Arkadaşlar zıpkınlarımızın boylarını markalarını ve memnun olup olmadığımızı bu konu altına yazalım.Bende bi picasso var 75 lik çift lastikli ve lastikleri çok kalın olduğundan çekilemiyor şimdiye kadar kullanamadım ama iyi birşey bir tane daha 75 lik var oda italyan malı ama markasını bilmiyorum.Bitanede 60 lık çocuk zıpkını var En fazla kullandığım italyan olan(markasını bilmediğim) fişek gibin gidiyor
Zıpkınla hiç ugraşmadım hiç tecrübem olmadı aslında kullanabilecegim çok yer olldu ama ne biliyim oltanın zevkini vericegini zannetmıyorum aslında baya buyuk balıklar için heyecanlı olabilir aslında tabi birazda tehlikeli
Abiciğim sen bir şnorkel al suyun altına şöyle bir bak ondan sonra sudan çıkmak istemeyeceksin garanti veriyorum sana.
Ben hep şnorkel paletle denizde 4-5 saat kalırım, zıpkın atmayı zerre kadar düşünmedim, ama balıkların nasıl beslendiğini, davranışlarını çok gözlemledim.Bu doğrultuda olta kullanıyorum çok da memnunum.
bendeki ispanyol cassador 90 lık. alırken hiç tahmin etmiyordum ama kullandıkça çok memnun kaldım. elbise maske ağırlık kemeri ve paletler italyan cressi. kesinlikle tek geçerim. 10 numara hepsi. bu işi ciddi düşünenlerin en başta adam gibi bir marka seçmelerini tavsiye ederim yoksa benim gibi acemilikle ucuz olsun diye önce bunu alıp başlarım sonra tecrübelendikçe yenilerim derseniz ve bu işe kendinizi kaptırırsanız 2-3 işe yaramaz maskeniz 3 çift paletiniz olur. en başta en iyisini alın daha karlı çıkarsınız.
picasso zıpkının çok iyi. lastiklerini değiştirmen yeterli. hertürlü dalışta avda kullanabilirsin. yapman gereken daha yumuşak lastik tercih etmen.
apnea 75 lik. aslında 90 lık al diye tavsiye ettiler ama lastikleri çekmek zor oluyor.elbise orka basic 5mm gayette memnunum.
omer cayman 110 kullaniyorum gercekten fazlasiyla memnunum ama ayirabilcegin butce fazla degilse apnea markasinida kullanabilirsin fiyat performans orani yuksektir ve modifiyelerle cok cok daha iyi hale getirildigini duydum
Elbise:Orka Basic 5 mm gayet iyi çıktı memnunum . Palet :Cressı Maske:Cressı Sınovker:Cressı Zıpkın:Apnea power poınt 90 iyi bir zıpkın ama bi kaç modifiye ihtiyacı var.
Babamda cressi takım elbise vardı dalmadığı için amcama verdi.Ah bana olsaydı ne güzel giyerdim.Şimdi büyüme çağında olduğum için elbise alamıorum her sene boy ve kilo artıyor
Bugün babamla zıpkını almaya gittik sonra yılmazın istediğim modelini bulamayınca ve bulduğumuz yılmazlarda taklit olunca nemrod ve apnea competetion arasında kaldık ve sağ olsun babam beni kırmadı ve 75'lik bir apnea competetion aldık ve bi sürpriz yaparak birde apnea seagull kamuflaj maske aldı deniyeceğiz önümüzdeki haftalarda
Bende 60 lık yılmaz var lastiğini değiştirirsen iş görür.Bu arada benim picassomun modeli century pasific.
bende 4 adet zıpkın var rus malı 45 lık havalı rus rusmalı diye kötü sanmayın karagöz avında üstüne yok. 75 lık yılmaz fakat 6mm çelikten yaptım ve 15 cm kadar uzattım tek kısa lastık kefal avında mükkemmel 90 lık yılmaz 6.50 paslanmaz çelikten yine kendim düzeltmeler yaptım tek ve kısa lastiğe çevirdim benden başka kimse çekemiyor bana avcılığı öğreten emektar zıpkınımdır. fakat free-sub 110 luk kullanıyorum (büyük balık lar için)abartısız 4-5 m nokta atışı yapıyor bi kötülüğü bulanık sularda 2 kişi daldığınızda çok dikkat etmeniz gerekiyo mesafe tanımadığı için arkadaşınızı vurabilirsiniz bide yakın mesafede balık şişte kalmıyor drek ipe geçiyo buda bazen dez avantaj oluyor fakat helal olsun yerli malı yurdun malı.Çogu arkadaşım 2 katına aldığı xxx ürünlerinden soğudu benim zıpkını kullanınca. benim düşüncem Mares alamıyorsanız (fiyatlarından dolayı)kesinlikle free-sub alın memnun kalırsınız
Zıpkın:Apnea powerpoint 75 Elbise: cressi sorti Maske:Mares Paletler:Mares Şnorkel:Mares Gayet Memnunum
45 lik yılmaz,60 lık tarzan,75 lik tarza 82 lik lanara 100 lk çift lastik ahşab.45 lik emektar ilk silahım.60 lığı 16 lık amber kısa lastikle taş altında kullanıyorum.75 lik görüşün çok kötü olduğuzamanlarda 19mm 18 cm 6.25 şiş le.82 lik lanaramı taş kum gezer ve agaşon avında kullanıyorum omer power 18 19 cm le çok güçlü bir zıpkın oldu ahşabımda 6.5 luk freesub şişle çift 16 lastik kullanıyorumtabiri caizse boru gibi atıyor.4-4.5 metrede nokta atışı.fakat bir marmara avcısı olarak bu zıpkını ancak egede kullanabiliyoru.genelde marmarada görüş yok.marmara için benim tercihim 82 lik 75 liğin manevrası 90 lığın gücü var
Zıpkın= Free-Sub 90 lık Elbise= Orca sub 3mm Maske= Orca sub Paletler= Cressi İlk zıpkınım 45 lik yılmazdı.. şiddetle tavsiye etmiYorm 1 metre mesafeden kefali vurup kaçıp gittiğini hatırlıorm, az küfür etmedim o dönemlerde.. sora artık yılmazdan sabrım taşınca Free-sub 90lık şiş kanallı aldm ve artık o kefallerin ipe kadar geçtiğini görmek tatmim edio beni Yılmaz 45 lik nerde bilmiorm bile şu anda.. taş altı için uygun diolar, denemedim ama ben o zıpkının balık vurableceğine inanmıorm.. xD
Bir yönetici özel mesajı ile karşılaşmadan ben uyarayım Yazıma dikkat et... "inanmıorm,diolar,etmiyorm,hatırlıorm.." gibi kelimelerden kaçın elinden geldiğince düzgün yazmaya gayret et lütfen