PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : acilen çipura pişirme tekniği yardım!!! :confused:


icemaster
10-08-2007, 11:36
:confused: misafirim gelecek bu pazar ve çipura sözüm var.:o nasıl pişirebilirim? her çeşit imkanım var. ızgara, fırın, tava, alüminyum folyo vs. yarın balığı alacağım ve söyleyeceğiniz yöntemle pişireceğim inş.

not: ilk defa çipura pişireceğim yardım :confused: ve misafırim çok ağır misafir :)))

Birahas
10-08-2007, 11:41
Çok basit,

Çupra en lezzetli mangalda oluyor,

Temizlenmiş çupraların üzerine bıçak ile birer çızık attrırın ve hafif tuzlayın. Öndecen yaktığınız mangalda yüksek ateş görmeden ara ara çevirerek pişin.

Eczacı
10-08-2007, 11:42
Çok basit,

Çupra en lezzetli mangalda oluyor,

Temizlenmiş çupraların üzerine bıçak ile birer çızık attrırın ve hafif tuzlayın. Öndecen yaktığınız mangalda yüksek ateş görmeden ara ara çevirerek pişin.

zor bir tarif:D :D :D

icemaster
10-08-2007, 11:43
Çok basit,

Çupra en lezzetli mangalda oluyor,

Temizlenmiş çupraların üzerine bıçak ile birer çızık attrırın ve hafif tuzlayın. Öndecen yaktığınız mangalda yüksek ateş görmeden ara ara çevirerek pişin.

teşekkür ederim bu tarif için ve güzel bi yöntem olmalı. fakat şöle hani soslu falan özel bi tarif var mı ya ?

Eczacı
10-08-2007, 11:45
teşekkür ederim bu tarif için ve güzel bi yöntem olmalı. fakat şöle hani soslu falan özel bi tarif var mı ya ?

ızgara çipura
(1 kişilik)

Malzemeler:
1 adet çipura

Sosu için:
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir buçuk tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı sarımsak suyu
3-5 adet defne yaprağı
Bir çay kasığı kekik, tuz,
toz biber

Üzerine sürmek için:
Zeytinyağı

Yapılışı:
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosu bir tülbente veya ince delikli tel süzgeçe dökün. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarttıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökün. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartın. Yeşil soğanla süsleyerek servis yapın.

Oztemiz80
10-08-2007, 11:45
Malzemeler
1 adet çipura
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Roka sosu :
Yarım demet roka
1 çay bardağı yoğurtlu mayonez
Yarım demet yeşil soğan
Yeteri kadar tuz


Yemeğin Tarifi
Balığı temizleyip üzerine verev şekilde iki kesik yaparak fırında veya fırın ızgarasında pişirin.
Rokayı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.

Oztemiz80
10-08-2007, 11:46
Piştiiiiii Mehmet abi :D

hakan28
10-08-2007, 11:46
çipuranın en güzel hali mangal daki halidir. Bence başkada tarif arama kardeş. En lezzetli hali bence öyle....

Eczacı
10-08-2007, 11:47
Piştiiiiii Mehmet abi :D

Yavaşsın yavaşş :D :D

çipuranın en güzel hali mangal daki halidir. Bence başkada tarif arama kardeş. En lezzetli hali bence öyle....

Bunlarda mangallık tarifler Hakan ;)

icemaster
10-08-2007, 11:53
soslu tarifleri not alıyorum ve bu akşam malzemeleri topluyorum. yarın da balığı alıp başlıyorum yapmaya. çok teşekkür ederim hepinize ;)

süpersiniz!

Oztemiz80
10-08-2007, 11:54
soslu tarifleri not alıyorum ve bu akşam malzemeleri topluyorum. yarın da balığı alıp başlıyorum yapmaya. çok teşekkür ederim hepinize ;)

süpersiniz!

Bi gıdım da bize gönder ya canım nasıl çekti şimdi Bende ağır misafirim 110 kg :D :D :D

Eczacı
10-08-2007, 11:56
Bi gıdım da bize gönder ya canım nasıl çekti şimdi Bende ağır misafirim 110 kg :D :D :D

bende isterim,hem ben daha hafifim 103 kg :D :D :D

Oztemiz80
10-08-2007, 11:57
bende isterim,hem ben daha hafifim 103 kg :D :D :D

Abi en ağırdan başlıyor :D :D

Oztemiz80
10-08-2007, 12:01
Mehmet abi adam tarifi aldı gitti valla hiç ses yok gel ben sana güzel bi sazan ısmarlıyım. :) Bize bizden başka bakan yok

Eczacı
10-08-2007, 12:06
Mehmet abi adam tarifi aldı gitti valla hiç ses yok gel ben sana güzel bi sazan ısmarlıyım. :) Bize bizden başka bakan yok

