Zıpkınla balık avı, Nurullah karadeniz'in muhteşem serisi.

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Phiuse tarafından paylaşıldı.

1. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

2. hakan54

hakan54 hakan

zıpkınla balık avı 3 videosunda saldığı balığa tekrardan zıpkın atıyorsa bence 5 kuruş değeri olmayan adamdır.hayvan zaten kancayı yemiş kimbilir ne kadar zamandır orada esir kalmış.kancadan kurtarması güzel bir hareket.salmasıda hoşuma gitti.ama sonra aniden zıpkını ona çevirmesi çok acımasızca.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o videoda gridayı saldığında,zıpkının ucu ile dürtüyor hadi yaylan misali:) daha ötesi yok..zıpkın sıkacak adam taa başta sıkar bence.. ve sanırım adamın gridanın ağzından çıkardığı iğneli takım,,ayrıca teşekkürler:thumb: barakada takımı sanırım..

4. hakan54

hakan54 hakan

evet videoyu tekrar tekrar izledim balığı dediğiniz gibi gitmesi için dürtüyor :) çok ani hareket etmesi zıpkını birden ona doğrultması ve videonun orada bitmesi beni bu kötü düşünceye sevketti :D :)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne yani bunlar örnek yada imrenilecek görüntülermiki.

Bu tip adamların yüzünden taşlarda balık kalmadı.

6. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

İmrenip imrenmemek kişiden kişiye değişir. Kendim bir başka konuda başka üyenin önerisi ile izledim ve hoşlandım. İmrenmeyenede imrenin bu videoya diyemeyiz. Başlık ve konu içeriği dahil. İmrenin diye bir imâ da da bulunmadım.

Balığı tüketenler bu adamlarmıki? Adam tırıvırı atmamış, hayalet ağ çekmemiş. birkaç balık vurup hem spor yapmış hem avını almış.

7. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    burdaki avcıya imrenmemek elde değil.işinin ustası.ama zıpkın yönteminin tamamen yasaklanması çok iyi olur.tatil için gittiğim yerlerde söylenen hep şu oluyor.oltaya balık gelmiyor al bi zıpkın anca zıpkınla vurursun.

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak genç adam,yaşadığım yere birçok zıpkıncı gelmiştir.Bir dolusu zıpkıncı forumlarınada üyedir.Oturur konuşuruz.Beni o kadarsükut-u hayale n silinmek uğratmışlardırki.

Bilinen ve kabul edilen gerçek özellikle lagos ve orfoz cinsi balıkların özellikle zıpkıncılar tarafından adeta sularımızdan silinme aşamasına geldiği gerçeğidir.

Gelen zıpkıncılarla konuşmalarımızda,ufak balığa asla atmadıklarını,orfoza bakmadıklarını fener dahi kullanmadıklarını ballandırarak anlatmalarına karşın,ne yazıkki iki kere en önde gelenlerini gece dalarkende bir kg'lık orfozu dahi avladıklarındada yakaladım,ne yapalım başka balığa raslamadık diyerekten 300 gr dahi gelmeyen bir dolu eşkinayı avladıklarınada şahit oldum.

Onlarla yediğimiz içtiğimiz olmasına rağmen benden hayli azar işitmişlerdir.

3 kerede ne yazıkki gece dalarken yakalandıklarımda silahlı kuvvetler mensupları çıkmışlardır.

Bundan sonra bir allahın kulu bana zıpkıncıların masum olduğunu kabul ettiremez.

Sen sanırım beni tanımıyor ve bana saygısız kelmimesini rahatca kullanıyorsun.

Bu yakışık almamıştır.

Not;Seni birden hatırladım birkaç kere,sanırım iki kere açtığım konularda bana münasebetsizce cevap vermiştin.Aklın almamıştı benim buralara gelen kardeşlerimi her seferindne bila bedel balığa çıkardığıma,yoksa yanılıyormuyum.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Ne yazıkki birçok zıpkıncıyı tanıyan ve onların hemen hepsinin ne yazıkkive illaki etik ve yasa dışı avlandıklarına şahit olan birisi olarak zıpkıncılar aleyhinde bende menfi bir kanaat oluşmuştur.

