zıpkın avı

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında trefli tarafından paylaşıldı.

1. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    selam herkese.
    uzunca bır aradan sonra tekrar sizlerin arasına donmekten mutluluk duyuyorum.işlerimin yogunlugundan dolayı epey bir zamandır nete gıremıyordum.sıteyı soyle bır ınceledıkten sonra bazı arkadaslarımızın moderotor olduklarını gordum sevındım.herkese kolay gelsın.

zıpkın konusunda bır ıkı sey karalamak ıstıyorum.bu ıse merak sardıgımdan berı cesıtlı sıtelerden vede ozellıkle bızım sıtedende zıpkıncı arkadaslardan edındıgım bılgılerı pratıge donusturdugumde cok faydasını gordum.

oncelıkle bu ısı gercekten yapacaksanız kurallara tam olarak uymanız gereklı.gece avı olmamalı tam bır katlıam yapılıyor.olculere uygun boyuttakı balıkları vurmalısınız.yasak balıklara kesın atıs yapmamalısız.

herseyden once alacagınız malzemeler ne ucuz ne cok pahalı olmalı.ama kalıtelı olmalı cunku bu malzemelerı bır kere aldıgınızda onlara adapte oluyorsunuz balıgı vurmak ıcınde gerek derın dalısta gerek tasaltı avcılıgında tufek palet kalıtesı cok onemlı.malzemenıze ne kadar guvenır ve ıyı kullanırsanız okadar sualtında sıze yardımcı oluyor.
    hayretle okudum bazı arkadaslar hala kac kılo kursunla dalayım paletlerım kırık elbısem yırtık gıbı seyler yazabılmıs.busayfalarda kursun hesabına yapmaya yarayan lınklere kadar hersey var.

unutmayınkı ındıgınız suyun altı bambaska bır dunya ve hafıfe alırsanız hayatınızla odersınız.BU kadar basıt.Lutfen yaptıgınız her ısı cıddıye alın.

herkese ıyı avlar.

bu arada maalesef marmarada balık yok.saroz korfezınde resmı gecıt yapıyorlar
    marmarada 4-5 gun ust uste gırdıgım halde 1 tane kayda deger balık goremeden sudan cıkıyorum..:((((

2. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    2kg eşkina 1.600 kg mırmır(zıpkın ile)
    Sasirmaaa

sanırım taşlar bana atılmıs fakat sana sadece sunu solıyebılırım dostum evet paletlerım kırık ustelık bırı başka bırı başka agırlık hesaplamasını buraya uye olana denk hıc kafama takmadım zıpkına gelınce o bıle 90 lık zıpkından bozma bır tufek yanı 75 lık sıs kullanıyorum sıs tufek aynı boy
    belkı haklısın.. belkı dııl %100 haklısın ama benı tanımıyorsun kursun bulamazsam tas baglarım belıme zıpkınımın sısı yoktu kendım yapmıstım bır zamanlar sıs ustelık mendrek cıkısında yatların o canavar pervanelerın altında dalıyordum nedenı!!!!!!
    sadece bır tek acıklaması var
    ORASI BENİM DUNYAM BEN DALARIM (sonucu her ne olursa olsun .... inan bana derınlıklerde kendımı karadan daha fazla guvende hıssedıyorum )

3. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    dostum merhaba

bazı seylerı nasıl yaptıgın yada ne sartlarda yaptıgın tabııkı senı ılgılendıren bır problem ve az cok tahmın edebılıyorum.ama ben dusunce olarak bu ıse gonul verıpte yapmak isteyenler yenı baslayanlar ıcınde dıkkatlı olmaları gerektıgını en ufak bır hatanın canlarına mal olabılecegını soylemek ıstedım.
    dusunsene sen bazı seylerde deneyımlı olabılırsın dedıgın gıbı bazı seylerı kendınce cozmussun ama yenı baslayan bırının belıne tas baglayarak dalmaya calıstıgını rasgele tası baglayıp dalmaya calıstıgını.sonuc sence ne olabılır..

amacım polemıge gırmek dııl ama yaptıgımız seylerı anlatırkende bu sayfaları okuyanları yonlendırmeye calısırkende hep daha ıyısıne daha guzelıne yonlendırebilmektir.sonucta daldıgımız balıkların dunyası ve onların dunyasına asgarı uyum saglayarak onlarla esıt olmaya calısmak.ama kurallara uyarak hem balıklar acısından hem kendı canımız saglıgımız acısından..

4. guapomacho

guapomacho Can

En İyi Avı:
    6.5 kg Minakop Zıpkın avı
    bu işin aşkı insana herşeyi yaptırır herşey malzeme kalitesi demek değildir sonuç olarak içindeki duyguların tatmin olması gerek bence haklısın dostum dikkatli ol yeterlidir