zıpkınım hedefini vuramıyor

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cesaperde tarafından paylaşıldı.

1. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    komle şişi boydan boya görerekten balıga nişan alıyorum ve tetiği düşürüyorum
    apnea 90 powerpoint 20 mm lastik 135 mm şiş
    geçen sene tek atışta avımı alıyordum ama bu sene atışlarımın çogu karavana avımıda tesadüfen alıyorum ve atış esnasındada süper serin kanlıyım ve paniklemiyorum ya zıpkın çarpıldı yada baska bir aksilik var lastikmi saptırıyor başına gelen bir arkadasımız varsa lütfen paylasalım
    saygılar

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    benim bir fikrim yok ama konu yukarı çıksın diye cevap yazıyorum:)

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Herhangi bir yamulma olup olmadığını siz kontrol edebilirsiniz.
    Lastikler tek taraflı esnedi veya sertleştiyse, sığ suda ipsiz boş atışlarla bunu da tespit edebilirsiniz.
    Bir de tetikte sıkışma olabilir. Sıkarken kasıyorsa nişan bozulabilir. Sığ bir plajda ipsiz deneme yapın, gerekiyorsa kabzayı açıp silip yağlayın, içeride tuz birikmiş olabilir.

Fakat, kişisel tercihim midir bilmiyorum, ben sizin belirttiğiniz şekilde nişan almıyorum. Başka türlüsünü gerek duyup ta denemediğimden doğrusu sizin yöntem mi bilmiyorum.

Ben sadece balığa bakarım. Uç bölümü hariç neredeyse zıpkını gözüm hiç görmez, daha doğrusu dikkat etmem. Sanki balığı işaret parmağımla gösterir gibi nişan alırım, ayna verdiğinde tetiği düşürürüm.

4. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    Karayel çok tesekkür ederim

Lastiklerim yeni hatta palamutum mafsalından koptu oda yeni tetik mekanizmasın da sıkısmada yok ama şişe gelince onu tornaya baglayıp bir kontrol edeyim ben borudan şüpelendim ama onu kontrol etmekde mümkün degil olurya birisinin basına gelmiştir böyle birsey danışmakta yarar var bu hafta sizin tecrübeniz le atışlar yapacagım eger netice alamazzsam kum a
    misineyi sardıgımız mavi köpüklerden küçük tasa baglayıp ne tarafa sapma yaptıgını görmek için deneme yanılma yapacagım bir arkadasımız öyle yapmış deger li zamanını ayırdıgın için teşekkür ederim

5. RainboW

RainboW Sertan

Zıpkınların hedeften şaşmasında bir çok etken sıralayabiliriz.
    1. Şiş Yamukluğu

2. Kafa yamukluğu ( çok az yamuk da olsa atış eksenini bozar)
    Kafa yüksekliği ( tetik mekanizmasının şişi tuttuğu tırnak ile kafa kısmında şiş ucunun içinden geçtiği delik merkezinin aynı eksende olmaması )

3. Gövde eğilmesi ( bel vermek )

4. Şiş ucundaki kelebek bozulması
    Nadiren şiş ucunun düzgün olmaması hedefte az da olsa sapmalara neden oluyor.

5. Şiş kalınlığı ( ince şişlerde kuvvetli lastiklerle vibrasyon fazlalaşır ve şiş hedeften sapar )

6. Lastik kalınlığı - inceliği ( Yakup hocanın söylediği gibi lastiklerden birinin diğerinden daha az esnek olması + Kalın lastik ince şiş kombinasyonunda vibrasyon artışı )

Yazdıklarınıza göre benim kişisel görüşüm 18 mm 24 cm lastik ve 6.3 mm şiş kullanmanız halinde atışlarınızın daha stabil olacağıdır ( şiş kanalı var mı yok mu bilemiyorum ). 20 mm lastik Apnea PP üzerinde standart geliyor sanırım. 20 mm lastik çok atış yapılacak nitelikteki avlarda kurma esnasında yoruyor.

6. swordscorp

swordscorp omer ozutok

Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    büyük ihtimalle şişte yamukluk olduğunu düşünüyorum.standart power pointte karşılaşacağın en büyük ihtimal budur.gövdenin esnemesi vs pek olacak bir durum değil.lastiklerdeki durum genelde yumuşama ve mesafe kısalması durumudur.şişin durumunu göz önnde bulundur derim

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Eski avcıların bir lafı vardır. kardeşim..
    ''Önemli olan Silahın arkasından nasıl baktıgın'' derler:) :)

Şiş teki yamukluk için: yapacagın en uygun tesbit mimarların kullandıgı T cetveline düz bir zeminde dayayıp mastarlıyacaksın.
    kolay gelsin

8. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    yaş 41 olmuş vurmaz tabiki :D :D :D

9. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    benim için degerli

görüşleriniz için çok tesekkür ederim.yarin cuma suyun dibine hedef koyup sapmayı konrol edecegim zıpkınımın şişinin boydan boya yataklı olması hedefi rahat vurma olasılıgını ğüçlendiriyor ama önemli olan sanal ortamda sorunu beraber çözelim istiyorum
    saygılar sevgiler bol dalışlar

10. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    zıpkındaki hedef sorunu çözüldü

sorunumun çözümü apnea nın ist besiktas subesinden geldi ve sizlerle paylasmak istedim
    zıpkınımı ğötürdüm şişimi kontrol ettiler boruyu ve diger bölümlerini sonuç olarak da lastiğim sertlesmiş ve zıpkından şiş çıkarkene hedefi saptırıyor
    muş
    hatta tebessüm ettiler önündeki balığı alamazzsın bu lastiklerle diye
    yani işin özeti lastik eskidikçe sertleşir eskiyen lastik hedefi saptırır
    olay bu saglıcakla dalın
    apneaya tesekkürler bu hafta 3 mırmır vurdum

11. RainboW

RainboW Sertan

Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

12. hamido

hamido

Favori Kamış:
    kendi yaptığım yılmaz zıpkın oltam eski dayva
    En İyi Avı:
    72 cm levrek
    lastik deyiştiysen ondan olabilir

13. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    sorunum çözüldü ip çıkışta ip saptırıyormuş

apnea firması ipimin klips kısmını degiştirdi sorunumun tamamı oymuş çıkış esnasında klips takılarak çıktıgından saga sola sapıyormuş

14. İşin açıkçası tam olarak anlayamadım..Klips derken misinadan sonra makara ipine bağlanan noktayımı yoksa şişin kilit mekanizmasındaki kuşgözü için yapılan klipsimi..?