Yoksa o beyi tanımam.Keşke bir yorumda bulunmasaymışım.

10. istavrit

istavrit Boğaç

bu avciyi tenzih ederim ama maalesef benim cevremdeki zipkincilarda son zamanlarda pek yanlis isler yaptilar ozellikle gece fener ile avcilik pek moda oldu ...bakin gurpinara tepsi gibi baltabaslarin yerinde yeller esiyor simdilerde:(

11. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    en azından yaş sınırı konulmalı hatta zıpkın kullanma ehliyeti verilmeli.13-15 yaşındaki ergenleri görünce ordan süratle uzaklaşıyorum.
    bir diğeri istanbulda avlananlar iyi bilir sarayburnundan büyükçekmeceye kadar gece-gündüz elde zıpkın taranıyor.
    ben elimde tüfek sığırcık-üveyik avlamak istesem bana dünya kadar belge vesika soruyorlar.
    zıpkın için de olmalı.
    burdaki ustaya kesinlikle lafım sözüm yok.burda paylaşılmadan önce de zaten youtubeden tekrar tekrar imrenerek izlemişimdir.

12. Gargadar

Gargadar Burak

olta avcısından öte bir zıpkın avcısı olduğum için buradaki yorumları gülerek okudum. zıpkıncılar yüzünden taşlarda balık kalmamış öyle mi? güldürmeyin insanı allahınızı severseniz. ortalama bir zıpkıncının avlanabileceği derinlik 20 metre. 30-40 metrelere dalanlar toplasanız 200 kişiyi geçmez memlekette. bu adamların tüm yıl boyunca haftada 1-2 defa (gece dalana lanet olsun ama hadi gece gündüz dalsalar) bir tek trol teknesi kadar zarar verebileceğini düşünüyorsanız biraz matematik çalışmanızı öneriyorum. burada resimlerde aslanlar gibi sergilenen boyutlarda karagözlerin eşkinaların bir çoğuna hiçbir bilinçli zıpkıncı dönüp bakmaz bile.

nurullah hoca gibi bir avcının kimsenin savunmasına ihtiyacı yok, şahsen tanımasam da forumlardan takip ettiğim kadarı ile oldukça seçici ve etik bir avcıdır kendileri.

13. Gargadar

Gargadar Burak

birçok zıpkıncı dediğiniz kaç kişidir üstadım? 50 mi? 100 mü?
    bir zıpkıncı sitesinin 35.000 üyesi var bugün. 100 tane zıpkıncıyı tanıyor olmanız böyle bir kanaat oluşturmanız için yeterli midir? benim limanda tanıdığım balıkçıların içinde etik avlanmayan kişilerin olması tüm balıkçılara lanet etmemi mi gerektirir?

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Nurullah Karadeniz beyi tanımadan menfi yorumda bulunmamdan dolayı üzgünüm.

Ancak bu durum zıpkıncılar aleyhine bende oluşan genel kanaatimi ne yazıkki değiştiremiyecektir.

O kadar çoklarki,helede dalış elbiseleri kolayca bulunur olduktan sonra,ucuz olmaya başladıktan sonra sayıları misliyle artmıştır.

Ayrıca kaç tanesi kendilerine güvenden hayatlarınıda kaybetmekteler.

Daha geçen haftalarda Gülpınarlı iki arkadaş gece dalışlarında öldüler.Hemde ikisi birden.Oysa 35 metrelere dalabilen kişilermiş.

Üzülmemek elde değil.

Birdolusu bunu ticaret için yapmakta.Sahil şeridinden geçerken,üstelik ıssız sahillerde dahi çok fazlasına raslamaktayım.

Ülkemizde bir zıpkıncı düşmanlığı gelişmeye başlamıştır.Bazı yerlerde üstlerine tekne dahi sürülmesi olağan sayılmaktadır.

Orfoz cinsi balıkların hayli azalmasına dair kanaatim ne yazıkki sabittir.

