PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En lezzetli balık hangisidir???


BoYaLıK_BaLıK
11-09-2009, 17:23
Sevgili dostlar, oltaya takıldığında sizi en çok sevindiren başlıca 3 balık hangileridir ve neden ???

BoYaLıK_BaLıK
11-09-2009, 17:30
mesela beni en çok sevindiren balıklar levrek,karagöz ve çipuradır.

blueboyfe
11-09-2009, 18:29
ömer abi eee hani ne kalkan var ne lüfer,

eLaLeMBiaLeM
11-09-2009, 18:32
ömer abi eee hani ne kalkan var ne lüfer,

Emin hocam belki lüferi kalkanı balıktan saymıyordur ömer abimiz:D Hem konunun başlığı "En lezzetli balık hangisi" ama konu içeriği yakalaması en zevkli balık hangisi?

Eğer mevzu en lezzetli balık ise "işte burada" ("") bu konu zaten var..

berkur
11-09-2009, 18:32
anket tamamda ,yazdığınız balıkların hepsini tada bilmiş kaç kişi var merak ettim.:rolleyes: ;)

BoYaLıK_BaLıK
11-09-2009, 18:38
bilmem valla tattıınız varsa işaretleriin benim bunu yazma nedenim meraktan ibaret. siz sadece tuttuğunuzda en çok zevk veren 3 balığı yazın yeter :D

LapinCash
11-09-2009, 18:51
Hiç yemedim ama baam yemiş sinagriti kilosu 60-80 Lira felanmış bir arkadaşına balıkçı özel olarak ayda bir kere tutabilirmiş onuda babamın arkadaşına getirirmiş çok güzelmiş.

BoYaLıK_BaLıK
11-09-2009, 19:05
sinağrit büyük balık zaten

Aret
11-09-2009, 19:55
Karagöz: Baltabaş ve Sivriburun olarak başlıca iki çeşidi vardır. Baltabaş, yani küt burunlu olanı diğerine göre çok daha lezzetlidir. Genel olarak çok lezzetli bir balıktır.

Çipura: Çok lezzetlidir. Tabii denizde yetişmiş olanı...

Levrek: Onun da doğal olanı son derece lezzetlidir.

Kefal: Lezzetlidir ancak temiz denizde yaşayanını bulup yemek gerekir. Pis yerlerde yakalanan kefalleri yemeyin.

Mercan: Görünüşünün güzelliğine, fiyatının pahalılığına karşın tadı saman gibidir. Lastik gibi eti beş para etmez.

Hanos: Lezzetli sayılır ama çok üst düzey bir balık değildir.

Dülger: Kalkan balığı ile kıyaslanacak ölçüde nefis bir eti vardır. Parçalanıp tava yapıldığında her şeyiyle kalkana benzer.

Sinarit: Çok lezzetlidir. Porsiyonluklarının ızgarası, daha büyüklerin buğulaması nefis olur.

İzmarit: Usulüne uygun boklu kebap yapılırsa tadından yenmez.

İskorpit: Her şekilde pişirilebilen lezzetli bir balıktır. Benzeri, daha büyük ve kırmızı olan Lipsoz (Ege'de Adabeyi denir) daha da lezzetlidir.

Bunların enn lezzetlisini seçmek kolay değil. Ben sinarit diyorum.

Tabii tüm balıklar içinde en lezzetlisi hangisidir derseniz...

Aman lüfer... Izgarada cayır cayır nar gibi kızarır mı? Kızarır kızarmaz zeytinyağı, limon, hardallı salça içine atılıp da dinlenmesi için bir süre bırakıldıktan sonra salata yaprakları arasına gömülüp bu yeşil elbisesiyle fazlasıyla uygun olan maydanozla üzeri örtülür mü?

Hem efendim... Koca kayık tabağın içine yatırıldığında çıkan güzelim kokularla hiçbir yemeğin kokusu rekabet edemez. Hele, o beyaz etin lezzeti hiçbir balığın lezzetine uymaz. O kurnaz lüferin, etinin ne kadar tatlı olduğunu bildiği için tutulurken ettiği naz, sonra yaptığı kurnazlık, avcısını fazlasıyla hırslandırdığından insanın çiğ çiğ yiyeceği gelir!..

murat ziya
11-09-2009, 20:40
ağzına sağlık ne güzel anlatmışın canım çekti fırtınalar geçsede yakalasak zarganaları ayarladım hiç şansları yok

Aret
11-09-2009, 20:41
ağzına sağlık ne güzel anlatmışın canım çekti fırtınalar geçsede yakalasak zarganaları ayarladım hiç şansları yok

Teşekkür ederim. Lüferle ilgili kısım Ahmet Rasim'den bir alıntıydı:)

BoYaLıK_BaLıK
11-09-2009, 22:12
Aman lüfer... Izgarada cayır cayır nar gibi kızarır mı? Kızarır kızarmaz zeytinyağı, limon, hardallı salça içine atılıp da dinlenmesi için bir süre bırakıldıktan sonra salata yaprakları arasına gömülüp bu yeşil elbisesiyle fazlasıyla uygun olan maydanozla üzeri örtülür mü?

