Kefaller lapur lupur zıplıyor ama insanlar tutamıyor nasıl iş anlamadım amcanın birisi bir sürü olta salmış ekmekli hepside bende işte sülünes attım bir kaç defa gelmez dediler harbiden gelmedi az ilersine gittim tatlısuyun denize karıştığı yere attım sülünes ile bir alabalık(eşkinada olabilir) bana oradaki birisi alabalık yakaladığımı söyledi ve ben hiç yakalayamadım bu balıktan dedi.Evet kefaller çok ama yakalayabilen yok nasıl iş anlamadım.
Kibris oltasimi kullandin ne teknikle avlanndiginida ekle istersende ustatlar yorum yapisinlar ne dersin kardesim? Ben mesela dere agzindan kara yosun alip kibrisa sariyorum balcik gibi zor oluyor ama bu yosunun icinde kirmizi kurtlar var balik yosunu didikliyor kurtlari cikarmak icin o arada kancayi aliyor ama bide sole bir taktik var buyuk kefali almak icin ben sarap mantarindan olta yapiyorum bedeni 75 cm birakiyorum 2 kostek baglayip kancalarada kara yosun takiyorum dere agzindan mumkun oldugu kadar aciga salliyorum oltayiama misinam yesil kancalarimda siyah bu sayedede iri kefaller aliyorum niyet bole gerisi kismet artik rast gelsin
Balığın atlamasının 3 sebebi var.Bİr aşağıda avcı vardır iki oksijen azalmıştır üç çiftleşme zamanıdır.Üç durumdada balık yem yemez Daha kısası atlayan balık yem yemez
Balcik gibi yapiskan, koyu yesil, renkde yosun. Anamur, Alanya civarlarinda yerli halk kara yosun diyor, orda ekmekle kefal avliyani gormedim hic. genelde bunu kullanirlar bencede iyi bir yem sadece pis, e buda gulun dikeni sanirim.
BARIŞ HOCAM KARA YOSUN DENİZE ŞEHİR SUYUNUN AKTIĞI BÖLGELERDE İSKELE DUVARI GİBİ DÜZ KESİMLERDE BOL BULUNUR.kOYU KAHVE KOYU YEŞİL VE SİYAH RENKTE OLABİLİR.OLTAYA DOLAYARAK TAKILIR AMA ZOR TUTAR OLTAYI.KÜÇÜK BOY ÜÇLÜ İĞNE YOSUN İÇİN İDEALDİR.
bu ara kefallerin yumrtlama dönemi!eğer akıntıya karsı yüzüyorlarsa lütfen onları avlamayalım en azından su yumurtlama dönemi geçene kadar.benim oturduğum yerde yani kağıthanede bende derede rastladım bu tarz kefallere herhalde gördüğüm en büyük kefallerdi,yumurtlama dönemi olduğu için burda birtakım insanlarla beraber bende yakalamamaları için mücadele ediyorum.lütfen bu dönemde biraz duyarlı olalım,iyi forumlar