zehirli denizanası

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında fatih88 tarafından paylaşıldı.

1. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    bugün selimpaşada yazlıkta yaptıgım yarım saatlik dalışta,klasik olarak,çamur gibi bulanıklık,birkaç kefal ve bundan da önemli olarak,bol miktarda kahverengi,kırmızı,denizanasından bol miktarda gördüm,sonradan araştırdıgımda,bunun zehirli bir tür oldugunu ögrendim,denizanalarının bol olması keyfimi, kaçırdı,dalışı sonlandırmak zorunda kaldım,ismi Chrysaora Mediterranea,son zamanlarda marmarada dalanların,yorumlarını bekliyorum,bunlarda netten bulabildigim resimleri...

2. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Arkadaşlar haftasonu armutlu'daydım. armutlunun denizinin temiz olmasına rağmen orada da bu deniz analarından vardı. ALLAH sonumuzu hayır eylesin. ama bu gidiş iyiye gidiş değil....

3. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bugün oğlanla şöyle bir avlakları kontrol edelim dedik ve neredeyse 80km lik yolculukta uğradığımız her koyda çok miktarda rast geldik bu tür deniz anasına ve son avlakta oğlan can sıkıntısıyla 15-20tane sopanın ucuyla kıyıya aldı şimdiden üzülmeye başladı bu sene denize giremiyecez diye :eek:

4. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    çok tuhaf görünüyorlar

5. mekan34vatan18

mekan34vatan18 Haydar

Favori Kamış:
    Alba Star 2795/390
    En İyi Avı:
    tatlısu kefali, yayın, çinekop
    Haftasonu drogosta sandalydaydım.. 3. resimdeki kahverengi deniz analarından ara ara ve irice vardı dikkatimi çekti. Hayırdır inş...

6. hasan_hasar

hasan_hasar Hasan HASAR

Favori Kamış:
    apnea poverpoint 90--free-sub goldenhorn 100
    En İyi Avı:
    levrek 2.600 kg
    Ne oluyor arkadaşlar....Bunun bir açıklaması mutlaka olmalı...
    Allah sonumuzu hayır etsiin... :):)

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşlar geçenlerde National Geographic de seyrettiğim bir bilgiyi anlatmak istiyorum.Deniz analarını hele ki böyle zehirlilerini görünce kızgınlıkla sopa vs. ile parçalayıp,kıyıya almaya çalıştığımızda acil durum önlemi olarak hayvancık vücudundaki tüm üreme sporlarını denize salıyormuş.Yani öldürmek onların daha da çok çoğalmalarına sebep oluyormuş.

8. LÜFERCİ

LÜFERCİ serkan

Bu konu ile ilgili uzmanların görüşü.....

NEDENLERİNDEN BİRİ: KİRLİLİK

İstanbul Boğazı'nda artan organik kirlilik yükünün, denizanalarının çoğalması için uygun ortam sağladığını kaydeden İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolijisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Ayhan Dede, “Evsel ve endüstriyel atıklar yüzünden deniz kirliliği devam ediyor. Ayrıca Karadeniz'e dökülen çok fazla nehir var. Bu nehirler çok miktarda organik madde taşıyor. İstanbul Boğazı, Karadeniz'den fazlasıyla etkileniyor. Haliyle organik maddelerle beslenen denizanası gibi canlılar çok daha fazla gelişme sağlıyor'' dedi.

DENİZANALARI ÇOĞALIRSA BALIKLAR AZALIR

Denizanalarının nasıl bu kadar hızlı çoğaldığı sorusuna yanıt veren Dr. Ayhan Dede, “Denizanaları, bulundukları ortamda yeterli besin buluyorlar. Bunları yiyecek balıklar da yok. Dolayısıyla daha fazla büyüyorlar. Üstelik bunun yanında balıkların beslendiği besinleri tüketiyorlar. Denizanalarının aşırı artması, balığın besinsiz kalmasına sebep olabilir. Denizanaları balık yumurtaları için de tehdit. Balık yumurtalarını da yiyorlar, haliyle balık popülasyonunu du etkiliyorlar'' dedi.

Büyük deniz analarının insanlar için tehlikeli olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Dr. Dede, “Tentakürleri (alt kolları) sayesinde avlarını yakalıyorlar. Üzerindeki yapışkanlı madde sayesinde küçük balıkları ve balık yumurtarlarını yakalıyor ve böyle besleniyorlar. Yakıcı kapsülleri var, dokunduğunuzda patlıyor. İnsanlara göre farklı etkileri olabilir. Alerjisi olarlarda deri üzerinde izler bırakabilir. Temas etmekten kaçınmak gerekir'' dedi.

9. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    PEndik sahillerinde de bol miktarda var. Bu yaşıma kadar da görmüş değildim. İklim değişiklerinin sonuçlarını görmeye başladık bence . Sadece kirliliğe bağlayamayız.

10. BlackSharks41

BlackSharks41 Orkun

Favori Kamış:
    Olta
    Favori Makine:
    Sea Master F665
    En İyi Avı:
    5 Kg Mığrı
    İzmit Körfezinde de bol miktarda var bu deniz analarından.Allah sonumuzu hayır etsin...