünüz. geçen yıl hiç top kullanmadım. aralık ve ocak ayında güneşli havalarda burda durgun suda yani liman içlerinde hep kurşunla denedim . çok da yakaladım. bir deneyin derim . kurşunu belli bir hızda çektiğinizde batmayacağını görürsünüz. sevgiler . iyi avlar.

19. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    anlatımlarınız için teşekkür ederim.
    yemi kancaya doğru takamıyorum herhalde. bugün denedim 1 keresinde ağzına aldı bende panikledim kaçtı. yarın gene gidecem yemi takmayı başarırsam ne mutlu bana.sardeyenin kuyruk tarafını kullandım.