ben bu zarganayı nasıl tutabilrim şu an elimde buluna olta sırıklı makaraalı bşey bana detatlı bir şekilde zargana için kullanılacak herşeyi ve nereden bulabileceğimi söylermisiniz bide zarganaya çapara atılırmı hepsini öğrenmek istiyorum şimdiden sağolun
merhaba kardeşim zargana yakalamak için olta malzemesi satan bayilereden temin edebileceğin birkaç malzeme söyleyeyim sana öncelikle zargana topu isteen az 40 yada 50 gramlık birkaç top al ardından zargana ipeği al bunların ardından sinek iğne tabir ettiğimiz iğnelerden iste zarganada kullanacağını söle iğne numarası 10 yada 9 numra olabilir zargana topuna en az 2mt yada 4mt lik 025 yada26 27 de olur ince misina bağlamalısın istersen boş olarak iğneyi bağlayabilirsin yada aldığın zargana ipeği ile birlikte kullanabilirsin boş iğne kulanımında yem de kullanmalısın ipekle kullandığında yeme gerek kalmaz ama en iyi sonucu yemli olanda alırsın yem olarak sardalya kuyruğu kullanabilirsin...çaparide ise zargana avlayamazsın o sadece istavrit yada palamut gibi türleri yakalamada kullanılır bol avlar dileğiylesağlıcakla kal kardeşim
öncelikle çok sağol kerpedeyim çapari ile çok güzel istavrit avlayabiliyooruz ama balık akşam olmadan 20 dk kadar kıyıya geliyor o yüzden 20 dakka istavrit avlıyoruz 20 dk yaklaşık 20 tane geliyo çok bol istavrit var buralarda çok macerlar yaşadım int. cafe deyim gelince hepsini anlatıcam iinşlh herkeze saygılar sevgiler