Zıpkın avcılığı yapabileceğim yerler için yardım edebilirmisiniz ? :rolleyes:

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Okan Gül tarafından paylaşıldı.

1. Okan Gül

Okan Gül Okan

Favori Kamış:
    en güzeli el oltası
    En İyi Avı:
    800 gr Çipura
    Merhaba abilerim, üstadlarım :)

Yaklaşık 1 yıl önce zıpkın avcılığına merak saldım ve hergün forumlardan takip etmeye başladım. Deneyimli bir abiminde yardımı ile artık hayırlısıyla bu zevki tatmak istiyorum. Şu anda zıpkın avcılığı için gerekli malzemeleri temin ettim ve artık tek eksiğim sizlerinde yardımı ile ögrenebilceğim dalışa uygun ve zıpkınla balık avının tadını cıkarabileceğim bir yer :p

Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum..

Herkese kazasız belasız hayırlı avlar, RASTGELE...

2. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    İzmiri pek bilmem Okan:) ama orada güzel levreklerin olduğunu duymuştum eiştelik yerlerdi:) artık nerede bilemem en azından eriştelikten yola çıkabilirsin:)

3. Okan Gül

Okan Gül Okan

Favori Kamış:
    en güzeli el oltası
    En İyi Avı:
    800 gr Çipura
    Teşekkürler konuyla ılgılenıp yardım ettiğin için bunca izmirli zıpkıncı olmasına rağmen cevap alamadım kimselerden :(

4. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Okan abicim bu forum daha çok olta üzerine kurulmuş olduğu için zıpkıncı bulmak zor size tavsiyem şu siteye üye olmanız http://zipkinci.com/forum.php

5. bulo27

bulo27 Bülent Durakoğlu

Malesef zıpkıncılar kolay kolay mera söylemezler. Heleki forumda hiç sanmıyorum. Daldığın yerlerde , zaman, hava şartları, vurduğun yada gördüğün balıklar gibi verileri kaydederek kendi meralarını oluşturman gerek. Bu yüzden büyük emeklerle oluşturulmuş bir listeyi kimse paylaşmak istemez. Hoşgörmek lazım.

6. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Bülent abi kesinlikle haklı:) lakin yazın ayvalık semalarına yolun düşerse ö.m at bana güzel dalışlar yaparız;)

7. kuzey-egeli

kuzey-egeli süleyman

Favori Kamış:
    olta&zıpkın free sub golden horn90
    En İyi Avı:
    torik 5kg 65cm
    İzmir' in neresindesin,

Son düzenleme: 20 Nisan 2010
  8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Selam

Okan kardes merhaba,

Bu site olta balikciligi agirlikli olmakla birlikte, zipkin avciligi hakkinda da cok yararli paylasimlarin yapildigi zengin bir arsiv niteligindedir. Bu ise yeni baslayacagina gore, daha once yazilmis raprlari okumani tavsiye ederim. Ozellikle de dalis esnasinda karsilasilabilecek saglik sorunlari hakkinda olanlari mutlaka okumalisin. Mesela cok yakin bir zamanda sig su bayilmasina dair cok onemli bilgiler yer aldi.

Zipkincilik, yani dalis, bir balik avi yontemidir, ama ayni zamanda bir spordur. Nasil yeni bir spora baslarken kurallarini, oyun icinde ne yapip ne yapmaman gerektigini ogreniyorsan, nasil arkadaslarinla o oyunu oynaya oynaya kendini gelistiriyorsan, dalista da teorik bilgi ve tecrube cok onemlidir. Allah muhafaza, hata affetmez, plansiz hareketleri, asiri cesaretle kalkisilan gereksiz kahramanliklari cezalandirir. Malesef sakatlik, hatta olumle sonuclanan dalis olaylari ulkemizde yasanmaya devam ediyor.

Sunu hatirlamani tavsiye ederim. Dalis sirasinda insanoglunun yaradilisina ters olan, yabanci bir ortamdasin. Hadise, karada yasamaya uyarlanmis bir yaratigin bilim ve teknoloji sayesinde kisa bir sure icin sualtina misafir olmasidir. Yani aslinda tuple dalis yapan dalgicin aya giden astronottan pek farki yoktur. Asagida baliklar evsahibi, sen misafirsin. Ortama uyarken dikkat etmen gereken cok sey var. Bunlarin cogu da guvenlik ve saglik ile ilgili. Unutma ki, pratikte cok zor ama teorik olarak su dolu bir kuvette dahi risk vardir.

Baslangic icin en genel olarak;

-Zipkini asla suyun disinda kurma veya bosaltma, avi bitirip karaya cikmadan once zipkini suyun icinde bosalttigindan emin ol,

-Mutlaka bir isaret samandirasi kullan ki tekneler, yuzuculer, vs. orada birinin daldigini gorsunler ve yaklasmasinlar,

-Agirlik kemeri kullan ve kendi kilona gore kursun agirlik tercihinde bir bile danis,

-Dalis sonrasinda tum malzemeni tatli su ile yika (omrunu uzatmak icin),

-Dalis oncesinde alkolden uzak dur, sigara asla icme,

-Asla yalniz dalma, mutlaka yaninda tecrubeli, guvendigin birisi olsun,

gibi tavsiyelerde bulunabilirim.