Teşekkür etti ya;)

Oztemiz80
10-08-2007, 12:08
Teşekkür etti ya;)

Abi balık nerde balık bi gelin misafirim olun denir değilmi Soslu teşekkür oldu :D :D :D

icemaster
10-08-2007, 12:11
burdayım ya bi yere gitmedim :)))


tarifi yazdım gerekli yerlere telefonlar ediyodum malzemeler için. ayrıca şöle düşündüm bi denemesini yapacağım inş bugün. pazar günü de kendisini aslını yapacam inş . bugün ufak bi deneme ve pazar günü büyük balıklarla aslı.

teşekkür ederim tekrar.

haa unutuyordum az daha. Mirac kandiliniz mübarek olsun. Allah hayırlı dualarınızı kabul etsin. sağlık ve mutluluklar nasip etsin sizlere...

Oztemiz80
10-08-2007, 12:12
burdayım ya bi yere gitmedim :)))


tarifi yazdım gerekli yerlere telefonlar ediyodum malzemeler için. ayrıca şöle düşündüm bi denemesini yapacağım inş bugün. pazar günü de kendisini aslını yapacam inş . bugün ufak bi deneme ve pazar günü büyük balıklarla aslı.

teşekkür ederim tekrar.

haa unutuyordum az daha. Mirac kandiliniz mübarek olsun. Allah hayırlı dualarınızı kabul etsin. sağlık ve mutluluklar nasip etsin sizlere...

Afiyet bal şeker olsun kardeşim.Sizinde Kandiliniz mübarek olsun Buralarda şimdi çipura bulamıyoruz kışa doğru bende deneyeyim bari tarifi

Eczacı
10-08-2007, 12:13
burdayım ya bi yere gitmedim :)))


tarifi yazdım gerekli yerlere telefonlar ediyodum malzemeler için. ayrıca şöle düşündüm bi denemesini yapacağım inş bugün. pazar günü de kendisini aslını yapacam inş . bugün ufak bi deneme ve pazar günü büyük balıklarla aslı.

teşekkür ederim tekrar.

haa unutuyordum az daha. Mirac kandiliniz mübarek olsun. Allah hayırlı dualarınızı kabul etsin. sağlık ve mutluluklar nasip etsin sizlere...

Amin kardeşim,sizlerinde kutlu olsun:)

56561
10-08-2007, 16:40
benim en sevdiğim yöntem mangalda veya fırın ızgarasında üstten kızartmak.Çipuraları çizip tuz ve zeytinyağıyla biraz harmanlayın, karın boşluğuna bir tane defne yaprağı koyup fırında veya mangalda pişirin, ben levreği de aynı şekilde yapıyorum çok lezzetli oluyor.Pişirmenin ince tarafı ağır pişirerek balığı kurutmamak, levrek de çipura da yağlı balık, yağlı balıklar ağır pişirmede yağsız balıklar da hızlı pişirmede daha lezzetli olur

amatörötesi
11-08-2007, 00:35
Giderayak ben de cevap yazayım.

Levrek ve Çipura'yı fırında pişirip servis ederim.

Bir tepsi alın, tabanı aliminyum folyo ile kaplayın, böylece eşiniz tarafından "Bu tepsiyi nasıl bu hale soktuysan öyle temizle" tipi saldırılardan korunmuş olacaksınız. aliminyum folyoya Zeytinyağını (ben riviyera kullanıyorum, sızma ağır olur kanımca) gezdirirsin. balıklardan birini alıp folyo üzerinde gezdir ki zeytinyağı her yere dağılsın. Balıkları (artık 2 tane olur, 3-4 olur yiyecek adama bağlı) güzelce tepsiye dizersin.

Soğanlar halka halka kesiyorsun, birer dilim karınlarına, birer dilim üstlerine kalanlarını balıkların yanlarına, Maydonozu çok küçük olmayacak şekilde (3-6 cm) doğrayıp yine önce karınlarına sonra üstlerine kalanını etrafına koyuruyorsun, domates ve limon da aynı şekilde dilim dilim kesilip aynı şekilde uyguladıktan sonra istersen yeşil biber ve balığa yakışan baharatları (ki ben karabiber vs kullanmam) sepeledikten sonra, balıkların ve malzemelerin üzerine zeytinyağını tekrar gezdiriyorsun.

eğer eline yakışıyorsa bu haliyle bile çok çekici görünüyor.

fırına atıp 30-40 dk. (ben davul fırın denilen elektrikli fırında pişiriyorum, derece falan bilmem) domatesler küsünceye soğanlar bronzlaşıncaya, maydonozlar fosil görüntüsü verinceye kadar pişir.

bu pişme esnasında güzel bir çoban salata yapıp onu da süslersen balıklar kötü olsa bile salatadan dolayı durumu kurtarma şansın olur.;)

Levrek ve Çuprayı her zaman bu şekilde, palamutu da benzer şekilde ama biraz farklı pişririm.

afiyet olsun.

