arkadaslat bulundugum merada inanılmaz cok zargana var ve bendede samandıralı takım mevcut... onunla ava gıdıorum ama pek basarılı olamıorum nedense?? canlı ıstavrıt yada zargana yem olarak kullanıorum... lımanın ıcınden avlanıorum ve nasıl avlanmalıyım yardımcı olurmusunuz?? sımdı yemı atıp 2-3m cekıp beklemelımıyım zargana topu alıp goturmesını yoksa suraklı cekıp bırakmalımıyım?? anlatırsanız sevınırım...
Topu uzaga at bekle.. 2tur sar tasmala.. Bosluk al tasmala.. Böyle aheste aheste hoplata ziplata oyna etrafta zargana varsa vuracaktir
bence gelsen yemini degiştir bence gümüş baligi tak daha iyi sonç alabilirsin gibi geliyor cok yavaş cok yavaş sar oyle tutabilirsin gibi yada at bekle oylede tutabilirsin bu arada ipeklede tutuyolar hadi sana rast gele
zargana topu,, bir tarafına makineden gelen misinayı tak , diger tarafa 025 ten 1-1.5 metre beden ucuna bir 8 numara iğne renk farketmez.. iğneye istavritten kesilmiş ince uzun et veya beyaz renkli başka etler tavuket-derisi-sulunez aklına ne gelirse..beyaz çapari bile olur ama besin olursa daha iyi saldırır.. at ileriye yavaçşça sar bir ara küt diye zargana igneye saldıracaktır bazen gagaucu ile alır bırakır onu hissedersin kamış ucunda arada beklet o bekletme anında da atlıyabilir.. bazen balık uzaktan sana dogru topu takip eder atlamaz sen tam 2-3 sn lik bekleme yaptıgında saldırır bakarsın top saga sola yürümeye başlar..
arkadaslar yanımdakı adam atıodu top dustukten sora 3 m hızlı sarıodu ve beklıodu hıc cekeyım sora beklıım yok sadece beklıodu kamısı yere koyup... o yakaladı 10 12 tane ben ise sadece 1 tane
zargana diger etoburlar gibi hareketli şeylere saldırır eger duragan yemi yiyiyorsa çok kalabalık bir guruptur muhtemelende açtır..gurup yaşamında rekabet vardır, kıskanma vardır.. biri bir hareket yaptımı digerleride dener ve derken duran yem birinin agzında kalır. avcıda tutar ama seyrek tek tük gezdiğinde hareket halindeki yemi titreşimleri ile vs uzaktan farkederek gelir..
Mera neresi anlıyamadım yok gelmem de eğer ege bölgesi ise farklı marmarada farklı taktikler.Ama top arkasına 3 kulaç beden 10-11 no iğne 16 no asso misina ve zargananın kuyruğundan keseceğiniz(parlak yem) takımı atıp arada kıskandırarak balık alabilirsiniz .
Benim de tavsiyem küçük iğne kullanın. Arada bir hafif çekip bekleyin, bu şekilde oynayarak. Balık varsa atlayacaktır. Sardalya ya da hamsinin kuyruğunu da kullanabilirsiniz yem olarak. Kuyruktan sonra 1 cm kadar etli yer bırakıp kesin ve bu parçayı takın iğnenize. Ya da zargana eti..
Bir de ince ve kaliteli misina kullanın. Bu çok önemli. Belki o yüzden yanınızdaki arkadaşınız yakalarken siz yakalayamadınız. Toptan sonra da kösteği çok uzun bırakmayın. Öyle 2-3 m. bağlarsanız top hareketsizken sizin yem 3 m. aşağı iner. Zargana genelde su yüzeyine 1-2 m. mesafede yemlenir.
benım makınada 0.50var lufer ıcın kullanırım demıstım dandık mısına ve kamısım var burda... bedendekı mısınada yanımdakı abıden aldım o taktı bana...
Seydihan,makinendeki misinan 0,30 u geçmesin,ince olursa ileriye atman rahat olur. Biz burada topun arkasına kamışın boyu kadar 0,15-0,20 arası ince misina takıp ucuna da 9-12 no arası siyah çapraz kanca takıp zargananın kendi etini takıp avlanırız. Zargananın en iyi yemi kuyruğun bitimindeki 3 cm lik kısımdan olur.Orayı ince şekilde kesip kancaya takarsan daha verimli av yaparsın. Topu ileriye attıktan sonra ilk önce hızlı sarıp yemi yüzeye çıkarırsan görünürlüğü artacaktır. sonra yavaş yavaş sararak etrafta sargan varsa yeme hamle yapmasını bekleyeceksin. Ama gözün sürekli topun arkasındaki yemde olacakki balığın yeme saldırdığını göreceksin. Balık yemi takibe aldığında dur bekle 10-15 sn sonra eğer yakalanmamışsa yavaşça sarmaya başla,eğer balık halen yemin yanındaysa yine kıprdanma olur ve yeme atlar o zamanda sen yakalarsın. Önemli olan balığın yemi takibe aldığında onu görebilmendir,sanki yemin arkasından hafif bir dalga gibi gelir ve aniden atlar. Haydi rastgelsin, aramızda 90 km var fazlasını bu tarafa kovalamayı unutma emi.
eywallah abı sagolasın... belkı nasıp olurda beraber balıga gıderız kuyrugun bıtımındekı yerı derken yanı kuyruktan sora govdeye dogru 1cm olan kısmımı?? gerı kalan kısmı neden cok verımlı olmuokı??banghead