Nurullah beye gelince.

Artık onu hayli iyi tanıyorum.

Kendisi önemli bir doktordur.Hakiki bir beyefendi olduğu bilinmekte,üstelik duyarlı bir avcı olduğuda kabul edilmiş bir gerçektir.

Son zamanlarda olta avcılığına ve özelliklede jigging avcılığına merak saldığı,bu keyfini açık sulardada sürdürdüğünü öğrenmiş durumdayım.

Derimki,keşke herkes onun gibi bir zıpkıncı olsaydı.

Sevgiler

Not;Lanet kelimesi bence biraz abartı olmuş.

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya

Onemli ve uzerine dusunulmesi gereken hususlar!!!

16. Gargadar

Gargadar Burak

üstadım yaşınızın getirdiği hayat tecrübesi ile yarışmam mümkün değil ancak, iyi insan iyidir, kötü insan kötüdür. bunun oltacısı zıpkıncısı olmaz. bunu anlasanız yeterli aslında. simanızdaki iyi niyeti sözlerinizde asla göremedim nedense. saygılar sevgiler.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Burak

Bu camiada yüzlerce kişiyi ben tanıyorum,binlerce kişide sanırımki beni tanıyor.

Birebir ilişkilerde bulunabildiğim bu kardeşlerimin arasında kimi zaman ilişkilerimizde kopma yaşanabiliyor.

En önemli sebep,usta bir balıkcı olabilme yolunda hayli emek verdiğim bu kardeşlerimin,sonunda bu mertebeye eriştikleri anlardan itibaren,sanki ben artık oldum dercesine,beni,arayıp sorma konusunda gevşek davranmaları,daha beteri ise benle olan hitaplarında biraz yüksek tondan konuşmaya başlamaları,dahası nerdeyse bir fırsat bulup,benimle yarışmaya kalkmalarıdır.

Bunlar aslında güzel şeyler.

Ancak araya saygısızlık b akımından birşeyler girerse,işte o andan itibaren ilişkilermizde aksaklık olmaya başlamaktadır.

Bugüne kadar karşılıklı görüşmeler sonucunda ilk andan itibaren hakkımda menfi bir kanaate kapılanlara,doğrusu ben raslamadım.

Zirabalıkcılık hobisinesahip olmaya aday yada olanlar benim en muteber addettiğim kişilerdir.

Onlarakarşı hata yapmamayada özen gösteriririm.

Bildiğim herşeyi,tecrübelerimi,teknemi takımlarımı herşeyimide paylaşırım.

1977 senesindeAntakyada görevliydim.

Suriyeyekomşu Samandağ bölgesine arabamla 40 dakikada gidebilir,bugünkü şartların çok fevkinde balıklarla karşılaşır,doyaıyada avlanırdım.

O günlerde bende zıpkınla ava merak sardım ve bu güzelliğin en ince detaylarına kadar erişip olağanüstüde keyf aldım.

Öyleki oralarda bulunduğum 3 senenin net 2senesi zıpkıncı bir avcı olarak geçmiştir.

Hiçbir zaman orfoza raslamadan sudan çıkmazdım.

Şimdilerde bu güzel balığın neslinin tehlikeye girdiğini hepimiz biliyoruz.

Hemen heryerde sıkca rasladığımız zıpkıncıların büyük çoğunluğunun ise sebep olarak görüldüğüde malum.

Sebep olmak demek o insanların kötü insan olduğunu göstermezki.

Bu masum balık üstelik zıpkıncıların illaki hiç olmazsa bir tane vurayım başkacada vurmam zaten dedikleride bir balık.

Saroz avlarıma nihayet başlamama pek bir zaman kalmadı.

Oralarda derin sulara adepte olan lagos ve orfozlar var.

İnşallah birgün avlanırken birisi tesadüfen oltama takılırsa,nasıl onu sevip okşayıp belgeleyip salıvereceğimi göreceksiniz.

Mümkün olursa sende gel teknem Kabatepe limanına bağlı olacak,neticede İstanbula 4 saat bir yerde olacaktır.

Sevgiler