bende seviyorum zarganayı, geçen hafta cumayı c.tesiye bağlayan sabah 06:30 da indim meraya zeytinburnunda, 6-7 parça aldım, fazla takılamadım ama zargana vardı..
zaten en geç 7'de ordayım büyük mu gelir küçük mu yanı isterim ki 3 tanesi doyursun bütün ailesi o türden çıkar mi acaba
valla çok iri bekleme derim, gelirsede sürpriz olur artık. hem ailenin kaç kişilik olduğunada bağlı tabi kaç balığın yeteeği ben geçen hafta 7 parça aldım, 2 tanesi iriydi, diğerleri normalden biraz inceydi.
valla kardeş onu bilemem, ya nasip diycen gidicen, allah kısmetine ne verdiyse alıcan gelicen. inşallah yeteri kadarını tutarsın, bol şans.
Merhaba;size o bilgiyi veren arkadasin ustasi olarak sunu diyebilirimki zargana daha yeni basladi ve aZinlikda ancak ay sonuna dogru guzel av vermeye baslayacaktir,fazla umutlu olma bence.... sonu husran olmaSi kacinilmaz cunku....iyi forumlar
Selamlar Ben avcılardayım ve zargana tutmak benim en büyük zevkim. Her sabah ambarlıda 1-2 saat eğleniyorum.Bu aralar akiamüzeri ufak balık çıkıyor genelde iğneyi yutmadı ise salıyorum. Çarşamba sabahı canım sıkıldı ve 6 gibi 1.5 zargana kuyruğu ile sahile indim. Daha ilk 3 atışta balık geldi.Hem de sanki curcuna.İnanın bunca yıllık balıkçılığımda bu kadar bol ve devamlı balığın gelmesine şaşırdım.Saat 10.5 ta bıraktım avı.Toplam 35 adet ve hemmen hemen uzun oltaya bile takılamayacak irilikte balıklar.Yanıma gelen bir balıkçı sabah yunusların sahilde dolandıklarını söyledi. Normal zamanda yine bol çıksa da bu zamana kadar zargananın bu kadar bol ve iri olmasını biraz da yunuslardan kaçan balıkların liman girişinde sıkıştığı konusunda beni uyandırdı.Bu gün de yağmur var ama yarın sabah yine oradayım.Zaten ben bunu hep yapıyorum Bu arada Bildiğiniz gibi zargana en çok kaya kurduna geliyor.Fakat İnanın iri balıklar genelde ya midye kenarına ya da zargana kuyruğuna geliyor. Yem:Zargana kuyruğu İğne: 10 no siyah çapraz iğne Beden :16 no Top: 60 gr. Kamış :surf 420 (Açığa daha rahat atılıyor) Av saati: 06-10.30 AV YERİ: Söylemem ama avcılar Not: Resim yükleyemediğim için resim koyamadım.
söylemem ama avcılar demek ne demek yaa ben de avcılardayım ne var yani söyleseniz ? denizdeki balık mı bitiyor söyleyince.Herkes kısmetini alır hayatta,bu herşeyde geçerli.. flood yaptım,geç farkettim,yönetimde kimse online değil,mod.yok mu sitede ???
Sarayburnundan çanakkalaye kadar tüm sahilde zargana tutabilirsin. Hava biraz yatık olsun yeter. Heleki bu mevsimde. Sana yakın yem sıkıntısı olmayan yer söyliyim: Florya atatürk köşkünün sağ tarafındaki otopark. Her daim orada kurt satan yemciler mevcut ayrıca çok güzel zargana yapar.