Saglikli, keyifli dalislar dilerim.

9. Muzaffer KOÇ

Muzaffer KOÇ Muzaffer

Okan bey selamlar,

İzmir Mordoğan ve Seferi Hisar zıpkınla avcılık için elverişli yerlerden bir kaçı.

Almış olduğunuz ekipmanla ilgili ve bilgi yazarsanız size bu konuda daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.

10. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    İzmirde aklın kesen her yerden dal bulursun birşeyler sonuçta ege :)

11. naciarslan

naciarslan naci

En İyi Avı:
    5.5 kg aynalı sazan
    Mera bilgisi büyük bir sırdır arkadasım para ile elde edilemeyecek bir seydir tüm malzemeni malzemeciden satın alabilirsin bir arkadasın sana hediye edebilir ancak sadece ve sadece bu mera olayı işde ulaşılamaz erişilemez bir şey dir malesef sebebine gelince zaten kısıtlı dar olan alanlar da istemediğiniz kadar avcı ile karşılaşma riskidir buda hiç birimizin istemediği bir durumdur sana bu konuda yapabilecegim yardım kıyıdan avcılık üzerine olur kıyı yapısı cok önemlidir kıyısı taslık kayalık olan zeminler suyun içinde de aynı sekilde devam eder balıklarda bı kayalık alanlarda dogal ihtiyaclarını yani yemlenmeleri için ideal ortamları tercih ederler yanlız yakınlarında insanların olmaması gerekir cok gürültülü ve denize girilip cıkılan yerlerde av şansın sıfıra yakın olur bu sebeple ya yazlıkcı sezonu başlamadan yazlıkların yakınlarında yazlıkcılar başladı ise daha ilerlerde avlanmaya çalışmanı tavsiye ederim zamanla kendini geliştirirsin su altında kalış sürene göre 30 cm sudan tut da 30 mt ye kadar av yaparsın kırmalık taşlık kumluk eriştelik diye tabir edilen her yerde avlanabilirsin ancak avcılığın temel şartı olan kamuflajdır cok iyi kamufle olmalısın bunu elbisenle ve bulundugun ortamdan yararlanarak yapmalısın kayalara tutunarak otların arasına saklanarak kumluk alanda ise bir miktar kumu el yardımı ile kaldırıp suyu hafifce bulandırarak başarabilirsin birde izmirin neresinden sin nerede ikamet edersin özelden de mesaj atabilirsin bir başka dalış turumda seni de yanıma alabilirim ben uşakda ikamet ediyorum ve bu spor için en yakın yere izmire geliyorum yani kısaca bu işi en az bilenlerdenim ama okuyarak araşdırarak sorarak ögreniyorum suya dalmak cok güzel bir şeydir ancak dalmak 30 mt aşagıya inip balık kovalamak yada beklemek degildir suyun yüzeyinde de avlanabilirsin bu da dalmak olarak geçer bende öyle yapıyorum sigara illetinden kurtulamadıgım için bir gün bırakırım umuduyla su altının güzellikleri agır basar elbet diye bu spora başladım bu benim 2 ci yılım ve elimde sadece 1 tek mera var orada da hemen hemen hiç balık yok çok az yani ama olsun ben genede severek isteyerek koşarak gidiyorum ve seninle paylaşmakdan da zevk duyarım rastgele

12. hasanersoz45

hasanersoz45 hasan

ege gerçekten bereketli..

13. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Selam, ben İzmir de kaldığım dönemlerde Yeni Foça da kalırdım ve hemen her kayalık sahili tam bir meradır. Şu an hala kardeşlerim ve arkadaşlarım avlandıkları için net yer vermek istemiyorum ama Yelkenkaya dediğimiz kayalık bölge ( Eski Foça' ya giderken sağda görünce anlarsın; iki yelken şeklinde kaya ) Zıpkın için çok verimlidir. Çünkü hem sığ bir sahil şeridine, hemde gizlenebilmen için erişte ve sudan dışarı fırlayan kayalara, hemde aniden 30 metrelere inen bir derinliğe sahiptir. Ben o meradan çok verim ve keyf aldım, sizlere de tavsiye ederim.

14. cooll34

cooll34 m.emre kaymak

En İyi Avı:
    zargana topu ilee martııı
    izmirde suyu gördünmü atla hemen hiç yer arama mutlaka bişey bulursun

15. wxln

wxln özlem adsan

Favori Kamış:
    sheakespeare + zıpkın olmazsa olmaz
    Favori Makine:
    DAM
    Merhaba

Zıpkınla dalmak gerçekten ayrı bir zevk . Bende çok uzun zamandır dalıyorum . İzmirde değilde çünki çok fazla bilmiyorum asos tarafında dalmaya uygun güzel yerler var . Küçükkuyu altınoluk tarafında asostan dönerken zaten yol üzerınde görürsün hemen buralarda hem balık bulursun hemde güzel bir deneyim yaşarsın. Eğer antalya tarafınada gıderım dersen fınıke de mağaralı koy var mükemmel bir yer tavsıyem bunlar ama unutma zıpkınla dalarken mutlaka ve mutlaka güvenlik önlemlerını es geçme ... İyi dalışlar şimdiden