Zıpkınla Avcılığa Başlamak

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Ali34-45 tarafından paylaşıldı.

1. Ali34-45

Ali34-45 Ali

Çevremde çok fazla insan zıpkın avcılığı yapıyor ve ballandıra ballandıra anlatıyorlar çok hoşuma gidiyor ayrıca internette olsun tv'de olsun gördüğüm zıpkın avları iştahımı kabarttı ve merak sardım çevremden aldığım taktikler ve internetten öğrendiğim bilgiler haricinde bilgim yok.Bana İşin Temel Kurallarından Bahsedebilirseniz çok sevinirim,şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

2. dimboz

dimboz hasan

Sevgili dostum Ali zıpkın ile avcılık belli bir seviyede dalış deneyimi ve eğitim gerektiriyor.yani kullanacağın malzemeden,dalış yapacağın bölgeye kadar herşey çok önemli zira yapacağın yanlış hareketlerin sonucu çok ağır ve üzücü olabilir. bu yüzden usta çırak ilişkisinden çok çevrende eğer var ise bir dalış kulübüne giderek snorkel scuba eğitimi almalısın. benim naçizane tavsiyem budur. sevgiyle kal.

3. Ali34-45

Ali34-45 Ali

Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim dikkate alıcam mutlaka :)

4. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    artık bu işin özel eğitimini veren kurslar var, veya kendine usta bir buddy bulmalısın. derine dalmadıkça kendi kendinide geliştirebilirsin tabiki.

5. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Sevgili arkadasım zıpkınla avlanmak olta balıkçılığı yada kara avıyla karıştırılmaması gereken bir olay. Allah korusun 1 metre suda bile bir sürü kaza olabilmekte. O yüzden ya özel kurslardan eğitim al yada bu işi sana öğretebilecek birisi ile dalış yap.
    Öyle internette okuduklarınla veya kulaktan dolma bilgilerle yapılabilecek bir şey kesinlikle değil..
    Böyle bir imkanın yoksa zıpkınsız olarak suda neler yapabiliyorsun yavas yavas kendini geliştir. Ağırlık kullanma ilk başta. Sonra 2 kg 2 kg arttır ağırlıklarını. Tabi bu bahsettiğim süreç 1-2 deneme felan değil çok daha uzun olmalı.
    Ama en güzeli git eğitim al , riske atma kendini ...

6. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    sevgili alp bende bu ise yeni basliyorum.yillar once denemelere baslamistim. neyse oncelikle bir bilenle dalmani tavsiye ederim. internette forumumuzdada baska forumlardada teorik bilgileri ciddi oku. vurgun degil ama zipkincilar icin en buyuk illet sig su bayilmasidir. oku... sonr once kiyilarda cok derin olmayan sularda dene kendini ama yanliz basina asla gitme. sadece zipkini alip dalmaya gitme..elinde kesinlikle bicagin olsun. cunku takilirsan allah korusun. sonucta kiyilardada olsa takilip kalmis bir misinaya eski bir olta takimina dolanirsan allah korusun. eldivenin olsun ilk basta kiyafet alamayyacaksan bir eldiven al zipkini kurmak oyle kolay degildir.kurmayi ogrenirken arada elinden kaciriverirsin allah korusun parmaklarinda ciddi sakatlanma olabilir..
    daha aklima gelmeyen bir suru sey..oku ve bilenlerle takil.

7. Ali34-45

Ali34-45 Ali

Bilgiler için teşekkür ederim hepsini uygulamaya çalışıcam.

8. trakonya_iskorpit

trakonya_iskorpit ibrahim

çanakkale de yaşıyorum bende yeni başlayacagım ilk once kayalarda avlanacagım uç olarak tek mi yoksa ikili veya üçlü uçlar mı kullanayım ve zıpkını 75 lik mi alayım? şimdiden tesekkürler

9. günizi

günizi Hakan

En İyi Avı:
    Sazan 7 kg
    Arkadaşım öncelikle zıpkını 75 cm lik değil 45 cm lik veya 60cm lik al tavsiye ederim çünkü zıpkın lastiği göründüğü kadar kolay kurulmuyor biraz sert. tek uçlu al ona alıştığında çok uçlular daha basit gelir. asla tek başına dalma yanında mutlaka bir bilen olsun. 75 cm lik zıpkını daha sonra alırsın. snorkel,gözlük ve palet kullan snorkel kullanmasını iyi öğren su yuttuğunda panikleme :) bol avlar rastgele.

10. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Bence arkadas 19 yasında :) 75 lik veya 90 lık zıpkın lastiğini rahatlıkla gerebilir. Çanakkalede o güzel ve berektli sularda 45 lik zıpkın oyuncak gibi olacaktır. Taş altı avı zordur ilk başta. Benim tavsiyem direk 90 lık bir zıpkın olcaktır.
    Ama arkadasım asla unutma kolay çıkarabileceğin bir ağırlık kemeri ve bıçak , zıpkınından daha onemlidir senin için ...

11. günizi

günizi Hakan

En İyi Avı:
    Sazan 7 kg

Arkadaşım sende haklısın ama ben yaşa bakmıyorum boy ve güce bakıyorum kolda güç yoksa boya kıyasla kol uzunluğu lastiğe yetişmiyorsa yapacak birşey yok değilmi:)

12. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    1.65 lik arkadasım 120 lik zıpkını rahatlıkla kuruyor. Hatta açık sularda 1.40 lık 150 lik 3-4 lastikli ozel zıpkınları kuruyor insanlar. Zıpkın lastiğini abartmayalım.. Serbest dalıs için oyle kaslı kuvvetli kollara ihtiyacımız yok bence. Hatta Serbest dalıs yapacak arkadaslar ne kadar az kas o kadar cok oksijen. Sonucta kaslar fazla oksijen tuketir, buda apnea suremizi kısaltır.

