zıpkın konusunda yardım istiyorum.

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında serkes tarafından paylaşıldı.

1. serkes

serkes Serkan

Favori Kamış:
    şekspir
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    bir vuruşda tam 7 sinek
    zıpkın konusunda önerilerinize ihtiyacım var
    nemrod marka nasıldır
    yada alba star
    hakkını verirmi yoksa her seferinde verdiğim paraya acırmıyım :confused:

birde iyibir zıpkın nasıl olmalıdır???

teşekkürşler.

2. SmH

SmH Semih Sezer

Favori Kamış:
    Farketmez Su Kamışı bile olur :)
    Favori Makine:
    Dam ama modelinin hatırlamıyorum ;)
    Serkan Abi,
    Hatırladığımla nemrod apnea nın alt markası idi. Benim ilk zıpkınımdır ve iyidir.
    Ama bana kalırsa daha kaliteli bir zıpkınla başlamak en iyisi. Benim önerim apnea powerpoint 90 lık. başlangıç için ideal tek sorunu lastikleri cok sağlam olduğundan ipini kopartmasıdır. yaklasık 7-8 dalısta bir ip değiştirirsiniz. Ama hakkınıda verir.Tabi bunlar benim fikrim
    Sevgiler
    Saygılar

3. serkes

serkes Serkan

Favori Kamış:
    şekspir
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    bir vuruşda tam 7 sinek
    ipini koparmayan vede attığını vuran uygun fiyat olan başka öneriniz varmı?
    yaklaşık zıpkın ucundan 3 metre öndeki avı vurabilsin yeter ayrıca bu malzemeyi alabileceğim uygun bir internet adres varmı ??

4. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    serkan bey. önerecegim bu yaz aldıgım (daha once yılmaz kullandıgım icin) freesub golden horn zıpkını şiddetle tavsiye ederim. zamanında zıpkıncılıkla ilgili siteleri arayıp tarayıp apnea power point ve freesub arasında kalmıştım. aynı dönemde balıkmarketim.com da 82 lik olanda kampanya vardi ciddi bir indiirmel aldım. daha önce zıpkın kullandınızmı bilmem .byounuz kilonuz kollarınız ne alemde .ben 182 boyunda 90 kilo iri yarı sayılırım. ama 82 lik zıpkını kurarken başta zorlandım. ama açıkta avlanacagım derseniz 90 dan aşagı almayın derim. ama ben kayalıklarda baskın avı teknigini denedigim. ve oyle 10 metrelerde dalamadıgım icin 82 lik idealdir.
    nacizane dusuncem. tecrubeden ziyade araştırmalarımı aktardım. henuz o kadar tecrubelenmedim...

5. SmH

SmH Semih Sezer

Favori Kamış:
    Farketmez Su Kamışı bile olur :)
    Favori Makine:
    Dam ama modelinin hatırlamıyorum ;)
    apnea powerpoint 3 m den balığı vuruyor fakat işte dediğim gibi ip koparma gibi bi sorunu var (zaten ip koparmasının nedeni lastiklerinin çok kuvvetli olmasından dolayı) . İbrahim arkadaşın dediği zıpkın da güzeldir, o da güzel bi seçenektir.

6. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Apnea PP yi rahatlıkla kullanabilirsiniz, ilk kullandığımda ip kopardı, sonra palamutu değiştirdim üzerine misinayıda, 3 yıldır bir defa bile kesmedi, arada sırada klipsi değiştiririm ama 3 senedir bir defa yolda bırakmadı , kıyı levrek avında kullanıyorum çok iyi levrekler aldım sayesinde .

7. Alpay İpekgil

Alpay İpekgil Alpay

En İyi Avı:
    5,5 Kg Kofana
    Ben Apnea karbon 90 lık kullanıyorum oldukça memnunum.Tavsiye ederim.

8. serdar07

serdar07 serdar

Herkese Rastgele Arkadaşlar
    sevgili balık ve deniz sever arkadaşlar ben bu forma yeni üye oldum ve paylaşımlarınızı çok sevdim ve beğendim teşekkür ederim benim sizlere sormak istediğim şey şu ben oltayla balık avlıyordum bu zaman kadar ama artık zıpkınla dalmak istiyorum. antalyada yaşıyorum ve kışın dalmayı düşünüyorum bu yüzden
    elbise hangi marka ve kaç milim olmalı:
    ağırlıklar nasıl olmalı:
    gözlük hangi marka olmalı ve kalitesini nasıl anlarım:
    zıpkın kaç santim uzunlukta olmalı ve hangi markayı tavsiye edersiniz:
    zıpkın pompalımı olmalı normalmi olmalı:
    paletlerin uzunluğu nasıl olmalı ve hangi marka tavsiye edersiniz:
    ve antalyada nerelere dalmalıyım :
    bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkür ederim

9. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Selam, antalyada kışın dalış için su sıcaklığını bilen kışın dalan arkadaşlar yardımcı olurlar size (en fazla 5mm yeterli olur kanımca kışın dalmadım antalyada), ben marmarada kışın 5 mm elbise içime 3mm yelek ile 8-10 derece suya çok rahat giriyorum , tabi patik ve eldivenlerim çok iyidirler, soğuk kişiden kişiye değişir. Elbise seçiminde yerli markalar işinizi görür apnea freesub.

Ağırlık dalış yapıcağınız derinliğe göre değişkenlik gösterir, en iyi çözüm dalış yapıcağınız yerde ilk başta fazla kilo takıp deneyerek kendinizi nötür hale getirerek kendiniz ayarlıyacaksınız. ( tabi bunu yazarken boy kilo oranınızı bilmiyorum) Örnek verirsem , kıyı levrek avı yapıcaksam bilek ağırlığı ve sırt ağırlığı kullanıyorum, kilom 90 boy 1.85 yaklaşık 14 kg ağırlık takıyorum , bu taktığım ağırlık 30cm - 1.5 metre için levrek avında, ağırlıkta elbise kalınlığı dalınan derinlik farklılık gösterir kişinin kilosu ile orantılı, bunu deniyerek kendiniz öğreneceksiniz.

Yeni başlayan için tavsiyem 75 lastikli bir zıpkın yerli malı, apnea freesub ...

Palet seacsub xfire bakın yada yerli markalara.

Bir tavsiyemde , bu işi bilen birisinin size göstermesi, zıpkınla balık avlamak riskdir, eğer yoksa tanıdığınız verdiğim siteleri okuyarak bilgi edinip bu işin risklerini, neler yapılması gerektiğini araştırmanız.

http://www.zipkinciforum.com/phpbb2/index.php?sid=82d944be50f1dbf3f618bc92f805b9ff

http://zipkinci.com/forum.php

http://turkspearfish.com/divers/index.php

http://www.zipkinavi.com/

Bu sitelerde her türlü bilgi mevcut , Antayada dalış arkadaşları da bulabilirsiniz.

Maske konusunda bir çok iyi marka vardır, maskeyi alıcağınız yerde deniyerek yüzünüze en iyi oturan maskeyi almanızı tavsiye ederim

10. serkes

serkes Serkan

Favori Kamış:
    şekspir
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    bir vuruşda tam 7 sinek
  11. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Elbisenin zıpkın kurmada sadece faktörü göğüs bölgesinde bir ped varsa faydası olur, o faydada sadece çıplak vücutla kurduğunuzda göğüs kafesinizde kızarıklık yada yanlış kurulma denemelerinde ezilme ağrı yapar, elbise pedi bu baskıyı engeller hava yastığı gibi . Uzun zıpkını önce kemer tokasında birinci kademeye getiririm sonra ikinci kademe için göğsüme dayarım bu şekilde zıpkın kurarım.

Şöyle örnek vereyim, enişteme 85 lik bir tüfek aldım, ikimizinde boyu kilosu aynı 1.83 civarları, kurarken zorlanıyor devamlı şikayet ediyor :) , ben elime aldığım anda kuruyorum çok rahat, çünkü 20 küsür sene olmuş zıpkını elime alalı alışmışım artık, sizde doğru şekli ile alışırsınız zamanla kurmaya, ilk başlar zor gelebilir.

Nerede ne tarz avlanacaksanız ona göre zıpkın boyunu tercih edin.

Son düzenleme: 2 Eylül 2010
  12. fisherman2789

fisherman2789 muhammed

arkadaşlar herkese selam ben yeniyim hem sitede hemde zıpkın da pathos pro 100 lük zıpkınım var fakat dalış elbisem yok nasıl birşey önerirsiniz cressi markaya baktım cok hosuma gitti. bütcem var alabilirim .mersinde dalacagım.takıldıgım nokta su ki 150 liraya nava 5 mm alsam mı yoksa iki katından daha fazla para verip cressi alınır mı.ikinci konu ise palet 30 liraya aldıgım bişey var onun yerine yine 150-200 liralar verilip cressi marka bi palet alınır mı. acil yardım bekliyorum herkese teşekkürler.

13. fisherman2789

fisherman2789 muhammed

ayrıca dalış feneri ve çakım yok bunlar içinde fiyat/kullanış olarak ideal olmalarını istiyorum ucuza kaçmak istemem fakat ekstra birşeylerde harcamak istemiyorum ayrıca gözlük ve şnörkelde aldıgım elli liralık bi takım var daha iisi olur mu bilmiyorum tekrardan teşekkürler:D

Son düzenleme: 29 Kasım 2010
  14. qolqesiz

qolqesiz Çağrı

En İyi Avı:
    sazan
    süper harika ßir site ellerinize sağlık

15. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    dalacağınız yere göre zıpkının boyu değişir abicim 5mm elbise antalyada ideal su aralar su sıcaklığı 16 derece civarı .kayalık yerde ve dernlik fazla değilse 70 lik ideal 40 lık bile olabilir . ama antalyada 70 lik her yerde iş görür

16. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    antalyada kışın 15 c nin altına düşmez, kolay kolay su,kış için5 mm kaliteli bir elbise,yle üşümeden dalış yapabilirsin,yazları ise antalya 3 mm,yada 1-5-2 mm lik bir elbise öneririmki,yazın antalyada su kaynar gibi olacaktır,aslında,elbiseye gerek yok,vücudunu,midye,denizkestanesi gibi canlılardan korumak,zıpkını kolay germek adına...
    20 c üstü,3 mm elbise,
    15-20 c arası 5 mm elbise,
    10-15 c arası 7 mm elbise,
    2-10 c arası 9 mm elbise
    marmarada şu an sıcaklıgı 7 c ben 9 mm kullanıyorum,sabah ezanından akşam ezanına kadar sudayım,
    zıpkın konusuna gelince,
    taş aaltı için,60 lık veya 75 lik bir zıpkın,agaşon,açık suda avlanmak için,90 lık bir zıpkın seni bir kaç sene götürürür,ilerde,atış menzili kesmesse 100 lük,110 lık bir zıpkınada geçebilirsin...
    45 lik zıpkın=yarım metre,
    60 lık zıpkın=1 metre,
    75 lik zıpkın=2 metre,
    90 lık zıpkın=3 metre,
    100 lük zıpkın=5 metre,
    110 luk zıpkın=6-7 metre
    dalıcacagın,zaman internetten suyun sıcaklıgı,dalganın poyraz,lodos oluşu,havanın sıcak soguk oluşuna görede,elbiseyi kullanırsın....

17. OMMG

OMMG OKAN

Öncelikle tüfekte güzel marka tercih etmişsin,uzun zamandır en sevdiğim tüfağim ve çok zevkle kullanıyorum.Boyu itibari ile açık alanda ve gezer balıkta kullanmak için ideal.Elbise olarak Cressi ye o kadar para vermene gerek yok yarı fiyatına aldığım Jak Boeno 5mm kullanıyorum ve gayet memnunum şiddetle tavsiye ederim,daha ucuz markalara bakma kısa ömürlü olur.Elbise kullanmadığın için ufak bir tavsiye,giyip çıkartırken asla parmaklarını içeriden tutup ( neopren den ) çekme,tınakların neoprene zarar verir.Bir de giyerken bebe şampuanı kullanırsan,hem kayganlığı sağlarsın hemde cildine zarar vermezsin.Ağırlık olarakta 0-10 mt dalış aralığında 5mm elbise ile ortalama 10 kg için 1 kg ağırlık kullanmak yeterli olacaktır.Palet olarak ta Jb Esclapez tavsiye edebilirim o da kullanıp performansından en memnun kaldığım palettir.
    http://www.jakboeno.com/
    http://www.egebarakudashop.com/JB-ESCLAPEZ-green-UZUN-PALA-PALET,PR-925.html

Dalış feneri derken gündüz taşaltı için kullanacağını umarak led beyaz işık veren fener uygun olacaktır.
    Bıçak taşıman hayati derecede önemlidir.Ben kol ve bacak olarak iki adet taşıyorum.Linki koyduğum bıçağı şiddetle tavsiye ederim.Yapısı için söndürme (vurduğumuz balığın hayatının sonlandırılması) için de ideal bir bıçak.
    Gözlük içinde yüzüne göre deneyip iyi bir marka kullanmanı tavsiye ederim.Şnorkel içinde basit ve free diving e uygun bir tercih yapabilirsin.
    http://www.egepil.com.tr/ayrinti.asp?product=129
    http://www.orkadeniz.com/default.asp?x=9&urun=40
    http://www.caglaravonline.com/?urun-268-TECHNISUB-MICRO-MASK.html