BB1750
28-09-2007, 15:16
kekik zeytin yağı tuzu bi kasede karıştırın,böreklerin üzerine yumurta sürülen fırça ile bu karışımı çupranın her yerine sürün.fakat aşırıya kaçmayın mangalı alevlendirebilir.balıkları ızagaraya yerleştirin az hararetli ateşte pişirin.ne az ne çok pişirin.yanmasın tadına doyulmuyor.be bnm tarifim 3 haftada bir 3 kg yaparım bu tarifle

flyleon
28-09-2007, 19:24
teşekkür ederim bu tarif için ve güzel bi yöntem olmalı. fakat şöle hani soslu falan özel bi tarif var mı ya ?


Tatlısu balığı olsa soslu falan olabilir ama çipuranın en iyi sosu kendi yağıdır.En iyi pişirme tekniği de -bu mevsim- mangal ızgara.Afiyet olsun...;)

mufi
02-10-2007, 17:00
Fırında veya mangalda pişen balıgın ayrıca altına defne yapragı koyarsanın (bence) çok güzel bir koku ve tat veriyor..

ooztekin
04-10-2007, 11:39
Tam köz tutmuş kömür mangalın üzerine pişirme yöntemi tanımıyorum..
Balıkları balık ızgarası olarak da adlandırılan sıkıştırmlalı teller var onların içine koyun koymadan çizik de atın..Arar ara iki yüzünü de çevirerek kullanın..sıkıştirmalı izgara nedeniyle balık çevrilirken dağılmaz bütün durur..

Çiftlik çipura ise yağ vs sürmeyin ...deniz ise sızma zeytinyağı ile biraz üzerini silin ...

Parmaklarınızı yersiniz..:D Zevk meselesi tabii ama sosla falan hiç uğraşmayın derim..;)

score
06-04-2008, 16:27
kardeşim bak şimdi bence şöle deyim çipuraya kıırmızı toz biberi ayçiçek yağı ile karıştır en iyi sos budur

Adanali
06-04-2008, 16:57
Harika pisirme teknikleri !
Bilgi dagarcigimiza bir kac degisik pisirme yöntemi daha kattik.

mulker
15-04-2008, 18:40
güzel bir tuzda levrek tarifi..ben yaptım çok lezzetli...

themad2
16-04-2008, 20:15
avciperdeci abiye soruğumda balığı yağa atıpta bozmayın dedi,mangalda oluyormuş en iyisi .

ateş-01-34
16-04-2008, 21:48
madem soslu bişeler istiosun fırında yaparsan enfes olur

fırında pişirim için gerekli malzemeler



1)çipura(iri olacak,mumkunse deniz ama deniz die çiftlik verirler muhtemelen dikkat et(kg si 25 ytl den az ise deniz değildir))
2)patates
3)soğan
4)zeytinyağı
5)tuz

pişirim
1)tepsinin altını yağla
2)balığı diz(keyfine göre)
3)patatesi yuvarlak doğra rasgele diz(1cm olsunlar ki yemeğin piştiğini patatesin tadına bakıp anlycaksın)
4)soğanı halka halka doğra rasgele diz
5)sulu seviyorsan az biraz su(en fazla yarım çay bardağı ki su bozar yemeği)
6)175 dereceye getir fırını(baktın yetişmeyecek 200 e daya)
7)yarım saat sonra patetese bak pişmişse balık çoktan pişmiştir.
8)fırının kapağını açarken başın geride dursun yoksa 200 derecelik saunaya girmiş gibi olursun

mufi
17-04-2008, 21:08
Sür zeytinyagını koy mangala/fırına..
fazla bekleme iştahını kaçırma..
yanınada bir uygun içecek...
adam kendindn geçicek:)

bermudaokyanus
30-04-2008, 20:46
çupuraları güzelce yıkadıktan sonra kulakları ve karın içini tuzlayın pul biber biraz karabiber kekik ve saf sıfır derece asit zeytin yağına baharatları katıp balıkla harmanlayın ve bu sos içinde yarım saat kadar balığı dinlendirin yaktığız mangaldaki kömür kor haline geldikten sonra yayın ve kömürün üstünü hafif külleyin ızgarayı silin balıkları ızgaraya yatırın ve çok olmamak şartıyla her çevirişte zeytin yağından bir fırça yardımıyla sürün balık piştikten sonra tabağa yerleştirin limon suyu maydanoz ve zeytin yağınla hazırladığınız sos kırmızı soğan ve rokayla servis yapın afiyet olsun