Zıpkınla balık avı yas 14

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında yavuz6954 tarafından paylaşıldı.

1. yavuz6954

yavuz6954 Fatih

öncelıkle herkese slmlar bn izmirde otuorm dedemın urlada bır koyda evı var yazın 1 ay orada kalıyoruz veya tum yaz neyse babam yıllarca zıpkınla balık avlıyor bnde onunla birlikte gidiyorum yasım 14 ve bu yaz babam bana Classic 90 lık zıpkını kullanabılecegımı soyledı zıpkını cekme konusunda bir sorunum yok ancak 5 m ye iniyorum ve basınc nedeniyle kulaklarımda bır agrı oluyor ve biras nefesımı az kullanıorum nefesimi acma yolarını konsuunda ve basınc konusunda bana yardım edebilirseniz minnettar kalırım.

Herkese Saygılar Şimdiden Teşekkürler.

2. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Nefesini daha fazla tutmak istiyosan antremanlara başla sabah koşu olabilir düz normal bi koşu yyap yaparken kollarını havaya kaldır derin bi nefes 5 saniye tut koş böle devam et ondan sonra bu sefer tam bir dolu nefes al ve tutabildiğin kadar koşmaya başla böle antremanlar yaparak geliştirebilirsin

3. _sebahattin_

_sebahattin_ sebahattin

En İyi Avı:
    ahtapot 3kg
    işin dogrusu benimde fazla bilgim yok 6 senedir zıpkın kullanıyorım yaz kış dalışlara katılıyorum bende profosyönel abilerimden duyduklarımı anlatmaya çalışacam... kulaklarını dengelemessen basınc kulak zarına zararverir kulaklarını dengelemek için burnunu tıkayarak agzından nefes al ve burnunu tıkıyarak burnundan hafifçe üflemeye çalış bunu yaptıgında kulaklarının şiştigini hissedeceksin ozaman 5 m dalınca kulaklarının zarını öne iktirmiş oldunun için basıncı hissetmessin...ayriyetten nefesini fazla zorlama sıg suda da bayılma oluyor allah korusun unutmaki hiç bir balık insanın kendisinden ve ailesinden degerli degildir...yanlışım varsa düzeltin lütfen tüm avcılara rasgele

4. gencbarmen1

gencbarmen1 burak

En İyi Avı:
    levrek 1.3 kilo
    bende şarköyde zıpkınla balık avına çoook çıktım ilk başta bu iki sorun bendede vardı ama sorunların üstesinden geldim. kulak ağrıması sorunu için daldığımda burnumu kapatıp burnumdan kulaklara doğru hava iteledim ve bunun kulak eşitleme olduğunu öğrendim hiç ağrı vesairede yapmıyor, nefes konusunda dalıştan önce alkol sigara ve yağlı şeyler tüketmemeni tavsiye ediyorum ve nefesi açmak için bol bol koşu yapmanı ve ciğerlerini genişletmek için forumdaki nefes egzersizlerini yapmanı tavsiye ediyorum
    not:önüme çıkan 2 mırmır haricinde hiçbir kefal bile göremedim çünkü burası şarköy :)

5. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    kulak eşitlemek için 3 teknik vardır, bunlardan en sağlıklısı frenzel teknigidir. Anlatması biraz uzun, arama yaparsanız Frenzel tekniği diye türkçe anlatım bulabilirsiniz. Alıştıgınız zaman bu teknik cok rahat ve saglıklıdır.
    Burnu kapatıp cigerdeki havayı ittirmek de bir yoldur ama Frenzel kadar saglıklı değildir, daha cok hava sarfiyatı gerektirir, cigerlerdeki havayı burnu kapatarak kulak zarına etki eden iç basıncı artırmayı saglar, ama bu kontrolsuz bir basınc olur. Frenzel teknigini suda degilken de antrenman yaparak ögrenebilirsin. Kulak acmak dalısta ilklerden biridir, bunu iyice ögrenip, alısmadıkca fazla derinlere dalmaya calısmayın derim