zıpkınla balıkavı için kaç dk nefes tutmak lazım

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında kankanti tarafından paylaşıldı.

1. kankanti

kankanti mustafa coşkun

ben zıpkına merak saldım 2 3 aydır fakat nefes olayında sıkıntılarım var nedense nefesimi fazla geliştiremiyorum suyun altında enfazla 40 sn durabılıyorum.bunun için bana yardımcı olablırmısınız?:confused:

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Sen sen ol 5 dakikayı geçirmeye çalışma.

:D

3. ofsetci

ofsetci murat

2 3 ayda 40 sanıye nefes super. nefes konusunda derınlık de cok onemlı 3m dekı basıncla 5m dekı aynı degıl ıkı derınlıktede farklı nefes tutarsın uzun sure nefes tutmak ıstıyorsan sureklı antreman yapman lazım ama sakın yanlız dalma mutlaka yanında tecrubelı bı dalgıc bulunsun

4. azizesenyel

azizesenyel aziz

En İyi Avı:
    11 KG YAYIN. İSTANBUL/KAMİLOBA ÇAKIL GÖLETİ
    öncelikle antreman yaptığını soylemiştin bu antremanlar sırasında yaptığın hareketleri ; şnav , mekik , koşu vb. nefesini tutarak yap fakat çok zorlama kendini diaframında kasılmalar başlayınca 3. veya 4. kasılmada bırak nefesini dışarı. nefes alırkende önce konsantre olup diframını doldurup ardından ciğerlerini doldur, boşaltırken de önce ciğerler ardından diaframını boşalt. bu teknik dalıştan önce kapasiteni zorlamıcak şekilde yapman senin kalp atışlarını yavaşlatıcak ve aldığın oksijenden daha fazla istifade etmen yardımcı olacaktır. sudan cıktığında ise nefes alış verişine dikkat et öle arkandan kovalıolarmış gbi hızlı ve kısa nefes alıp verme bu hiperventilasyona neden olur ve baygınlığa sebep olabilir, tam tersine derin ve yavaş nefes kullan . Tek nefesini 3 saniyede alıosan 6 saniyede vermelisin aynı zamanda diafram ciğer: ciğer diafram sırasınıda unutma. aldığım eğitimden şimdilik bukadar yardımcı oldum faydam olursa ne mutlu bana . RASTGELE :)

5. kankanti

kankanti mustafa coşkun

hepinize teşekürederim verdiğiniz bilgiler için.SAYGILArrrr

6. zipkinci41

zipkinci41 egemen

yolda giderken aklına geldikçe nefes tutabilirsin mesela antrenman gibi düşün bir yerden bir yere kadar mesafa kestir gözünde çok fazla kendini arkadaşın dediği gibi diyafram kasılmalarını dikkate al