Merhaba Arkadaslar Pazar Günü Arkadaslarla 3 Gibi Maltepe Tarafına Balığa Gitmeye Karar Verdik Genelde Üsküdar , Kuleli , Kadiköy , Eminönü Aralarında Avlandıgımız İçin Maltepe Konusunda Fazlabir Bilgimiz Yoktu . Neyse Uzun Uzun Anlatmadan Konuya Geçelim . Zarganaya Atmaya Karar Verdiğimizde Çevremizde Birçok Kişi Zarganaya Atıyordu Ve Tutan Yokdu . Yeni Gelen Biri Daha Geleli 15 Dakika Olmadan İlk Zarganasını Aldı Zaten Geç Gelmişti Hava Kararmak Üzereydi . Herkez Ya İstavrit Ya Hamsi Yada İpekle Atıyordu . Ve Şansa Bak Derken Adam Birtane Daha Zargana Aldı Hava Kararıyordu Artık .. Merakdan Gidip Ne Yem Kullandıgına Baktıgımızda . Keske Daha Önce Baksaymışız Dedik Midye nin İçindeki Kurda Benzer Uzun Tarafını Takıyordu . Kayalıkların Orda Oldugumuz İçin Midye Çıkartmıştık Öyle Yerde Duruyorlardı Ama Hiç Atmadık . Yani Anlatmak İstediğim İpek Attık , İstavrit Attık , Kurt Atan Vardı , Hamsi Atan Vardı - Balıkları Midye Atan Tuttu Aklınızda Bulunsun. İyi Avlar
En güzel zargana taktiği. Zargana çaparisidir. kepçeden başka suyuna oturtursan Bir çekişte alır 3-4 zargana
Ek olarak hava kararınca herkez çinekop takımına döndü bizde taktık ama gele gele eşşek istavrıti tabiriyle buyuk istavrit geldi. ))
midye çok randumanlı ama artık kıyıda midye de kalmadı tükendi.. geçen kolum omzuma kadar hatta kullağıma kadar suyun içindeydim 2-3 tane düzgün anca bulabildim..
Birkere Attım Buyıl Zarganaya 10 hamsi + 10 İstavrit + İpek = 0 Zargana Kadiköyde Yarın Şansımı Deneyeceğim Bakalım Raporunu Tututcam Zargana Yakalamakda Kararlıyım Busene
midye takacaksan iri midye olacak birde tek kanca kullanmayı dene hırsız olmadan 9 numara sağlam kanca olsun balık varsa çok nazlı değilse hava şartları uygunsa zarganaa avında nirvanaya ulaşırsın.. lakin bu sene yunuslar işi zıvanadan çıkardılar ortalığı talan ediyorlar.. gittiğin merada sadece sen tutamıyorsan tutanların takımlarını kontrol et kimse tutamıyorsa oradan yunus geçmiş olabilir.. ayrıca şamandıradan sonra kaçlık misina kullanıyorsun? ben 0.18 fc kullanıyorum 0.20 normal misina ile çok farkı var. ipek ile bence uğraşma bizim sahilde ipek ile tutan hiç görmedim bu sene.. boğazda gördüm ama.
Evet midyenin damar kısmı daha iyi iş yapıyor istavrit, hamsi, ipeğe göre bencede en iyi yem midye veya gümüş fletosu.. Bu sene zargana konusunda baya iyi avlar gerçekleştirdim midye ile ama Fatihinde dediği gibi kullanilan midye kücük olmayacak ki oltaya takilabilecek uzunlukta midye kenarı elde edilsin
Zargana varsa mutlaka Midye Kurdu veya Çamur Kurdu'na gelir diyorum. Zira geçen gün attım bekledım ve 55-60 cm zargana geldi, ilginçtir at çek yapmadan geldi Aliço bey'de zargana çaparisi diyor, çarpma ile mi yapıcağız?