Antalyada Kiyidan Nerelerde Nasil Avlanilabilir?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bayrakçı tarafından paylaşıldı.

  1. bayrakçı

    bayrakçı

    Mesajlar:
    29
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg barbun
    BENİM KIYIDAN HİÇ DENEYİMİM YOK malesef; heryerin balığı farklı, yöntemi farklı ama ben bunları bilmiyorum bana yardımcı olabilecek antalyalı arkadaşlar lütfen ...
     
  2. bayrakçı

    bayrakçı

    Mesajlar:
    29
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg barbun
    ADIM MESUT Forum lara pek alışık değilim kusura bakmayın yeni yeni daha , Mesela Eski mezbaha nın altında, denize dökülen düden şelalesinie varmadan önce, ne bileyim konyaaltında kıyıdan ve tüm falezlerin altında diyeyim hep avlıyolar özellikler o taa falezlerin üstünden olta atanları anlayamıyorum ne avlıyolar nasıl avlıyolar anlamıyorum benim merak ettiğm bunlar ve de takdir ediyorum iyi yakalıyolarda gördüklerimi soliyorum.
     
  3. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Mesut kardeş falezler diyorsan gel bir gün beraber çıkalım ne yakalayamadığımızı gözlerinle gör :) o gördüklerin reklam kokan hareketler inanma sen onlara:) arada bir sokar yada melanur yada olmadı havalar soğuyunca müren artık senmi onu yersin o mu seni yer bilemem
     
  4. arm59

    arm59

    Mesajlar:
    304
    Şehir:
    Tekirdağ/Antalya
    Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Bu Antalya da kıyıdan doğru düzgün balık çıkmıyor mu ? Bende Antalya ya tayinim çıktıda bol bol balık yakalarım diye seviniyordum.
     
  5. ergen

    ergen

    Mesajlar:
    36
    Bakma Sen onlara

    Antalyanin Tasi Topragi Balik!!:rolleyes:

    Her Taraftan Balik fiskiriyor.

    Ama bu Antalyalilar hep böyle Kiskanc olur!!!

    Baskasi gelipte bir Balik yakalar diye ödleri kopuyor:D

    Almanyanin nasil Tasi Topragi Altin ise, Antalyaninda her tarafi Balik iste:rolleyes:

    Armagan Laf aramizda, Tekne yoksa, Kiyidan pek kayda deger Balik yakaliyamazsin. Biraz Antalya disina cikman gerek.

    Kuzu icin sana bir Tiyo! Adrasan Yarim Adasinin tam öbür tarafi. Yani Finike tarafi. Eylül sonu baslar, Sular 15-16° düsünceye kadar devam eder!!:)

    N@mik bu güne kadar nasil orayi tespit edemedi Hayret!:D

    Rasgele
     
  6. sailor499

    sailor499

    Mesajlar:
    125
    Şehir:
    İzmir / Seferihisar
    Favori Kamış:
    Olta,Zıpkın,Baragat
    En İyi Avı:
    14.2 kg lık Kılıç (hiç gelmeyecek sandım)
    Ya abilerim canlarım Antalya demeyin bana... :eek: içim gidiyo... hayatımın balığını orda yakalamıştım. adrasan koyunun o taraflarda üç adalar var... oralar kış sonunda kar suları denize inince bir kılıç yapıyor ki ooof oooof offfff... 14 kiloluk bir kılıç... hala rüyalarıma girer hınzır şey...

    mesut arkadaşım, şimdiler de o dediğin eski mezbaha altında büyük bir kaya vardır. ordan küçük gümüş balıklarıyla koca koca zarganaları almanın tam zamanıdır. :rolleyes: takım da şöyle 0.35 bir misina. 11 yada 10 numara düz beyaz çelik iğne. iğneden 1 ya da 1,5 kulaç geriye kibrit kutusu kadar bir beyaz köpük. hepsi bu... o kayanın hemen sağ tarafında sürekli açığa doğru bir akıntı vardır.sadece oltayı oraya bırak o köpük ağır ağır açılır ve azman zarganalar bir anda onu suya gömüverir. işte orda insanın yüreği deli gibi çarpar ve başlar bir mücadele o güzelim balıkla... :)

    ah ah eski günlerim geldi gözümün önüne. ben daha ortaokuldayken arkadaşlarımla giderdik oraya. biraz tehlikeliydi ama biz de balık hastasıydık. ama onca tehlikenin (buna yaptıklarımızı annemizin duymasıda dahil :D ) sonunda zarganalar elimizde mahalleye girip diğer çocuklara hava atmamız herşeye değiyordu o zaman :D :cool:
     
  7. sfenksant

    sfenksant

    Mesajlar:
    183
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    PALAMUT 2kg
    Antalyad Kiyidan Balik Tutmak Istiyosan şimdilerde Yeni Yapilan Kuğulu Park Moda Gerçi Güvenliklerle Biraz Problem Yaşiyosun Ama Ben Bugün Aşağiya Indim Ve 1 Kilo Kadar Sokar 3 Parçada Serpe Aldim çok Güzel Av Oluyor Altenatif Istersen Gima Eski Alti Zargana Için Ideal Olur Falezlerden Bende Attim Ancak Ustamin Dediği Gibi Müren Yakalaman Kuvvetle Muhtemel Aslinda Güzel Yerler Var Mesela Eski Mezbeha Oradada Zarana Sargoz Minanur Likoz [tavalik] Mevcut Ancak Sakin Ileri Kurşunla Atma Zira Takilir Eğer Atacam Diyosan Yedek Götür Bol Bol Dahada Bilgi Istersen özel Mesaj At Ben Sana Yazarim
     
  8. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Mesut, Antalya' da eger kıyıdan balık yakalıyorsan (hani şöyle hatırı sayılır balıklar) ya gercekten işi çok iyi biliyorsun ya da çok şanslısın demektir.

