Zıpkın yardımm??

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında TPCX tarafından paylaşıldı.

1. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    Zıpkına çok merakım var teorikte araştırıyorum fakat şuan öğrenci olduğum için zıpkınla dalış yapıcak yerde yok bulunduğum bölgede yani varsada ben bilmiyorum bunun için pratiğim yok.Bu işin kursunu alarak başlamak istyorum ama dediğim gibi şuan uygun zaman değil.Eylülde bir hafta gibi bir süre arkadaşlarımla tatil yapıcam 70 80 liralık (75 lik zıpkın olur büyük ihtimal) bir zıpkın alsak agırlık kıyafet vesaire olmasa tek zıpkın gözlük snorkel le balık vurabilirmiyim.Gözlükle daldığımda kefal mırmır ve karagöz cinsi balıklara kırmalık kumluk alanlarda rastladım ve yaklaştım elimde zıpkın olsa vururum gibi geliyor ama dediğim gibi agırlık ve kıyafet olmayacak vuraabilirim yoksa boşver hiç kalkışma mı dersiniz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim..

2. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    kimsenin bir fikri yok mu acaba?

3. Reha Yamak

Reha Yamak karşıyaka

şimdi vurursun dersem yalan olur vurmazsın dersem yalan olur .Eline zıpkını alıp balık aramak koşulu ile denizlde dolaşırsan 1 gün vurursun 10 gün vuramazsın

Herşeyin ötesinde bu işin temeli mantığı hatta sporun adı SERBEST DALIŞ'tır BU BİR SPOR dur.Serbest Dalış hakkında bilgi sahibi olmadan yapılmış Dalışlar eline tabanca almış sıka sıka giden magandadan başkası degildir.Çok mu ağır oldu :D Benim fikrim zıpkını almadan biraz kendinizi denemeniz su altı tecrübenizi arttırmanız ancak ozaman zevk ,keyif ve balık alırsınız. Bu işin temelini kavradığın ortada eğitim almak istiyorsun ki bu en güzel yoldur.Tekrar üstüne basıyorum en kolay ve güvenli şekli EĞİTİM ALMAKTIR. ANCAK herkes eğitim eğitim diye kendini parçalayarak nasihat verse de(bende yaptım :D) kendileri yüksek ihtimal alaylıdır okuyarak dikkat ederek deneyerek kendini geliştirebilirsin ANCAK denediğin teknik ne olursa olsun eğer aklında en ufak bir teredüt varsa sakın risk alma ve mümkünse kendine bir body bul ki sanırım arkadaşın var . SÖYLEDİKLERİMİ LÜTFEN ÜSTÜNÜZE ALINMAYIN TAMAMEN GENEL OLARAK YAZDIM AMA KENDİNİZ FİKİR EDİNEBİLDİYSENİZ NE MUTLU BANA RASTGELE...

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    reklam olmasın ama bu işin kaftanları zıpkıncı comda takiliyor oraya bir bakıver sen

5. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    BU işe bende merak sarmaya başladım. gerçi her sene yaz aylarında bu oluyor bana. keşke oltaya vereceğim parayı zıpkına verseydim diyorum :) ama seneye kesin alacağım minik olanlardan. başlamak amaçlı. :)

6. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    Öncelikle cevap verme zahmetınde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Ama uzun süredir gözlükle dalıp hep balık kovalıyordum şuan ki periyotta kursa gidicek zamanım yok sadece kendimi denemek istiyodum 10 gün deneyip bir gün vurursam mutluluktan kursa başlayabilirim heralde :)