Az önce üsküdar sahilden midyelerimi aldım. yarın Galata'da izmarit denemesi yapacağım. şimdi acemi değilim defalarca yaptığım bir iş. ancak bu sefer midyeleri ayıklamak yerine poşetiyle beraber direk buzluğa attım. iyi mi yaptım, yoksa her zaman ki gibi ayıklayıp tuzlayıp mı saklasaydım. bu konu da fikirlerinizi almak istedim.
Erhan merhaba. Acemi değilim demişsin bu sebebten pek bir şey demeyeceğim. Ama gel şimdi beraberce fikir yürütelim. yarın buzluktan midyeleri çıkartıp nasıl kullanmayı planlıyorsun?
@tarcan, midyeyi ayıklayıp buzluğa atıp nasıl ertesi gün kullanıyorsam, bu seferde öyle kullanmayı planlıyorum. zaten yarım saat içinde çözülüyorlar. konu bu değil, midyenin taze kalması. acemiden kasıt, yanlış anlaşılmasın. uzun zamandır avlanıyorum. yeni başlayan birisi değilim onu kastettim. @balli, bu seferde böyle deniyelim. madem kimse bir şey söylemiyor.
Arkadaşım eğer değeri varsa,benim kullandığım usul;Ayıklayıp,bir gazete kağıdı içerisine istif edip,üzerine tuz atıyorsunuz ve kahvaltılık bölümüne"0"derece koyun ve ertesi gün rahat rahat kullanın.Suyunu sıktığınız marul şeklindeki yosunun içine koyarak da tuzlamadan saklayabilirsiniz.Canlı karides saklar gibi (günlük).
gerçi mesajın zamanı geçti ama yine de ekleyeyim. ben de midye nasıl saklanır merak ediyordum, internette fazla kaynak bulamadım. uzun süre bekletmek için kurutuyorsun tabi. şu ana kadar buzluğa attığım hiç bir yemden verim alamadım. NİHATSUNAR ın yöntemi güzel ve iyi bir yönteme benziyor. aşağıdaki linkte ayrıca açıklama getirilmiş, 1 gün için buzluğa atıyorlar diye. http://www.balikavi.net/yemler/midye.shtml gözlemlerinizi rapor edebilirseniz iyi olur, midye benimde tercih ettiğim yem.
Erhan merhaba Asıl ufkumu açtığın için Ben Sana teşekkür ederim . Muhakkak denemesini yapmışsındır. Sonucuda öğrenmek isterim. Nedir son durum . ? Selamlar. .
Midye olsam, balıklar beni bulamasın diye, en arkadaki kayanın en çok yosun kaplı olan yerinde, yosunların arasına saklanırdım. Hı hı, evet, bence midye böyle saklanmalı.
Bana kalsa o gece tavadaki yagda unlanmış vaziyette sakarım .. Midyeyi bir gün sonra kullanacaksan bir kaba ayıkla gazete kagıdı arasında suyunu emdir hafif tuzla bir iki karıştır sonra bir torbaya koy agzını bagla dolapta normal rafta sakla ..