Selam Zıpkınla balık avcılığı ile uğraşmak istiyorum.Hiç tecrübem yok fakat bu aktiviteyi yapmayı çok istiyorum.İzlemem gereken adımlar nelerdir ? Bu işin bir okulu ve ya eğitim veren kişileri var mıdır ? Ben ilk adım olarak Spora başlıyorum; en azından kondisyonlu olmak için.. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Abi öncelikle maske, şnorkel, palet temin edip onlarla birazcık yüzmeisin serbest dalış için bir eğitim yok sonrasında 75cm bir tüfek 5mm bir elbise ve kilonuza göre ağırlık almanız şart herkes es geçer fakat brde bıçak olursa çok iyi olur.Çorbada tuz misali ufacık bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana şimdiden nefesin bol olsun rastgele
kurs şeklinde ders veren kurumlar var, ınternetten araştırırsan bulursun, hatta gecenlerde bir ders veren bir kurumun programı vardı yaban tv de, kendın başlamak ıstersen en uygunu kendıne bir usta partner bulman, derine asla yalnız dalınmaz, kıyıdan ise taş avcılığı ile başlayabılırsın, 5 mt vb derınlıkler senın ıcın uygundur. bir arkadaş orada ağırlık takman gerektıgınden bahsetmış, bu çok tehkılelı bır konudur, derın sudan cıkarken en usta zıpkıncı dahi problem yaşayabılıyor, duyuyoruz, bu yaşamamak ıcın, ağırlık sudakı dengeyi sağlamak nötr olmak için takılır, ancak derin den yüzeye çıkarken, sığ su bayılması rıskıne karşı, her zaman nötr e gectıgın ağırlığı, mesela 6 kıloda gecıyorsan, 4 kılo agırlık takman en ıyısıdır. Ayrıca derın suya bıçaktan falan zıyade en az 2 kişi dalınmalıdır, yukarda teknede vb bekleyen hariç. Yalnız derıne dalmak yenı bir başlayan için nefes ve antremana bağlı olarak 1 yıldan aşağı 20 mt lere inebılecegını düşünmüyorum, selamlar.
Hepsinden önce başlangıç için karaköydeki dalış mağazalarından Sayın JAk Bueno'nun kitabını alıp hafızaya geçirmeni tavsiye ederim. Bu adımı uyguladıktan sonra kendine bir dalış arkadaşı edinip teoriyi pratiğe dökmeye başlayabilirsin. Öyle 20 metrelere çok heves etmeni tavsiye etmem. Sığda avlanmak da çok zevklidir. Hem hırs yapıp canını risk etmemiş , hemde sığda avlanmanın verdiği güvenle denizin ve HOBİ olarak yapacağın sporun tadına maksimum derecede varabilirsin. Ben yaklaşık 6 senedir yapıyorum ve hala 20 yi geçmedim. Denedinmi derseniz evet denedim. 15mt yi geçtikten sonra Huzur ve rahatlık veren bir ortama girmeye başlıyorsunuz ve bu rahatlık sonuç olarak benim sığ suda yaptığım sürelerin üstünde apnea sürelerine ulaşmama sebep oldu. Buda beni derin yapmamaya teşvik etti. Usta bildiğimiz insanları derinlik ve balık hırsı yüzünden kaybediyoruz. O yüzden hobimizi yapalım , sevdiklerimizi üzmeyelim. Umarım yazdıklarım bir işe yarar. Rastgele...
Bence ilk önce bir kursa yazılman ve bu işi bilenlerden öğrenmen şart. Riskleri nelerdir? tehlike anında neler yapılmalıdır? vs.vs. Öyle burdan tarifle olmaz. Bende paraşütle atlamayı çok istiyorum Tarifle olurmu sence? En doğru karar bu işi bilenlerden öğrenmek. Hem kendin için, hemde seni sevenler için.
22-23 Mayıs 2010 da Tekirdağ - Uçmakdere mevkinde her sene düzenlediğimiz Kamp ve Zıpkınla Balık Avı organizasyonumuzun 4. sü yapılacak var. Katılabilirseniz bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızdan bilgi alıp paylaşım yapabilirsiniz. Aşağıdaki linkten detaylı bilgi edinebilir. İsim yazdırabilirsiniz. http://www.zipkinciforum.com/phpbb2/viewtopic.php?p=253992#253992