arkadaşlar... zıpkınla avlanmak için herhangi bir özel izin gerekiyormu ve zodiac la açılıp avalanmak yasak mı çünkü bir zodiac almayı düşünüyorum... bana konu hakkında detaylı bilgi verirsenzi sevinirim... birde gece dalış yapıp avlanmak yasak mıdır? çünkü geçenlerde gece dalış yapan birilerini görmüştüm.. ertesi gün arkadaşlarla konuştuğumuzda onlar kulaktan dolma bilgilerle yasak olduğunu söylemişlerdi...
arkadaşım benimde bildiğim kadarıyla gece fenerle avlanmak yasak, hemde etik değil, gündüz biz hep avlanıyoruz problem hiç çıkmadı, açıkta zodiacla avlanırsan dalgıç olduğunu belirtecek şamandıra kullanman lazım, kendi can güvenliğin için
arkadasım merhaba zıpkınla avlanmak ıcın amator avcı belge almak mecburıyetı yok zodıac botlada avcılık yapabılırsın gereklı onlemlerı alarak.gece avcılıgı yasak.yenı yonetmelıkte gunduz tasaltı avı ıcın bellı voltajda el fenerı kullanmakta serbest bırakıldı.
Öncelikle aramıza hoşgeldin Keyifli paylaşımlar dilerim.. birde sorum var..Yeni başlayanlar neden 60 vaya 75 lik kullanabilir..??
Şimdi öncelikle hitaplarımıza dikkat ediyoruz..12 yaşında çocuksun ..Ben belkide baban yaşındayım.senden yaşça büyük birine kardeş ve benzeri hitabın olmasın..Tamammı ? İkincisi taşaltı zıpkınları asla uzun olmaz..90 lık bile olmaz..ideali 60 lıktır.. üçüncüsü acemi uzun zıpkını manevra zorluğu nedeniyle kullanamazken,ustaya manevra kolaylığımı sağlıyor zıpkınlar.?? 40 yaşına merdiven dayamış ve yaklaşık senin yaşının 2 katı zıpkıncılık yapan biri olarak 12 yaşında birinin tecrübesini tahmin edebilirim.Bu nedenle yanlış bildiğin noktaları henüz yolun başındasın diye yazdım...Tamammı abisi
hiç 90 lık zıpkın gördünmü?? üzerinde en azından 18/24 lastik olacaktır.(genelde 18/22 yada 20/24olur)12 yaşında birinin kurabileceğinden sert lastik.. boyun 160 altı ise zıpkını kurmak için kolların lastiğe ulaşmayacaktır...vs..vs...daha uzun lastik taksan şiş yeterli hıza ulaşmaz,menzil düşer..vs..vs İlla zıpkın alacağım diyorsan 82 lik freesub daha uygun olur derim..şişi 6,30 olduğu için 17/20-22 lastik kullanabilir ve kurma kolaylığı elde edebilirsin..Ama kurarım dersen 90 lık nemrod da alabilirsin..
90 lık freesub daha iyidir..şiş kanalı ile isabet oranını yükseltir..şişi 6,30 olması ve şiş kalitesi herkesçe beğenilir..tercih senin.
Anıl kardeşim sadece ucuz diye malzeme almak bence olmaz..Alacağın malzeme ihtiyacına cevap verecek bir malzeme olmalı..Eğer bu zıpkın işimi görür diyorsan tabiki alabilirsin..Yeterki aldıktan sonra pişman olma
Haklısın Kemal. Zaten bu uyarıların bazılarını önceki mesajlarda açıkladım..Hatta yaşı nedeniyle uygun olmauyacağını örnekleyerek ifade etmeye çalıştım.. Tek dalma konusuna gelince bu sporu en tehlikeli yapan tek dalış yapmaktır..Bunu zıpkınla balık avı konusu içerisinde detaylı açıklamıştık.. Tekrar hatırlatmamız faydalı oldu..
Dün yeni elbisem geldi..Beuchat mundıal camo 7mm..Sanırım soğuk sorununu çözer.. Haklısın Marmara en verimli döneminde şu sıra.Son gittiğim avda 7 metrede agoşonda iken yaklaşık 200-250 lilik bir sürü geçti..1 tanesini aldım ama sürüyü kaybettim..aralarında 10 kg üzeri olanlar vardı..Hayatımda bu denli büyük sürü görmemiştim..
Evet hepsi levrekti.. Sabah evin önünde ayazda kalma..avlağa gel 20-30 lu sürüler çok gördüm..ancak bu denli büyük sürüyü ilk kez gördüm..ama ilk atış sonunda sanki buhar olup yok oldular
ben 6,25 demkayı tek geçerim.. Bu tarafa yolun düşerse uğra,ara beni..söz resimdekilerden fazlası olacak.. yeterki mera bizde kalsın,havyarlı dişileri es geçelim
Önce satıcının dediği kuma sokup kurma komedisinden başlayalım..Asla bunu yapma..Tahmin edebildiğinden çok daha tehlikelidir..Ayrıca omuzda kurmak çok daha imkansızdır.. Zıpkın kurma konusunda forumda harika bilgiler var bakabilirsin.. dalış sporu extrem sporlar arasında tehlikeleri en ciddi olan spordur..Bunun en büyük nedeni doğal yaşam alanımızdan farklı olan su içinde yapılmasıdır..Allah korusun pekçok acil durumda zamanımız 20-25sn ile sınırlıdır.. kesinlikle uyulması gerekenler.. *mutlaka yanında bir arkadaşın olmalı *zıpkının oyuncak olmadığını aklından çıkartma