Zoka parlatma yardım?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında pro13lem tarafından paylaşıldı.

1. pro13lem

pro13lem espo

Merhaba arkadaşlar zoka parlatma hakkında yardım edebilcek varmı eskiden civa ile parlatılıyormuş ama şua an civa bulmak çok zor aradım taradım bulamadım.Ufak bir bıçakla kazıyorum ama 2. atışta gene kararıyor krom zokalara baktım ama çipra için olanını bulamadım ki aslında ben kendi zokamı yapmak istiyorum hayabusa yada mustad çipra iğnesi ile birde sanayiye gidip kurşuna nikalaj tutarmı diye sorcam sizin parlatmak için taktikleriniz varmı?

2. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    civayı eminönünde bolca bulabilirsin kıyıdan çok açılmadan 100 mt bile yok bir sokak var orada kimyasallar vb hatta eczane, hastane labaratuvar malzemeleri satan dükkanlar orada bulursun gidip bir bak

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Arkadaş İzmir'de sanıyorum.

4. 29519

29519

Cıva'yı nazara iyi geldiği için de satıyorlar. Ben Bakırköy de kuruyemişçinin tekinden almıştım nazar için satıyorlarmış.
    :)

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

abi nazara iyi gelen kurşun olmasın :D hatta kurşun dökerler adamın kafasına çarşaf gerip çosss diye :D

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Kesinlikle yapmayın böyle birşey. Kanser olursunuz.

Sonra yanlış hatırlamıyorsam 1gram civa 50 metre kare alandaki denizi zehirliyor ve aylarca etkisi geçmiyor. Buna canlılarda dahil.

Kanser olursunuz, şimdi olmaz 10 sene 20 sene sonra acısı çıkar bunların... lütfen iki balık fazladan yakalayacağım diye sağlığınızla oynamayınız. Değmez.

Zokayı törpülemek, aliminyum folyo, gümüş parlatıcısı gibi şeylerle de istediğinize yakın şeyler yapabilirsiniz.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

8. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Kararmasını istemediğiniz zeminin üstüne oje partatıcısı sürünüz;)

9. 29519

29519

Yok yok ben de çok şaşırmıştım ne alaka diye ama batıl inanç işte yok cıva nazara iyi gliyormuş bir bardak su da "uranyum" eritip ılık ılık içince büyü müyü kalmıyormuş vs. garip işler valla.

Bu arada oje parlatıcısı sürmek süper fikir valla beğendim. En azından zırt pırt cıvalamak zorunda kalmayız.

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Selamlar Serkan;

Sanırım bu işlem Yüzeyin Oksijen ile ilşkisini kesip okside olmasını engelliyor.
    Böylecede oje sürülü yüzey kararmıyor.

.

11. pro13lem

pro13lem espo

İzmirdeyim cive kullanma taraftarı değilim en son çare kullanıcam çok zehirliymiş gerçektende.Ama zokanında parlaması gerek çünkü çipuraları hep parlakken tuttum :D demekki dipte parlaklık balığın dikkatini çekiyor yengeçi görmesi kolaylaşıyor oje parlatıcısını denicem birde nikelaj işi var zokayı kurşun yerine nikelaj tutan bir maddeden yaparsam en iyisi nikelaj gibi.

12. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Selam abi. Başta rapalalarımın boyasının korunmasında ve devamında nikelaj kaplı tüm ekipmanlarımda kullanıyorum. Hatta kaşıkları bile kaplıyorum. Ancak biraz kaliteli bir marka oje parlatıcısı kullanılmasını öneririm.

13. pro13lem

pro13lem espo

Oje parlatıcısı işe yaramadı ondada hemen kararıyor :D