Zipkinda Yeniyim.mutlaka Yardim Edin Lütfen:(:(:(

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında tertek46 tarafından paylaşıldı.

1. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    olta(kelebekli) ve zıpkın
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    Arkadaşlar,16 Yaşindayim,70 Kiloyum,fiziğim Güçlü...
    Ben Denizde Zipkinla Ilk Defa Başlayacağim Ve Zipkin 30 Tl.acaba Kaliteli Midir? Ya Da Bana önerceğiniz Markalar Felan Hangileridir?

2. serhat57

serhat57 serhat

s.a
    kardeş bu işlerde fizik biyere kadardır en önemli olanı tecrübedir bu sene malesef zıpkın sevdalısı biçok abimizi ve kardeşimizi kaybettik sen sen ol tek başına bu işlere girme avlanmaya bir bilenle git benden sana en önemli tavsiye budur ayrıca yanlış okumadıysam 30 tl lik zıpkın demişsin sana şöyle söylim ucuz etin yahnisi yavan olur kal sağlıcakla

3. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    sağol serhat abi.tamam o zaman zıpkını arka plana atalım da.kelebek oltası acaba deniz de işe yarar mı?

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    25-30 yaşına gelmeden zıpkın kullanma benden sana tavsiye .. o zamana kadar denizi tanı..yüzme - dalma - nefes tutma - suda kalma zamnı vs bilinçli bir şekilde...kendini eğit..

5. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    abi vallaha ben 3,4 yaşımdan beri denizle deostum :D yüzmem süper.nefes tutuşumda iyi.profesyonel gözlük,şnorkel ve paletim var.dediğim gibi yüzüşüm çok iyi.zten gideceğim denizde 1-2 metre gidince direk derinlik başlıyo.boyumu bile çok geçiyo ama çok rahat yüzüyorum.tehlike geçirsem bile kıyıya yakın,hemen kıyıya çıkabilirim :D .ama bana uygun küçük bir amatör zıpkın bulursam alabilirim. :D mesajlarınız için teşekkürler...

6. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    zıpkına eskiden beri amatör olarak 30 liralık zıpkınlarla çoğu kere merak sarmış biri olarak sana şunu söyleyebilirim ki, 30 liralık zıpkınla şansında yaver giderse birşeyler vurursun ama zıpkına 30 liralık bütçe ayırdığına göre elbise ağırlık patik vesaire ye bütçe ayırmamışsındır diye düşünüyorum .30 liralık zıpkın senin işini 2 3 ay görür seneye paslanır işini görürde nasıl görür ? muhtemelen lastikleri uyumsuz kalın şişli olmadık bir zıpkından bahsediyoruz hem kamuflajında olmayacak suyun üstünde öle gezine gezine balık arıyacaksın zıpkın için gereken teçizatı 300-400 lira gibi bir fiyattan aşağı tam olarak sağlayamazsın bu teçizatı sağlasan bile çok büyük performans bekleme kendinden tecrübe herşeyden önce geliyor bu işte kendimden biliyorum,insan kaliteli zıpkın elbise alınca dünyaları vuracağını sanıyor ama iş böyle değil suyun bulanıklığı ağırlık dengeleri tecrübe soğuk kanlılık apnea performansı hepsi bir bütün ve daha birçok şey,bence gel o 30 lirayı kenara koy 100 150 liraya alacağın işini görecek apnea powerpoint,belkide apnea rebel (biraz daha yüksek bütçe ister,ben 82 liğini 175 e almştım 1. el) freesub goldenhorn bu markalar başlangıç için iyi zıpkınlar o 30 lirayı bana kalırsa bunlar için ayır gözlüğünle keşif dalışı yap nefes antrenmanları yap ilerde ucuz bir rakama shorty bir elbise alırsın dediğim zıpkınları yada beyendiğin başka bir kaliteli zıpkını alırsın ağırlığını dengelersin sığ suda büyük balık vurma şansında olur elinde zıpkın yokken gözlükle daldığında gördüğün balıklara parmağınla tabanca doğrultuyor gibi yapmak ile eline zıpkını alıp balığı vurmak çok farklı şeyler,ha ben illede dandik zıpkınla cıbıldak dalacam gördüğüm balığada sıkacam diyorsan yine o senin bileceğin iş sonuçta amaç nedir ? zevk almak eğer o şekilde zevk alacaksan dünyalar senin... kendine iyi bak ...
    zipkinci.com sitesinden ve bizim sitemizde zıpkın bölümünden bolca faydalanmaya bakman dileğiyle...

Son düzenleme: 16 Temmuz 2011
  7. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    Yorum Için çok Sağolun.babamin Sözü Zaten En Kalitelisini Almak.ama Ben Ucuz Istiyorum.babam En Iyilerine Söz Verdi Ama Ben Fazla Aşiriya Kaçmak Istemiyorum.paletim,gözlüğüm Ve şnorkelim Profesyonel Zaten.sizce Almişken En Kalitelilerini Mi Alayim?yoksa Oltaya Mi Devam Edeyim?

8. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    zaten ben en çk ahtapotlar için zıpkın istiyorum.ahtapotlar hareketsiz oluyo orda.kayaların altında yatıyo.hareketsizken de vurmayı düşünüyorum.Ama bence zıpkını ilerde alayım.ama siz bana kıyı balıkçılığı için şöyle mükemmel bir set önerin.

9. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    eğer hedefin sadece ahtapotsa ucuz bir zıpkın 3lü uçla işini çok rahat görür kıyafete falanda gerek kalmaz böylece bütçenide olta takımına ayırabilirsin olta önerisine gelince bunun için ayrı bir konu aç ve nasıl bir takım istediğine karar ver kıyıdan at çek yaparak sahte yemlerle avcı balıklarımı yakalıycaksın yoksa surf kamışla oltanı çook ilerilere atıp yemli balık avımı yapmak istiyosun ona karar ver ondan sonra konu aç kamış ve makine konusunda benden daha bilgili arkadaşlar seve seve yardım edecektir.

10. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    amentalas abi,ben kıyıdan atacağım evet de.dediğim gibi zaten kayalık ve çk derin.sorum şu:kayalık fazla olduğu için,kurşunu nasıl çekeceğim?
    sahte yemlerle felan şamandıra olur mu?

11. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    eğer sahte balığı sadece misinaya bağlayarak atabileceğin spin bir kamış ve makinen olursa şamandıraya falan gerek kalmayacaktır,misinaya sahte balık bağlayıp fırlatıcaksın sonra aksyon verdirerek çekiceksin su üstünden gelen yada 1 metre dibe dalabilen sahte balıklar var eğer surf kamışla bu işi yapmak istersen şamandıra ardından raglou(silikon sahte) kombinasyonunu öneririm yani her halukarda kurşunlu yemli takım kullanmazsan sahte balık su üstünden geleceği için dip yapısı seni rahatsız etmez

12. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    abi o zaman ben 3 çeşidini de alayım.yani;dibe düşen sahte balık,ortada duran sahte balık ve yüzeyde duran sahte balık gibisinden.mantıklı ollur mu bu?
    bir de silikon yemler var ya,onlar oltaya nasıl takılıyo?yani kurşun mu aşağıda oluyo,ya da en üstte mi oluyo?

13. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    floating türü sahte balıkları kullanabilirsin bunlar orta su ve yüzeyden gelirler 1 tane 2 tane alman yeterli silikon sahtelerde sahte balık gibi içinden iğne geçirilierek misinaya bağlanır suda yüzdürülür

14. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    tamam abi çok sağol :D şunuda soryaım da :d abi bizim denizde tabanda yüzen balıklar var da.acaba onlar su üstündeki sahte balığa saldırır mı?

15. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    eğer avcı bir balık türüyse ;levrek,zargana(pek su altında yüzmez ama...),istavrit gibi doğru aksyon verirsen (2hafta -1 ayda kaparsın işi pratikle bende ilk levreğmi almak için 1 ay boyunca at çek yaptım haziran ayı boş geçti ilk levreğimi temmuz da almıştım ) saldırırlar...

ha bu arada şunuda eklemeden geçemeyeceğim silikon sahteyle atçek yaparken artık kıyıya çok yakın bir bölgede sarım tempomu epey yavaşlatmışken zank diye oltaya hafif bişey atladı ama ilk anda levrek sandım yalan yok, sonra bir hışımla çektimki ne göreyim silikon sahteye Anos atlamış... başkası söylese inanmazdım fakat bizzat yaşadım şaşkınlığımı atmam 1-2 dakka sürmüştü
    anos balığı;

Son düzenleme: 17 Temmuz 2011
  16. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    ben o balığı bilmiyordum ama,o kadar şaşırdığına göre,çok garip bir balık olsa gerek.ya tekrar tekrar özürdilerim abi ama bir soorum daha var.

bu silikon yemler ve sert sahte balıklar var ya.onlar oltaya nasıl takılıyo ya?
    herkese sordum cevap yok.yani örneğin onlarda kurşuna gerek var mı?ya da şamandıra felan? şimdiden çok sağol abi:D

17. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    bu şekilde bağlanır özel olarak düğümü soruyorsan aldığın rapala nın kutusunun arkasında genelde 4 adımda nasıl bağlayacağını gösteren açıklama ve resim bulunur oradan rapala düğümünü öğrenebilirsin
    berbat paint çiziminin kusuruna bakma olayı anlayabildiysen ne mutlu bana

18. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    garip bir balık değil garip olan silikon sahteye atlamasıydı reeling

19. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    yok abi valla resim bana herşeyi anlattı çok sağol da acaba spin olta felan ne demek abi?çok telekkürler abi,uzun zamandır beklediğim cevaptı :D

20. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo