Arkadaşlar geçen gün balık tutmaya gittim oltayla 2 saat boyunca bişey tutamadım adam gözümün onunda zıpkınla kefali mırmırı karagözü indiriyor o anda zaten oltayı moltayı topladım gitmeden adama sordum bununla nasıl vuruyorsun felan dedi bana ses cıkarıyorum balık yanıma geliryor bunun adınıda araştırdım agaşon muş. bende zıpkınla dalıcamda tek korktuğum konu agaşon nasıl yapılyor bana bir bilgi verebilirmiisiniz. vede zıpkınla dalmak için kıyafet filan alıcam ne kadara maal olur ve bana iyi olan zıpkın ve kıyafetlerin markalarını yazarsanız sevinirim.
Arkadaşım zıpkınla balık avcılığı öyle kolay değildir. Alayım gözlük, palet, tüfek dalayım, onlar nasıl vuruyor benim neyim eksi ben de nasıl olsa balık vururum hiç değildir. Dalmak nefesli veya nefessiz içinde çok büyük riskler barındıran bir branştır. Yüzmeyi biliyor musun, daha önce nefesli dalışlar gerçekleştirdin mi, suyun içinde sakin kalabiliyor musun, kapalı yerde kalma korkun var'mı, paranoya var'mı? önce bu soruların cevabını vermelisin. Yürümeyi bilmeden koşabileceğini zannetmek özellikle söz konusu deniz ise insan hayatına mal olacak riskler barındırır.
doğru yüzmeyi cok severim her yaz 3 ay paletle yüzerim cogu zaman denizin dibine daldım ama balık yakalamak için deil olta ile balık tutuyorm ama zıpkınla dalmaya merak sardm. denizde korkmam nefesimide kendimce iyi tutarım şimdi bir deneme yaptım 1:30 dakika tutuyorum antreman yapmadan ne kadar iyi bilmiyorum denizden krkmam suyun içinde kala biliyorm
Birinci olarak denizden her zaman kork ikinci olarak nefesini fazla tutma. Hiperventilasyon gibi serbest ve aletli dalış yapan insanları ilgilendiren hastalıkları bu Linkten okuyabilirsin.
Yaklaşık 400 tl ye takım yapabilirsin. fakat müsait bir yerde başlarsan iyi olur. yani güneyde veya egede. Fuar zamanı fuardan da uygun malzemeler alabilirsin. elbise 150-200 , zıpkın 150-250 , ağrlık eldiven palet snorkel de lazım tabii. Benim oğlum da 16 yaşında. çok keyif alıyor. Havalı tüfeği var fakat kullanamadı. kurması zor. şimdi Apnea 90'lık alacağım ona. 250 tl civarı. en iyisi bu . haydi rastgele bakalım.
bilgi merhaba, nereden dalmayı planlyorsun. Öncelikle tüm ekipmanları tamamla, önerim ilk etapta yakın çevrenden uygun fiyatlı ekipman temin et. Çünkü 2 günlük heves olup olmadığını bilemezsin. Baktın herşey istediğin gibi sonra daha iyi ekipmanlar alırsın. Zıpkın olarak ta 75cm den büyük tüfek alma
Emre dikkatli ol.Karada tuttuğun 1.5 dk.ile deniz aynı olmuyor.Suda daldığın takdirde en fazla 30 sn.sonra nefesin biter.Bu işin iyi bir eğitimini almadan sakın kalkışma bu işlere.Ben 3 senedir hala tam anlamıyla iyi olamadım...
Halil okuduktan sonra resmen dilim tutuldu,çok ciddi ve müthiş bir şey düşünüyorsun,Allah muaffak etsin
çok tehlikeli bir okadar zevkli ben zıpkıncılar formunda çok vefat haberi okuyorum çünki bir çok kuralı var hatta bazı yabancı dilde değişik isimleri var mesela örnek deep effect vs anla işte profesyonellik isteyen bir konu ama balık tuttuğun yerlerde açılmamak kaydıyla kaya diplerinde bir şeyler avlayabilirsin hakikaten çok dikkatli olman lazım zözellikle zıpkın elinde iken bence hiçç bulaşma sen olta ile avlanma stilini değiştir bence snein takım ve yemlerinde sıkıntı var yoksa onun avladıklarının hepsi iğnende dizilmesi gerekir demekki balık var merada değilmi
Emre,Dalma, zıpkınla balık avlama başlı başına bir olay olup çok ayrıntıları olan,dikkat,bilgi ve beceri isteyen bir uğraş. Herşeyden önce kullanacağın malzemeler kaliteli, kullanım amacına uygun olmalı.İlk başlarken kesinlikle yanlız dalış yapma,Araştır sor soruştur doğru bilgilen bildiklerini doğru uygulamaya çalış.zamanla tecrübe kazanacaksın.Şunu unutma ben çok tecrbeliyim diyenler bile su altında akıllarına gelmeyecek tehlike ve yeni deneyimlerle karşı karşıyalar.Şu da aklında olsun her dalışta levrek kefal lüfer vb gibi balk vuracağın garantisi yoktur.Zıpkını ilk başlarken 60-75 cm lik olarak kol uzunluğuna ve kol gücüne göre seçersen iyi olur.rast gele.Bol şanslar