Merhaba Abiler Zıpkınla dalıyorum amatör olarak , acaba av yasağı ne zaman bitiyor ?? ceza falan yemeyelim
zıpkınla ahtopot deyince aklıma bir olay geldi. bir abim zıpkınla ahtopota atış yapmıştı neredeyse ahtopot yüzüne yapışıyormuş zor kurtulmuştu. aslında ahtopota atış yapmamış orada gördüğü bir balığa atış yaparken birden ahtopot çıkmış.
yüzlerce kez ahtapot vurdum ama hiç oyle ahtapot saldırdıgını gormedim ya genelde hep kacarlar yuvanın derinliklerine yada yuvadan sinsice caktırmadan cıkıp kacmaya çalışırlar
Zıpkınla balık avlamanın kara avcılığı gibi bir yasağı yok zaman olarak , istediğiniz zaman av yapabilirsiniz. Yasakları vardır şöyle, koruma altındaki türleri avlıyamazsınız , yasak ilan edilmiş bölgede dalış yapamazsınız, limit dahilinde avlanabilirsiniz, gece avlanmak yasaktır, tüple scuba avlanmak yasaktır..... internette biraz araştırınız yasakları öğrenirsiniz.
saolasın abi ama sorumu biraz daha ozel yazayım o zaman ben sadece ahtapot avlarım zıpkınla ,, ne zaman başlayabilirim ?? av yasağı ne zaman bitiyor ?
Zıpkınla 1kg den küçük ahtapotu vurmak yasak amatör olarak toplamda 5kg dan fazla vuramazsınız göztaşı vs kullananlarda var buda yasak 724tl cezası var, zaman yasağıda Bütün karasularımızda: 1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında, ahtapot avcılığı yasak