zıpkın takımı hakkında

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Dumbass tarafından paylaşıldı.

1. Dumbass

Dumbass Burak

Herkese iyi günler,

11 - 22 Temmuz arası kuşadası alkoçlar adakule otelde tatilde olacağım inşallah bir mani cıkmazsa. Sürekli zıpkın avı yapan bir tanıdığımla birlikte gidiyoruz tatile. Bir kaç sorum olacak tecrübeli abilerime, kardeşlerime.

Birincisi;

İlk defa zıpkın avcılığı yapacağım. Yani ekipmanlar konusunda acemiyim. Alışveriş ve hayati bilgileri sizlerden pratik becerileri arkadaşımdan öğrenirsem doğru olacağını düşündüm. Biraz Google amcayı araştırdıktan sonra ufak bir liste oluşturdum :) acaba listem ve ortalama fiyatlarım doğru mudur eksiğim var mıdır? Tabi ki her alışverişte olduğu gibi bir bütçe söz konusu :) tavsiye marka-modelleriniz varsa yardımcı olur musunuz?

183 Boy 80 Kiloyum Max 5 6 Mt derinlikte denemeler yapacağım.

Palet: Seac Sub X-Pro Palet (Siyah) 70 TL ye bulabildim
    Maske: 60 TL
    Şnorkel: 25-30 TL
    Ağırlık kemeri: 25-30 TL
    Ağırlık: Bu konuda cok araştırdım ama kg'ı 6-22 Tl arası rakamlar gördüm doğrusu nedir?
    Çorap: 20 TL
    Eldiven: 25 TL
    Zıpkın: Arkadaşımın Yılmaz marka lastikli zıpkını var.
    Dalış elbisem var

250-300 max bütcem var

Ağırlık, kemer, çorap, eldiven 2. el olabilir. Eger satan arkadaşlar varsa özelden msj atabilirler.

İkincisi;

Tatile arabayla gidiyoruz dolayısıyla ulaşım sıkıntımız yok kuşadasında dalış yapılabilecek yerler konusunda bilgisi olanlar var ise bilgi verebilirler mi?

Klavyem sürçtü ise affola şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleme: 3 Temmuz 2013
  2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kaan öncelikle iyi tatiller dilerim sana .
    Zıpkın olayında bende bir aralar fena kafayı takmıştım , ama zaman , mekan ve nakit parametreleri uygun olmadığından şimdilik askıya aldım.
    Çok video izledim ve çok yazı okudum bu konuda. Özetle sana şunu söyleyebilirim , uzmanından mutlaka öncelikle 2-3 saat eğitim almalısın. Önce serbest dalış , sonra nefes tutma sonra zıpkın kurma vs. Gerçi sen zaten uzman bir arkadaşın ile birlikte gidecekmişsin sana zaten eğitimini verir diye düşünüyorum. Birde tüfeğin min. 110 cm. civarı olması tavsiye ediliyor . Hem uzağa erim ve hemde isabetli atış için kısa tüfekler pek tavsiye edilmiyor.

3. Dumbass

Dumbass Burak

Çok teşekkürler Özkan :) Dediğin gibi önce can güvenliği, en kötü orada sadece nefes tutmayı, serbest dalış yapmayı öğrenir, İstanbul içinde geliştiririm dalış olayını.

4. vayacon

vayacon Gürel

Kardeşim sana yazdıkların üzerinde yardımcı olmaya çalışayım;

Palet: Seac Sub X-Pro Palet (Siyah) 70 TL ye bulabildim. ==-(Benim de ilk paletimdi. İşini görür.)

Maske: 60 TL (Bu bütçeye çok iyi olmasada idare edecek bir gözlük alabilirsin. Omer alien maskeyi ist.da pazarlıkla uygun fiyata bulursun. )

Şnorkel: 25-30 TL (Decathlon a git oradan 10-15 tl civarında bir şey seç.)

Ağırlık kemeri: 25-30 TL (20 TL gibi normal)
    Ağırlık: Bu konuda cok araştırdım ama kg'ı 6-22 Tl arası rakamlar gördüm doğrusu nedir? (Karaköy'e giderek doğrusunu kendin göreceksin)
    Çorap: 20 TL (Çoraba yazın gerek yok. Kışın da dalarsan almalısın.)
    Eldiven: 25 TL (Olmazsa olmazlardan biri!!!!! Güvenlik için de şart.)
    Zıpkın: Arkadaşımın Yılmaz marka lastikli zıpkını var. (Bu zıpkını ben çocukluğumda kullanırdım. Ne balıklar vurmuştum. Ancak tahminim senin kullanacağın zıpkının eksikleri olacak. Bunun için yapman gereken yeni bir zıpkın edinmek. Çünkü en önemli enstürmanın bu. İyi bir zıpkının yoksa bu işi gezip görmek için yapmış olacaksın. Sana tavsiyem çok bilinen zıpkıncılıkla ilgili foruma gir. Orada ikinci el satışları var. Çok iyi durumda olan zıpkınlar denk gelebiliyor. Durumunu anlat sana yardımcı olurlar.

Dalış elbisem var==- hıh bak bu iyi :)

250-300 max bütcem var ==- o 500 olur ;)

Bu işten anlayan ve yardımcı olabilecek tanıdığım iki arkadaş var;
    Karaköy'de İmrozsub, Hakan GENCER,
    Çanakkale'de Mertsub, Ozan ÖNEN

Herikiside her konuda yardımcı olurlar.

İyi dalışlar. Herzaman dikkatli ol.

5. Dumbass

Dumbass Burak

Bilgiler için cok teşekkür ederim. Fakat şuan zıpkınla idare etmek durumundayım. Tatili maddi olarak hemen hemen ucu ucuna yetiştirebiliyorum :) Dediğiniz gibi gezip görmekte olsa bu işin bir tadını göreyim en azından su altının bi kapısını aralıyayım.