13. günizi

günizi Hakan

En İyi Avı:
    Sazan 7 kg
    arkadaşına helal olsun ben öle kaslılardan bahsetmek gibi düşüncem yok benimde bir arkadaşım ver 165 civarı boyda 90 lık zıpkını kuramadı lastiği çekemedi ona istinaden bunu yazdım. demekki sorun bizimkindeymiş :)

14. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Zıpkını kurma şeklini bilmez iseniz istersen 1.90 lık adam ol zorlanırsın (75 üzeri zıpkınlarda), benim eniştem gibi 85 lik zıpkını var zor kuruyor bana çocuk oyuncağı geliyor kurmak (çünkü yıllardır bir çok çeşit zıpkın geçti elimden tecrübe), herşeyin bir şekli şemali var, bu işe yeni başlıyacak arkadaşlara önce şnorkel, maske ve palet kullanmalarını uzun bir süre, iyice alışmalarını daha sonra zıpkınla balık avı işine geçmelerini tavsiye ederim, zipkinla balık avı ilgili siteler var o sitelerden okuyarak bir çok bilgiyi sahip olunabilinir, merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz, zıpkıncılık dışardan bakılınca kolay görünülebilinir, ama riskleri tehlikeleri vardır, tecrübe zamanla kazanılınır , sonuçta nefes ile denizin derinliklerine iniyorsunuz, kendi limitlerini öğrenip bilmek gerekir tecrübe kazanılınır, eğer çevrenizde tecrübeli zıpkıncılar var ise onlardan yardım alarak bu işe başlamanız daha doğru olur. Daha yazılacak çok şey var , yardım etmeye çalışırım sorular olursa. Zıpkıncı sitelerine girip oradaki konuları okuyunuz , yeni başlıyacak arkadaşların sordukları konuları okuyarak başlıyabilirsiniz.

15. günizi

günizi Hakan

En İyi Avı:
    Sazan 7 kg

Bilgiler için teşekkürler zıpkın avi gerçekten göründüğü gibi değil bilince gerçekten güzel zevkli sadece kurallara sıkı uy sınırı zorlama:)

16. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Haklısınız valla dalmak çok zor.........Geçende şnorkelgözlük,palet aldım.Boyumun yettiği sığ suda,kumlukta alıştırma yapayım dedim valla su yuttum ..Kafamı kaldırdım panikledim gözlüğü çıkarayım derken yantarafından kopardım:)Benki balık yıllardır balık gibi yüzüpde balık avına 1-1,5 aydır merak saran biri olarak çok geç kaldıgımın farkına vardım...........

17. melih_korkmaz_94

melih_korkmaz_94 melih

ben daha yeni üye oldum daha hiç dalış yapmadım ve nefes tutma tekniklerini falan bilmiyorum amcam pro dalışçı bana birşeyler öretmeye çalışıyor ama yurt dışında çalıştığı için fazla bişey öğretemedi ben bu işe aşırı merak saldım ve öğrenmeyi kafama koydum eğer bana bu işin püf noktalarını öğretirseniz çok mutlu olurum teşekkürler

18. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Soner bey geç kalınmış bir şey yok, kolay öğrenebilirsiniz maske-palet kullanımını, 3 sene evvel evlendim, tabii benim gibi deniz delisi biriyle evlenince eşimede öğrettim dalmayı güzel bir elbise diktirdim kışında gelsin yanımda diye, eşimde sıfırdan başladı, ilk kullanımda şnorkelden su yuttu, yaptığı hata maskeyi takınca denizde yüzer gibi hareket etmesi kolları falan, benim önerim önce sadece maske şnorkel ile başlayın bir kaç kez, su üstünde yüz üstü yatın kollarınız yanınızda sabit şekilde duracak, sadece ayaklarınızı palet çırpar gibi suyun altından yavaşça hareket ettirerek su üstünde haret ediniz, maskeyi kullanmayı bu şekilde rahat öğrenirsiniz suda yutmazsınız, maskeyi kullanmayı öğrenince ne kadar kolay olduğunu anlıyacaksınız, daha sonra palet kullanımına başlayın , hepsini kullanmaya alıştığınızda kollarınızıda kullanmaya başladığınızı fark edeceksiniz, palet konusunda işin püf noktası, palet kullanırken normal yüzerken kullanılan palet şeklinde suyun üzerinden vura vura şapur şupur şeklinde değil, paletler suyun altında olacak şekilde kullanılmasıdır, paletler suyun altında olsunki hem performansı tam olsun hemde sessiz olmasıdır amaç. (Şnorkeli maskeye doğru şekilde takmayı unutmayın, açısı kafanızın arka ortasından çıkacak şekilde ayarlayın)

http://www.zipkinciforum.com/phpbb2/index.php?c=37&sid=acdba71b1aac750d8fe64ac54e3ef1a7

Bu linki inceleyiniz...

Son düzenleme: 8 Temmuz 2010
  19. melih_korkmaz_94

melih_korkmaz_94 melih

ben daha küçük olduğum için lastik kuramıyorum havalı zıpkın alıcam ne marka önerirsiniz apnea omer veya mares uygunmu

20. melih_korkmaz_94

melih_korkmaz_94 melih

isyan

niye kimse bana yardımcı olmuyor