Hem efendim... Koca kayık tabağın içine yatırıldığında çıkan güzelim kokularla hiçbir yemeğin kokusu rekabet edemez. Hele, o beyaz etin lezzeti hiçbir balığın lezzetine uymaz. O kurnaz lüferin, etinin ne kadar tatlı olduğunu bildiği için tutulurken ettiği naz, sonra yaptığı kurnazlık, avcısını fazlasıyla hırslandırdığından insanın çiğ çiğ yiyeceği gelir!..


Saol abicim çok güzel açıklamışın yaptığın alıntıyla. İnan bana benimde canım çekti valla :D

KingFish_Lüfer
11-09-2009, 23:34
dünyanın en güzel balıgı.....

ALİCO
11-09-2009, 23:41
Bu ankette lüferin olmayışı bence anketi tamamen ve tamamen boş kılıyor bence lüferden sonraki n lezzetli balık iskorpittir. Lüferin olmayışıda enteresan.....

m-a-v-i
11-09-2009, 23:49
Bu ankette lüferin olmayışı bence anketi tamamen ve tamamen boş kılıyor bence lüferden sonraki n lezzetli balık iskorpittir. Lüferin olmayışıda enteresan.....

Lüferi eklese anket yapmanın bir anlamı kalmaz, belki bu yüzden eklememiştir.

İskorpit konusunda kesinlikle katılıyorum.

eskina_man
11-09-2009, 23:57
mesela beni en çok sevindiren balıklar levrek,karagöz ve çipuradır.

Eşkina nerde???

KingFish_Lüfer
11-09-2009, 23:58
anketi düzeltin lütfen "lüferden sonraki en lezzetli balık" diyebilirsiniz.....

eskina_man
12-09-2009, 00:00
Karagöz: Baltabaş ve Sivriburun olarak başlıca iki çeşidi vardır. Baltabaş, yani küt burunlu olanı diğerine göre çok daha lezzetlidir. Genel olarak çok lezzetli bir balıktır.

Çipura: Çok lezzetlidir. Tabii denizde yetişmiş olanı...

Levrek: Onun da doğal olanı son derece lezzetlidir.

Kefal: Lezzetlidir ancak temiz denizde yaşayanını bulup yemek gerekir. Pis yerlerde yakalanan kefalleri yemeyin.

Mercan: Görünüşünün güzelliğine, fiyatının pahalılığına karşın tadı saman gibidir. Lastik gibi eti beş para etmez.

Hanos: Lezzetli sayılır ama çok üst düzey bir balık değildir.

Dülger: Kalkan balığı ile kıyaslanacak ölçüde nefis bir eti vardır. Parçalanıp tava yapıldığında her şeyiyle kalkana benzer.

Sinarit: Çok lezzetlidir. Porsiyonluklarının ızgarası, daha büyüklerin buğulaması nefis olur.

İzmarit: Usulüne uygun boklu kebap yapılırsa tadından yenmez.

İskorpit: Her şekilde pişirilebilen lezzetli bir balıktır. Benzeri, daha büyük ve kırmızı olan Lipsoz (Ege'de Adabeyi denir) daha da lezzetlidir.

Bunların enn lezzetlisini seçmek kolay değil. Ben sinarit diyorum.

Tabii tüm balıklar içinde en lezzetlisi hangisidir derseniz...

Aman lüfer... Izgarada cayır cayır nar gibi kızarır mı? Kızarır kızarmaz zeytinyağı, limon, hardallı salça içine atılıp da dinlenmesi için bir süre bırakıldıktan sonra salata yaprakları arasına gömülüp bu yeşil elbisesiyle fazlasıyla uygun olan maydanozla üzeri örtülür mü?

Hem efendim... Koca kayık tabağın içine yatırıldığında çıkan güzelim kokularla hiçbir yemeğin kokusu rekabet edemez. Hele, o beyaz etin lezzeti hiçbir balığın lezzetine uymaz. O kurnaz lüferin, etinin ne kadar tatlı olduğunu bildiği için tutulurken ettiği naz, sonra yaptığı kurnazlık, avcısını fazlasıyla hırslandırdığından insanın çiğ çiğ yiyeceği gelir!..

Aret aşkolsun, gece gece buzluktan balık çözdüreceksin bana yahu,:p

KingFish_Lüfer
12-09-2009, 00:02
alico usta bir sorum var sana kaptan custeau bir yazısında "ya lüferler köpekbalığı boyutunda olsaydı, neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum" demiş.sence ne olurdu abi ??? :)

ALİCO
12-09-2009, 00:04
alico usta bir sorum var sana kaptan custeau bir yazısında "ya lüferler köpekbalığı boyutunda olsaydı, neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum" demiş.sence ne olurdu abi ??? :)

Evet tamamen haklı aslında istersen konular haricinde devam edelim bizi burdan kovacaklar.

