misafirim gelecek bu pazar ve çipura sözüm var. nasıl pişirebilirim? her çeşit imkanım var. ızgara, fırın, tava, alüminyum folyo vs. yarın balığı alacağım ve söyleyeceğiniz yöntemle pişireceğim inş. not: ilk defa çipura pişireceğim yardım ve misafırim çok ağır misafir ))
Çok basit, Çupra en lezzetli mangalda oluyor, Temizlenmiş çupraların üzerine bıçak ile birer çızık attrırın ve hafif tuzlayın. Öndecen yaktığınız mangalda yüksek ateş görmeden ara ara çevirerek pişin.
hmm teşekkür ederim bu tarif için ve güzel bi yöntem olmalı. fakat şöle hani soslu falan özel bi tarif var mı ya ?
ızgara çipura (1 kişilik) Malzemeler: 1 adet çipura Sosu için: 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir buçuk tatlı kaşığı soya sosu 2 tatlı kaşığı sarımsak suyu 3-5 adet defne yaprağı Bir çay kasığı kekik, tuz, toz biber Üzerine sürmek için: Zeytinyağı Yapılışı: Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosu bir tülbente veya ince delikli tel süzgeçe dökün. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarttıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökün. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartın. Yeşil soğanla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 1 adet çipura 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz Roka sosu : Yarım demet roka 1 çay bardağı yoğurtlu mayonez Yarım demet yeşil soğan Yeteri kadar tuz Yemeğin Tarifi Balığı temizleyip üzerine verev şekilde iki kesik yaparak fırında veya fırın ızgarasında pişirin. Rokayı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın. http://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=986
çipuranın en güzel hali mangal daki halidir. Bence başkada tarif arama kardeş. En lezzetli hali bence öyle....
son tarifler çok güzel. soslu tarifleri not alıyorum ve bu akşam malzemeleri topluyorum. yarın da balığı alıp başlıyorum yapmaya. çok teşekkür ederim hepinize süpersiniz!
Mehmet abi adam tarifi aldı gitti valla hiç ses yok gel ben sana güzel bi sazan ısmarlıyım. Bize bizden başka bakan yok
geldim geldim burdayım ya bi yere gitmedim )) tarifi yazdım gerekli yerlere telefonlar ediyodum malzemeler için. ayrıca şöle düşündüm bi denemesini yapacağım inş bugün. pazar günü de kendisini aslını yapacam inş . bugün ufak bi deneme ve pazar günü büyük balıklarla aslı. teşekkür ederim tekrar. haa unutuyordum az daha. Mirac kandiliniz mübarek olsun. Allah hayırlı dualarınızı kabul etsin. sağlık ve mutluluklar nasip etsin sizlere...
Afiyet bal şeker olsun kardeşim.Sizinde Kandiliniz mübarek olsun Buralarda şimdi çipura bulamıyoruz kışa doğru bende deneyeyim bari tarifi
benim en sevdiğim yöntem mangalda veya fırın ızgarasında üstten kızartmak.Çipuraları çizip tuz ve zeytinyağıyla biraz harmanlayın, karın boşluğuna bir tane defne yaprağı koyup fırında veya mangalda pişirin, ben levreği de aynı şekilde yapıyorum çok lezzetli oluyor.Pişirmenin ince tarafı ağır pişirerek balığı kurutmamak, levrek de çipura da yağlı balık, yağlı balıklar ağır pişirmede yağsız balıklar da hızlı pişirmede daha lezzetli olur