Zıpkınla balık avına başlamak istiyorum

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında apocalypto tarafından paylaşıldı.

1. apocalypto

apocalypto abdullah

Favori Kamış:
    Extreme
    En İyi Avı:
    Lüfer 600 gr.
    Selam.32 yaşında 168 cm. boyunda 60 kilodayım.Yaklaşık 5 yıldır KıyıdaN olta ile avlanırım.Bu sene Zıpkınla ava merak sardım.İstanbulda ikamet ediyor ,yazları Tekirdağ /Hoşköy ve Yalova/Çınarcık da Tatile gidiyorum.Zıpkın tecrübem sadece şnorkel ile sığ sularda ,amatör bir zıpkınla oldu.Malzeme İçin elbise,zıpkın, palet vs.. Hangi markaları ve ölçüleri Önerirsiniz ?.Ayrıca dalış için başka önerileriniz varmıdır?Bu iş için 300-350 arası bi bütçe ayırabilirim.Başlangıç için yer ,zaman,derinlik,av ve av malzemeleri önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler ...

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kursa gitmiş misin, bu işin eğitimini aldın mı abicim?:)

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Abdullah kardes, ihtiyacin olan her turlu bilgi forumda, zipkinla balik avciligi basligi altindaki evelce acilmis konularda mevcut.

Bu is sadece balik avciligi degil, ona ilaveten dalis sporudur. Dolayisiyla, oncelikli amacin cok balik avlamak degil, saglikli ve bilincli spor yapmak olmalidir. Hic balik avlayamadigin bir dalis gununde bile sualtinda gorduklerin, hissettiklerin ve ogrendiklerin esas avin oacaktir.

Once teorik ve pratik egitim, ardindan da can guvenligini riske atmadan, acele etmeden, zamana yayarak tecrube edinmek sart.

Once tedbir... ve asla yalniz dalmamalisin.

Rastgele...

4. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    bence arkadaşın sorduğu şey malzeme takımı , tecrübeyi zamanla öğrenecektir , bende bu konuyu bir süre araştırdım ve aldığım takımı ve marka önerilerini yazayım

zıpkın: Apnea Powerpoint-Apnea Rebel (ben bunu aldım önerirm)-Freesub Goldenhorn bu 3 markayı epey önerdiler rebel aralarında en pahalısı ben 82 lik aldm sana 90 lık öneririm

elbise: marka konusunda pek bilgim yok ben apnea legend serisi medium boy aldm boylarımız aynıymış yalnız benim bi 5 kilo fazlam var sana medium boy rahat rahat olur apnea iyi bir marka

Ağırlık : Kemerden ziyade bilek ağırlığı ve sırt ağırlığı almanı mutlaka tavsiye ederim çünkü yeni başlıyorsun ve 0-6 metrede dalacaksın muhtemelen sadece kemerde bu derinlikte suda rahat durmana yeterli olmayacaktır

Dalış saati almayı ihmal etme

gözlük:buğu yapmayan ve su almayan yüzüne iyi uyan bir gözlük bul bu işte en önemli şey görüş buda gözlükle direk alakalı suyun bulanık olduğu zamanlardan bahsetmiyorum

sitelerden araştırarak bilgi dağarcığını artırabilirsin bende profesyonel sayılmam yardımcı olabildiysem ne mutlu iyi avlar

5. apocalypto

apocalypto abdullah

Favori Kamış:
    Extreme
    En İyi Avı:
    Lüfer 600 gr.
    İbo biraderim tavsiyelerin için teşekkür ederim.Yeni tanıştuığım bu forumda ,teorik eksiklerimi gidereceğim inş.. Pratikde de acelemiz yok seninde dediğin gibi zamanla ,önce emniyet düsturuyla yavaş yavaş öğreniriz inş. kazasız belasız.

6. apocalypto

apocalypto abdullah

Favori Kamış:
    Extreme
    En İyi Avı:
    Lüfer 600 gr.
    Aytaç kardeşim alakan için saolasın.Bende zıpkında apnea Powerpoint i tercih ediyorum.Elbiseyide şuan için tavsiye ettiğin markayı düşünüyorum.Hem bütçem İçinde bu modeller ideal. şimdi bu malzemelerle ilk dalışım için sabırsızlanıyorum.Neticeden Haberdar ederim :).selam ve dua İle...

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Seni ne ilgilendirir birader, sana soran oldu mu?:(

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kizma be abicim, arkadas iyi niyetle sormus, bu isi bilincli ve emniyetli yapmanin geregine dikkat cekmek istemis. Yoksa isguzarlik olsun diye degil. :) Haa sorunun muhatabi ilgi gostermemis, o ayri. ;)

Hem sana ne be abicim, sen misin ki konu sahibi? ;) :D

9. gencbarmen1

gencbarmen1 burak

En İyi Avı:
    levrek 1.3 kilo
    selamlar , bende tekirdağ şarköyde yaklaşık 4-5 senedir dalış yapıyorum.hoşköydede kıyıdan sabah güneş doğmadan dalışa başlamanızı tavsiye ederim.90 lık zıpkın her halukarda işinizi görür çünkü vuracağınız balık büyük ihtimalle mırmır olucaktır.zıpkının şişini vidalı almanızı ve vidaya 3 lü uç takmanızı tavsiye ederim, çünkü başlangıçta attığınız genelde balığı yaralayıp geçecektir , 3lü uç ile daha rahat olacaktır çünkü mırmır meraklı balıktır, herhangi bir taktik uygulamanıza gerek yok balık sizi görünce dibinize kadar sokulup beni vur diyecektir.rastgele

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    yanınızda bu işi 10 numara bilen birisi olmadan zıpkın işine başlamayın derim.

11. IxaN

IxaN ihsan

zıpkınla dalış veya tüpsüz serbest dalış gibi bir kurs varmıdır hocam, varsa nerdedir.

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  13. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Arkadaslar zıpkınla balık avı gorunduğnden cok daha tehlikeli ve zor bir spordur, bir çok arkadaşımızı malesef kaybettik, bir çok zıpkıncının ramak kala kurtuldukları anıları mevcut, zıpkınla balık avı yuksek derece efor, ciddiyet, planlama, eğitim gerektiren , seyircisi olmayan, avcının tek başına avına yaklaştığı extrem bir spordur.
    Eğitim veren kuruluşlar ve bireysel olarak eğitim veren hocalarımız mevcut, ama eğitim almak tek başına yeterli değil , yanınızda canınızı emanet edeceğiniz bir body niz olmasıda şart.
    Aldım bir zıpkın , palet gozluk gideyim balık vurayım diye bir şey soz konusu değil, ama hep zorluğundan bahsetsekte gercekten cok güzel bir aktivite, dalış için sağlık sorunu olamayan herkes yapabilir bu işi sonuçta. Ama dediğimiz gibi herşeyin başı güvenlik, unutmayalım.

14. MM2

MM2 Safak Corbacioglu

Favori Kamış:
    Remixon 4.20 surf
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 8000 FI
    En İyi Avı:
    Lüfer
    kesinlikle yanliz ve bicaksiz dalma,ben 2 bicakla daliyorum ve herzaman bir badim vardir,kazalar sadece derin sularda olaz 1 mt bile olabilir onun icin badi sart gerisi kolay yavas yavas ögrenir cözersin,dal saglicakla,yasakmi bilmiyorum ama www.zipkinci.com iyi bir sayfa

15. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    bana ne yahuu

aaa ben bu muhabbeti kaçırmışım...
    tamam da bana ne yaaa...

hahaha çok sevdim bu muhabbeti...