zarganadan iğne çıkartma

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mırmırlover tarafından paylaşıldı.

1. mırmırlover

mırmırlover barış

Favori Kamış:
    albastar 3270
    Favori Makine:
    albastar millenium 50
    En İyi Avı:
    zargana/ 45 cm
    merhaba dostlar;
    yakalanan zargananın ağzından iğneyi çıkartmanın bir aleti veya metodu var mı?
    zira yakaladığım zarganaları ameliyat etmek zorunda kalıyom ve bana zaman kaybettiriyor.hem de balık dağılıyor.cevaplarınızı bekliyorum.iyi günler

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Çok bogazina girmis ise bende amelyat yapiyorum. Igne ucu gözüküyorsa samandradan köstegi kesip igne ucundan tutarak çekiyorum vakit kaybi inanin daha az oluyor

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kurşun kalem boyunda bir çıbuğun ucunu derinlemesine "V" şeklinde oyun.Eğer zargana yemi yuttuysa misineyi az önce bahsettiğim "V" e oturtun ve balığın boğazına sokun.Misinanın sonuna iğnenin başlangıcına geliceksiniz.Gerisi zaten malum:)

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhabalar,bu sene yem olarak kullandigimiz gumus baliklarini defalarca zargananin midesinden cikartmisligim vardir:)
    Bu konuda ozel olarak bir metoddan ziyade baliga fazla aci vermemek niyeti ile kafasinin omurgaya baglandigi bolumu kesmekteyim,zargana agiz yapisi itibari ile yemi yuttumu ameliyatsiz cikartmak mumkun olmuyor malesef..piyasada igne cikartmak icin muhtelif el aletleri mevcut fakat zarganada ise yaramaz balik yemi oyle bir yutuyorki igne gozukmuyor.

5. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bahsettiğim yöntem hakkında bi bilgin varmı??Ben İstanbulda yaşadığım zamanlarda bunu uygulardım başarı oranı oldukça yüksek.Ha birde şöyle bir durum var.Zargana için en uygun iğne 7-8 numara.Eğer iğne 9-10 veya daha ufaksa gerçekten durum vahim olur.idk

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhabalar zargana konusunda oldhkca tecrubeliyim bahsettiginiz sistemi biliyorum,ama o sistem genelde kalem zarganalr icin gecerli dev zarganalrda igneyi bulmak veya tutturmak nerde ise imkansiz oluyor,kullandigim igne 7 numara kisa pala capraz beyaz igne mustad ama tam nosu hatrimda degil ayrica zargana tutma sistemim bira daha farkli oldugundan balik yemi daha cok yitabiliyor,selamlar

7. Odeon

Odeon abc dfg

soyle bir aparat var. cok kolaylastiriyor isleri :)

8. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    ben genelde iki karış max. denk gelirdi daha irileri nadiren çıkardı.Eğer irilerde bu yöntem işlemiyorsa tabi sen de haklısın arkadaşım.ya özledim marmarada balık tutmayıyaaaa:)

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Antalyada dev gibi zarganalar olmasi lazim :)

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Haklısın gerçekten iri zarganalar çıkıyor.Amaaaaa öyle iri ıskarmozlar öyle iri minekoplar levrekler lambukalar kuzular varki inan zargana gibi balıklar pek aklıma gelmiyor.Ben antalyada yaşadığım bu 4 yıllık zaman zarfında hep bunların peşinde koşturdum.Spin avcılığa daha yeni başladım sayılır.Surf olta ile oldukça başarılı avlarım oldu.Bir gün buralara yolun düşerse şöööyle bi 3-4 kiloluk levreği birisinin elinde görünce inan aklına ondan başka bir hedef gelmiyor:)

11. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    zargana vurduğunda tasmalarsan kolay kolay yutamaz iğmeyi çıkartmasıda çok basit olur ama yutuyorsa o zaman ince uçlu bir balıkçı pensesi işini görür çoğu zaman yutsada biraz çekince iğne görünüyor zaten. ama uğraşacaksan ya bir eldiven yada bir bez kullanmanı tavsiye ederim elin kolun kamış makine hepsi pul içinde kalıyor hiç sevmiyorum temizlemesini

12. mırmırlover

mırmırlover barış

Favori Kamış:
    albastar 3270
    Favori Makine:
    albastar millenium 50
    En İyi Avı:
    zargana/ 45 cm
    tavsiyeleriniz için teşekkürler.V olayı manyıklı deneyeceğim.rastgele