BoYaLıK_BaLıK
12-09-2009, 00:07
:D Mavi abinin dediği doğru. Lüferi diğer balıklara haksızlık olmasın diye koymadım :D (Tadına doyum olmuyo) :)

BoYaLıK_BaLıK
12-09-2009, 00:09
valla ben oyumu karagöze verdim. Etinin hafif tatlıya kaçması bi hoş oluyo :D

BoYaLıK_BaLıK
12-09-2009, 00:11
Eşkina nerde???
Sen eşkinayı çok siviyosun heralde murat abi :D

eskina_man
12-09-2009, 00:12
alico usta bir sorum var sana kaptan custeau bir yazısında "ya lüferler köpekbalığı boyutunda olsaydı, neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum" demiş.sence ne olurdu abi ??? :)

Can sıkıntısından balinalardan falan bi diş alır uzar giderdi, maksat çene çalışsın, antreman yani:D

eskina_man
12-09-2009, 00:13
Sen eşkinayı çok siviyosun heralde murat abi :D

Ömer,

Çok belli oluyor mu?? :eek: :D :D

BoYaLıK_BaLıK
12-09-2009, 00:15
Ömer,

Çok belli oluyor mu?? :eek: :D :D Hiç belli etmiosun? Ama sencede karagöz güzel diilmi şimdi açıkça söyle. Ama eşkinayla yarıştırma. Onun yanında karagöz bi hiç zaten :D (yağcılık, yağcılık) :)

eskina_man
12-09-2009, 00:30
Hiç belli etmiosun? Ama sencede karagöz güzel diilmi şimdi açıkça söyle. Ama eşkinayla yarıştırma. Onun yanında karagöz bi hiç zaten :D (yağcılık, yağcılık) :)

ha ha Allah iyiliğini versin,

Bizim buralara karagöz gelmez oldu, neyaparsın olmayınca eşkina ile idare ediyoruz işte, Karagözde güzeldir, çok iri olanı değil şöyle 600 - 700 gram gelenler tadından yenmez

BoYaLıK_BaLıK
12-09-2009, 00:34
ya murat abi baksana bizim ankette levrek %47 , iskorpit %30'du . Bak baş başa gidiolar şimdi.

blueboyfe
13-09-2009, 07:42
balıklar kalkan ve diğer balıklar diye 2 ye ayrılır ki buna lüferde dahil !

aret nikli arkadaşım, mercan dan için tadı çok yavandır demiş şaştım kaldım,

mercanın çok çeşidi vardır, ki kırma mercan dahil benim bildiğim en az 4 çeşidi var.

gerçek mercan yememiş sanırım kendi.

yalnız tavada pişirmesi ustalık ister, kızgın tavada sık çevirerek kurutmamak gerekir, etin suyu içerde tutulur. rum ustalar çeşmede tavada yaptıktan sonra mercanı üstüne kendi kzıgın yağ ile yaptıkları sostan gezdirip balığı daha da gevretirler. pamuk gibi olur.

LapinCash
13-09-2009, 09:13
ha ha Allah iyiliğini versin,

Bizim buralara karagöz gelmez oldu, neyaparsın olmayınca eşkina ile idare ediyoruz işte, Karagözde güzeldir, çok iri olanı değil şöyle 600 - 700 gram gelenler tadından yenmez

Murat abi eşkinayı sevdiğinden eşkina niye yok demiyor ondan başka balık yokki onların orda sevsede sevmesede o balığı tutacak o balığı yiyecek yani en sevdiği balık tabiki EŞKİNA :D:D:D:D

menopiko
13-09-2009, 11:05
Bence palamut :)

BoYaLıK_BaLıK
13-09-2009, 11:09
aslında doğru palamuttan hiç bahsetmedik. :D Palamutta çok güzel balıktır. Zaten şimdi palamut mevsimi. Fethiye'ye gidince ii av alıcaımı düşünuorum

Aret
13-09-2009, 14:34
aret nikli arkadaşım, mercan dan için tadı çok yavandır demiş şaştım kaldım,

mercanın çok çeşidi vardır, ki kırma mercan dahil benim bildiğim en az 4 çeşidi var.

gerçek mercan yememiş sanırım kendi.

yalnız tavada pişirmesi ustalık ister, kızgın tavada sık çevirerek kurutmamak gerekir, etin suyu içerde tutulur. rum ustalar çeşmede tavada yaptıktan sonra mercanı üstüne kendi kzıgın yağ ile yaptıkları sostan gezdirip balığı daha da gevretirler. pamuk gibi olur.

Dostum benim yemediğim balık yok. Eski İstanbul'da balığı tutmak Rumların uzmanlık alanıydı, pişirmek de biz Ermenilerin:) Ama tabi damak tadı bu sonuçta, kendi fikrimizi söyleyebiliriz sadece, kesin bir doğrusu olamaz.

BoYaLıK_BaLıK
13-09-2009, 15:05
Dostum benim yemediğim balık yok. Eski İstanbul'da balığı tutmak Rumların uzmanlık alanıydı, pişirmek de biz Ermenilerin:) Ama tabi damak tadı bu sonuçta, kendi fikrimizi söyleyebiliriz sadece, kesin bir doğrusu olamaz.

evet aret abi. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bi söz var sonuçta. Mesela benim tadını çok sevdiğim yazılı hani balığına başka biri saman gibi tadı var diyebiliyo :D