Zıpkın boy sınırı

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cipura tarafından paylaşıldı.

1. cipura

cipura

Favori Kamış:
    Gerekli donanim mevcut...
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Merhaba dostlar.
    Zıpkın ile avcılığa başlamak istiyorum lakin aklıma takılan bir konu var. Yönetmelikte zıpkın boyunu sınırlandıran bir madde varmıdır? Genelde herkesin 90cm tercih ettiğini gördüm. Şişin daha hızlı, güçlü ve düz gideceğini düşündüğümden 100-110cm zıpkın almak istiyorum. Yarın öbür gün jandarma boy limiti yasağını geçmişsin diye tüfeği elimden almasın. Av yasaklarını okudum fakat boy ile alakalı birşey göremedim.
    Yanıtlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

2. RainboW

RainboW Sertan

Herhangi bir boy sınırlaması yok. Genelde 90 cm zıpkın orta boy zıpkın kategorisinde görüldüğünden daha çok tercih ediliyor. Dalış yapacağınız yerlerde su altı görüş mesafesi pek iyi değil ise zıpkın boyunu uzun tutmamanızda fayda var. Ani atış yapmanız gerekebilecek durumlarda zorlanabilirsiniz.

3. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    kaya altı dalıçaksanız 70lik

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hangi boyda zıpkın tercih edilmesi gerektiği hususu av disipliniyle alakalıdır. Çoğu avcı klasik agaşon tekniğiyle avlandığı için 90 - 100 cm arası zıpkın tercih eder. Zıpkının uzunluğunun menzil arttırmaya veya daha uzaktaki balığı avlayabilmeye katkısı yoktur. Avlanan balık zaten yakındadır.

5. cipura

cipura

Favori Kamış:
    Gerekli donanim mevcut...
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
    Marmarisli bir dostumdan burda zıpkın kontrolü yapıyorlar mekana göre boy limiti değişiyor olabilir diye duydugumdan sorma gereği duydum.
    Kullanımı zor olacağını düşündüğümden 110cm doğru gitmekten vazgeçtim. Apnea powerpoint90 yada amarok95 almayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz varsa kulak verebilirim.
    Rastgele..

6. tatarbulent

tatarbulent bülent baran

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH SURF-LINEAEFFE SPIRIT SURF 3.90-LINEAEFFE SURF MILL 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI- Silstar supo surf60 MITCHELL498X-ALBASTAR ALFA 60- SHIMANO FX 4000
    En İyi Avı:
    eşkina
    apnea

apnea power point de şişin ipten sıyrılma problemi var tavsiye etmem bütçeni ayarlıyabilirsen pathos pro yu bir araştır