zıpkınla balık avcılığına başlamak isteme

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında necdet çelik tarafından paylaşıldı.

1. necdet çelik

necdet çelik necdet çelik

denizi ve dolayısıyla yüzmeyi sevenbirisi olarak bodrum torbada denizin maske ve şnorkelle izlerken o insanı dayanılmaz rahatlatmasıve mühiş mazaranın yanında denizin dibinde güneşin aydınlattığı yerde irili ufaklı balıkları görünce kendi kendime dedimki şu anda elimde bir zıpkın olsa bu balıkları vurabilirmiyim diye bır merak ve heves oluştu bu işin çok kolay olmayacağınıda tahmin ediyorum tabiiki avlanmanında her önüme gelen yerde de olmayacağınıda biliyorum.Ben zıpkınla balık avlama konusunda çok acemi olduğumu tekrar dile getiriyorum benimistegim bu konuda yol katetmiş 57 yaşındaki bir insana tahammül göstercek bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan yardım bekliyorum.amatör ve aceleci davrandığım için kısa ve ucuz bir elbise aldım zıpkınıda uzun aldığım için yanlış seçim yaptığımı konuştuğumkişiler tarafından söylendi yani kısacası elimde bu işe başlamak için techizatta var eksigim de olabilir ama amatör bir ruhla ve heyecanla bir taraftan bu işe başlamak istiyorum.FOÇA tarafında zıpkınla balık avlayan balık avlamaya gelen arkadaşlarlagörüşüp buluşup tecrübelerinden istifade etmek istiyorum.Selamlar

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Necdet abi öncelikle aramıza hoş geldiniz. Aramızda size yardımcı olacak arkadaşlar, mesajınıza cevap verecek ve sorularınıza yanıt vereceklerdir.. Bu arada bende Manisa merkezdenim. Siz Manisa nın neresindensiniz, keyifli paylaşımlar.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben size şunu söyleyeyim, ben 15 yaşımda yüzmeyi öğrendim 16 yaşıma geldiğimde 10, 17 yaşımda ise yaklaşık 20 metre dalıyordum, tam sizin gibi düşünmüştüm bende, "elimde bir zıpkın olsa ne balıklar vururdum" demiştim kendi kendime, birkaç kez denedim başarılı da oldum ama olta balıkçılığının yerini hiçbir zaman tutamadı, bunun yerine suyun altında balıkların davranışlarını beslenme alışkanlıklarını izleyerek hem su altının güzelliklerinin tadını çıkardım hem de bu bilgileri olta balıkçılığında kullandım, bence siz de aynısını yapın emin olun su altında elinizde zıpkın olmadan gezmek daha keyifli.. Saygılar

4. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    zıpkın boyunu yazmamışsınız boyunu yazarsanız yardımcı olabiliriz

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Size kesinlikle katılıyorum ben yüzmeyi öğrendiğim zamanı dahi hatırlamıyorum Çok küçükmüşüm. Ayrıca zengin bir zıpkın takımım olmasına rağmen öncelikle zıpkın avının çok hayati tehlikeleri ve balıklara karşı haksızlık yapılması beni bu işten soğuttu. Siz sanırım 50 li yaşlarınızda inanın hayati riskiniz çok çok ciddi bir tehlike arz eder. Öncelikle iyi bir chek-up geçirip doktordan bu iş için uygun olup olmadığınızı öğrenin. Çünkü yarım saatlik deniz dalışı 5 km koşuya yakın bir enerji ve basınca eşdeğerdir. Şu anda 5 km koşabilirmisiniz? Aniden fenalaşırsanız sizi kimse kurtaramazki suda dalgçlar farketmeden fenelaşır. Ayrıca kıyafetiniz olsada kan ısısında ciddi değişiklikler kalp krizi ihtimalini tetikler

Gelin vazgeçin. Bizim yerimiz su üstü. Suyun altındaki hakimiyeti balıklara bırakalım su üstünden onlarla yarışalım

Sakın yanlış anlamayım saygım sonsuz bunlar benim görüşlerim.
    Saygılarımla

6. necdet çelik

necdet çelik necdet çelik

av serkan bey

serkan bey bende emekli başkomiserim hızlı karar alma aldığınız kararları hemen uygulama meslegin verdigi bir alışkanlık herhalde seni ve hir arkadaşı yanlış anlamadım ilgine teşekkür ederim sağlıklı olduğumu 5 kmyide rahat yürüdügümü söyleyebilirim zıpkınla balık avlama sadece bir meraktı ama risklerinin olduğuda aşikar aklı başında bir tavsiyede bulunmşsun sağol iyi bir sağlık kontrönden geçecegim ne yapacağıma veyayapamayacağıma bundan sonra karar verecegim bu yaşımda bana uygun olanı herhalde denizin üstü olacak meslek hayatıda başarılar.selamlar