Zıpkınla Dalmayı Nasıl Öğrenirim

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında ihsan1987 tarafından paylaşıldı.

1. ihsan1987

ihsan1987 ihsan

Merhaba arkadaşlar daha önce hiç dalmadım sadece yüzmeyi biliyorum.Bu işi yapan arkadaşım var sadece onu izleyerek öğrenebilirmiyim.Bulunduğum yerde dalış eğitim kursuda yok.Yorumlarınızı bekliyorum.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Merhaba Ihsan

Zipkinla dalmayi ogrenmek diye birsey yoktur. Dalis sporunu ogrenebilirsin. Fakat bu is arkadasini izleyerek olmaz, can guvenligi meselesidir, mutlaka sertifika sahibi, tecrubeli bir hocadan egitimini almalisin. Dalisi ogrenip tecrubelendikten sonra eger istersen zipkin avciligina da baslayabilirsin.

Sagda solda elinde zipkinla gezenlerin, kiyilarda yuzen insanlarin arasinda zipkinla dolasanlarin, gece fenerle dalip balik avlayanlarin, limit tanimadan kayaliklari kurutanlarin dalis sporuyla veya zipkin avciligiyla alakasi yoktur. Bunlar, olta avciliginda bohcaci tabir edilenlerin zipkinci versiyonudur ve malesef bunlardan ulkemizde coktur.

Guvenli dalislar, bereketli avlar dilerim.

Bu arada, bulundugun yerde dalis kursu olmadigini soylemissin. Belki bizim onerebilecegimiz bir sey vardir. Sen neredesin?

3. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    sen yinede iyisin biz daha yüzmeyi öğrenecez

4. karalahoz

karalahoz kemal apak

En İyi Avı:
    AKYA-27KG/SIRTI KARA 3.2KG/ZINDAN DELEN
    Yukarida sana soylendigi gibi inan sakaya gelmez ,extreme spor olarak adlandirilir yani sonucu olumle sonuclanabilecek spordur.oyuzden sakin ben suda kendim kendime bu isi cozerim deme.her hafta bir kisi bu spor yuzunden yasamini kaybediyor.sana benimde tavsiyem bu sporun egitimini alman.

5. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Kulagına küpe olması açısından 2 örnek vereyim,
    1-davutlar sahilinden dalan arkadaş kıyı kıyı derken dışarıya çıkıyor bulundugu yeri tanıyamıyor gördügü 2 kişiye soruyor burası Kuşadası diyorlar yaya gelmesi imkansız denizden geri gelemez hava kararmak üzere o kişiler yardım edip arabaları ile daldıgı yere geri getiriyorlar.
    2-Yılların dalgıcı olan arkadaşım bodrum yolu üzerinde opet sahiplerinden magazaların sahibi tecrübeli fakat peşine takıldıgı bir balık yüzünden derine dalıp vurgun yiyor dışarı çıkamadı öldü.
    Çok ciddi iş ben öyle yapmam kıyıdan uzaklaşmam gibi kendimizi lütfen kandırmayalım deniz bu nelerle karşılaşacagın belli olmaz profosyonel birisinden teknik konuda yardım alman şart,
    Örnegin kayalık yerlerde geziniyorsun farkında olmadan bir müren'in yuvasına geldin koca kafalı balıgı gördün bunu vurayım düşüncesi oluştu ne yapacaksın vurmaya karar verdinmi, karar verdin vuramadın müren'in ne kadar tehlikeli balık oldugunu biliyormusun.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Cok korkutmusuz genc arkadasimizi galiba... arkasina bakmadan kacip gitmis, bir daha da ugramamis. :) :p :confused: :eek:

7. emreksk

emreksk Karsiyaka

Favori Kamış:
    remixon katana
    Favori Makine:
    penn 345 gti 2
    En İyi Avı:
    1.200 gr kalamar
    İbrahim abi,serbest daliş kursları da mevcut.Zıpkınla dalış tekniklerini öğreten bir sürü kurs var.Nefes ayarlaması,agaşon,baskın vs...gibi konularda hem sözel hemde uygulamalı dersler veriliyor.Saygılar....

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Merhaba Emre,

Zaten benim yukarida kastettigim ve onerdigim, serbest dalis kurslaridir.

Burada dalis sporunun ogrenilmesinden bahsediyoruz. Zipkin avciligi ise ayri bir seydir, serbest dalis ogrenildikten sonra baslanabilecek bir ugrastir.

Peki dalis sporu veya hobisi nasil ogrenilir? Ya serbest dalis ya da tuplu dalis kursu alinarak ogrenilir.

Serbest dalis haricinde tuplu dalis kurslari da vardir bildigin gibi. PADI, CMAS gibi uluslararasi gecerliligi olan sertifikalarin verildigi kurslardir bunlar. Fakat tuple zipkin avciligi yasaktir.

Turkiye'de bu isi ciddiyetle yapan, sorumluluk sahibi, cok tecrubeli dalis hocalari var. Isteyene, sahsen tanidigim ve guvendigim bazi isimleri ozelden onerebilirim (ozellikle de Fethiye bolgesinde).

"Zipkinla dalis" diye bir disiplin olmaz demem ondandir. Zipkin avciliginda kullanilan teknikler vardir, bunlar serbest dalis ogrenildikten sonra zipkin avina yonelinirse sayet uygulanir ve gelistirilir.

Bunun haricinde, "zipkin avciligi kursu veriyorum" diye ortaya cikanlar da var ise onlara pek itibar etmemek lazimdir diye dusunuyorum.