Zipkinla dalisa yeni basliyorum

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında MM2 tarafından paylaşıldı.

1. MM2

MM2 Safak Corbacioglu

Favori Kamış:
    Remixon 4.20 surf
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 8000 FI
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Merhaba Arkadaslar,yüzmeyi ve balik tutmayi cok seviyorum bu yüzden zipkinla dalisa merak sardim epeydir dalis hakkinda arastirdim ve dün sonunda takimimi kurdum,zipkinimi ,kiyafetimi falan hepsini aldim,pazar günüde belki hava sartlari uygun olursa sile taraflarina gitmek istiyorum zaten Kalkana gidecektim hem yemli takim atarim hem dalarim diye düsündüm bu arada merayi görmüs olurum belki bosa yemli takim atiyoruz :)) Sileye benimle dalmaya gelmek isteyen Arkadas olursa sevinirim hem birseyler ögrenmis olurum hem burdaki Arkadaslarla tanismis oluruz,ben Cengelköyde kaliyorum yakinda olan Arkadas var ise ve gelmek isteyen olursa haberleselim,benim gibi yeni ve acemi birine yardim edin:))
    herkese rastgele

2. MM2

MM2 Safak Corbacioglu

Favori Kamış:
    Remixon 4.20 surf
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 8000 FI
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Herkese günaydin,Bismillah deyip kalktik sileye dogru toplam 5 kisi gidiyoruz,hedef Kalkan,hayirlisi bakalim rastgele,bu aradada bugün denizin durumuna göre birde insallah ilk dalisimi yapacagim,aksam burda raporumu yazarim herkese hayirli günler ve Rastgele.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sana tavsiye , bu işte sakın ha olaki HIRS denen kelimeyi aklına getirme unut gitsin..
    Neden ?
    en kötü olaylardan biri ki şahit oldugum bir olay , dipte gezinip tam çıkarken sagda solda iyi birşey görüp , çıkışı ertelemek. (dayanırım hatasına düşmek)

4. MM2

MM2 Safak Corbacioglu

Favori Kamış:
    Remixon 4.20 surf
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 8000 FI
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Abim tavsiyen icin Tesekkür ederim,benim hirsla yada 1 balik fazla olsun hesabim yok, bende burdaki cogu arkadaslar gibi et pesinde degilim.Bugün Silede imrenli yakinlarina gittik attik kamislari kalkana ama pek begenmedim merayi sahil plaj ama nedense isinamadik oraya cok hafif dalga vardi suda bulanikti genede bir söyle ilk dalisimi yapayim dedim,giyindim girdim ve su cok bulanik ve sahili kumsal ama suyu biraz kayalik oldugu icin malzemeleri toplayip sahilköye dogru yöneldik,ama daha ilk dalis denememde eldivenimin bir yerinde dikis yerinden bir 5-6cm lik yirtik vardi kiyafetimin bogaza yakin yerinde ufacik bir delik ve sanki paletlerim biraz sert gibi geldi bana markasi picasso uzun paletler.Neyse Sahilköyde hemen kamislara yemlerimizi takip denize Bismillah deyip salladik,oranin bir yerlisi yanimiza geldi 30-40 dakika sohbet ettik adam gittikten sonra su oltaya bir bakim dedim cekmeye basladim daha dogrusu denedim tühh ya dedim takilmis bu neyse biraz zorlayinca yavas yavas gelmeye basladi,dedim herhalde yosun falan dipden sürükliye sürükliye cekiyorum sonra birde ne göreyim güzel bir Kalkan yüze yüze geliyor hemen hemen 1,5-2 kiloluktu güzel bir kalkan aksama kadar ne yazikki tek kalkandi ama olsun güzel bir pazar günü gecirdik yedik ictik sohbet ettik,en kötü günlerimiz böyle olsun.Herkese hayirli geceler Allaha emanet olun

5. MM2

MM2 Safak Corbacioglu

Favori Kamış:
    Remixon 4.20 surf
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 8000 FI
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Size birde benim aldigim malzemelerle ilgili bir soru soracam,dedigim gibi ben yeni basliyorum zipkinla dalisa kimseyi tanimadigim icin ve bana kimse yardimci olamadigi icin malzemeleri kendim secip aldim ne diyorsunuz bunlar icin kötümü?
    Jacboeno marka kiyafet yesil kamuflaj 5mm,Picasso palettler,90Airone zipkin,Tigullio 3mm eldiven,T 52 Maschera Globo maske.Yardim olmadim bu kadar insallah cok kötü malezeme degil yorum yaparsaniz sevinirim, birde dalisa gidecek Arkadaslar benide yanlarina alirsalar belki sizlerden birseyler ögrenirim ve tanismis oluruz,Tel. numarami verebilirim.Yardimlariniz icin Tesekkür ederim herkese hayirli günler.

6. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    www.zipkinci.com ve www.zipkinavi.com sitelerine üye olmanızı tavsiye ederim. Zıpkın avıyla ilgili çok değerli paylaşımlar bulacaksınız. Ekipmanınız gayet yeterli ve kaliteli. Bunların yanında mutlaka ama mutlaka en az bir adet bıçağınız olmalı. Zıpkınsız dalın ama bıçaksız dalmayın. Ayrıca bilek ve sırt ağırlıkları karakıyı dalacağınızdan su altında dengenizi arttırmak için gereklidir. Acemiliği attıktan sonra kompozit ya da karbon fiber bir palet edinmenizi tavsiye ederim. Zıpkınınız da gayet kaliteli. Boy olarak ben de 90'lıkla başlamıştım kısa sürede alışırsınız umuyorum. İleride birkaç adet daha zıpkın edineceksiniz zaten :)

Küçük tavsiyeler; Dalacağınız partneri çok iyi seçin. Merayı iyi paylaşın ve suda balık peşinden giderken birbirinizi unutmayın. Bıçaksız dalmayın ve yanınızda ıslakken bile iyi ses çıkartan bir düdük (deniz düdüğü) olsun. Su dışında zıpkın kurmayın. Dalacağınız yerleri ailenize haber verin. Serbest dalışla ilgili bulabildiğiniz bütün makaleleri okuyun. İşin teknik ve fizyolojik kısımları hakkında bilgi sahibi olun. Önce emniyet.

Daha pek çok şey var ama kalanları araştırarak öğreneceğinizden eminim.