merhaba dostlar; yakalanan zargananın ağzından iğneyi çıkartmanın bir aleti veya metodu var mı? zira yakaladığım zarganaları ameliyat etmek zorunda kalıyom ve bana zaman kaybettiriyor.hem de balık dağılıyor.cevaplarınızı bekliyorum.iyi günler
Çok bogazina girmis ise bende amelyat yapiyorum. Igne ucu gözüküyorsa samandradan köstegi kesip igne ucundan tutarak çekiyorum vakit kaybi inanin daha az oluyor
Kurşun kalem boyunda bir çıbuğun ucunu derinlemesine "V" şeklinde oyun.Eğer zargana yemi yuttuysa misineyi az önce bahsettiğim "V" e oturtun ve balığın boğazına sokun.Misinanın sonuna iğnenin başlangıcına geliceksiniz.Gerisi zaten malum
Merhabalar,bu sene yem olarak kullandigimiz gumus baliklarini defalarca zargananin midesinden cikartmisligim vardir Bu konuda ozel olarak bir metoddan ziyade baliga fazla aci vermemek niyeti ile kafasinin omurgaya baglandigi bolumu kesmekteyim,zargana agiz yapisi itibari ile yemi yuttumu ameliyatsiz cikartmak mumkun olmuyor malesef..piyasada igne cikartmak icin muhtelif el aletleri mevcut fakat zarganada ise yaramaz balik yemi oyle bir yutuyorki igne gozukmuyor.
Bahsettiğim yöntem hakkında bi bilgin varmı??Ben İstanbulda yaşadığım zamanlarda bunu uygulardım başarı oranı oldukça yüksek.Ha birde şöyle bir durum var.Zargana için en uygun iğne 7-8 numara.Eğer iğne 9-10 veya daha ufaksa gerçekten durum vahim olur.idk
Merhabalar zargana konusunda oldhkca tecrubeliyim bahsettiginiz sistemi biliyorum,ama o sistem genelde kalem zarganalr icin gecerli dev zarganalrda igneyi bulmak veya tutturmak nerde ise imkansiz oluyor,kullandigim igne 7 numara kisa pala capraz beyaz igne mustad ama tam nosu hatrimda degil ayrica zargana tutma sistemim bira daha farkli oldugundan balik yemi daha cok yitabiliyor,selamlar
ben genelde iki karış max. denk gelirdi daha irileri nadiren çıkardı.Eğer irilerde bu yöntem işlemiyorsa tabi sen de haklısın arkadaşım.ya özledim marmarada balık tutmayıyaaaa
Haklısın gerçekten iri zarganalar çıkıyor.Amaaaaa öyle iri ıskarmozlar öyle iri minekoplar levrekler lambukalar kuzular varki inan zargana gibi balıklar pek aklıma gelmiyor.Ben antalyada yaşadığım bu 4 yıllık zaman zarfında hep bunların peşinde koşturdum.Spin avcılığa daha yeni başladım sayılır.Surf olta ile oldukça başarılı avlarım oldu.Bir gün buralara yolun düşerse şöööyle bi 3-4 kiloluk levreği birisinin elinde görünce inan aklına ondan başka bir hedef gelmiyor
zargana vurduğunda tasmalarsan kolay kolay yutamaz iğmeyi çıkartmasıda çok basit olur ama yutuyorsa o zaman ince uçlu bir balıkçı pensesi işini görür çoğu zaman yutsada biraz çekince iğne görünüyor zaten. ama uğraşacaksan ya bir eldiven yada bir bez kullanmanı tavsiye ederim elin kolun kamış makine hepsi pul içinde kalıyor hiç sevmiyorum temizlemesini