    Antalya' da kıyıdan balık yakalamak, inan gerçekten hiçte göründüğü kadar kolay değildir. Bakma anlatılan hikayelere çokta fazla. O bahsettiğin yerlere git ve gözlerinle gör insanlar neler avlıyorlar. Falezlerin üzerinde bütün gece kalıpta tek bir balık alamadığımız zamanları biliyorum. Ya da defalarca kıyıdan boş döndüğümüz günleri...

    Bak sana küçük bir tuyo, Antalya'da kıyıdan balık avlayanların yanında hiç balık kovası göremezsin.... Çünkü kovaya koyacak kadar çok sayıda balık pek kolay kolay avlanmaz... Şansın yaver giderse sahilden 10 tane mırmır çektin mi, kendini o gün çok şanslı görebilirsin.

    Kıyıdan, levrek, cupra, iri mırmır cekmeyi cok umma, cunku umuttan oteye gitmeyecek... O yuzden sen sen ol, hayallerini (en azından kıyı ıcın konusuyorum) Antalya icin her zaman kucuk tut... Sonra hayal kırıklıgına ugrama :)

    Antalya' da kıyıdan bir kac sefer balıga cıkmayan bilemez, ne kadar cimri oldugunu... Burda en kotu ıhtımalle hic birsey cıkmazsa bir iki parca lidaki alırım diyebilecegin ne bir Ege var, ne hic olmazsa istavrit yok o da olmadı izmarit alabilecegin bir İstanbul. Dene ve gör, sen de bana hak vereceksin. Sakın cok karamsar konusmussun bu kadar da degil deme. Dene ve gör.... Yanılmadığımı anlayacaksın.

    Sana cok basit gorsel bir ornek vereyim. (sozum aynı zamanda Antalya icin, antalyada olmayıpta dısardan cok balık var, tası topragı balık diyenler icin):
    Kıyıdan balık avcılıgı konu baslıgı altına gir ve bak bakalım Antalya'dan hangi muhtesem kıyı avları yapılmıs gor. Fotolara bak! Ne baba levrekler goreceksin, ne baba cupralar, ne essek mırmırları, ne karagozler, ne kıyıdan alınmıs barakudalar, ne kıloluk topan kefaller....

    Ve sonra cık balıga ve ben bunlara inanmadım kendi gozlerimle gorecem de bir de kendi gozlerinle gor... O zaman sagda solda gordugun insanların aslında cok balık yakalamadıklarını, zira; falezlerin uzerinden avlananların balıktan daha cok muhabbet icin orada olduklarını, bir iki bira icip fıstık yerken arada bir zili calan milanurlerle nasıl oynadıklarını, konyaaltından 10 kamısı yan yana dizmis yaslı amcanın tum gun avı sonrası aslında ceyrek kova etmeyecek meshur sokarlarını, laradan avlananların artık burada essek mırmırı ve levrek cıkmıyor biz ufak mufak ne varsa artık onlarla idare ederiz mantıgıyla yine muhabbet agırlıklı balık tutma sevdalarını, kundunun denize dokuldugu yerde kiloluk levrekler aşkıyla gelip tum gun tulum gıymıs vazıyette yarım metre suyun ıcınde, at cek yaparak kolları kopacak kadar agrıyıp eger sanslı ıse o gun tek levrek ile avunanları (3 gunde 1) birde alıcı gözüyle izle ve karar ver; antalya'da gercekten kıyıdan balık alınamadıgını...

    Sakın bu soyledikerim hevesini kacırmasın. Ben de yıllardır kıyıdan cıkıyorum ava, hala kayda deger super bir balık alamadım, belki de hic alamayacagım ama olsun eger antalyanın herbiryerinde avlanmanın farklı tadlarını alabiliyorsan; balık olmasa dahi gor bak sen bu ava hep devam edeceksin.... Bugunde balık yok ben baslarım boyle ise deyip isyan edecek, ama gor ki yarın yine gideceksin.... :)

    Sevgiler, saygılar....
     
    Son düzenleme: 20 Ekim 2006
  9. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Sorma Mehmet, benim falezlerden en iyi avım bir orfozdu, (sırkulere uymuyor bu arada :) ) 40 metre yukarı cekince tekrar suya bırakmakta olmadı zaten ölecegi icin... Kollarımı kopardı, aynen senin dedigin gibi vinc gibi cektim ilk orfozumu (ve son) :)

    Oraya cıkrık sistemi yapmak lazım, neydi o demir profil mi? :)
     
  10. güneyli

    güneyli

    Mesajlar:
    418
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda
  11. ergen

    ergen

    Mesajlar:
    36
    Gökhan sen bayagi dertliymissin

    Antalyada gecirdigim zaman icerisinde,

    Kiyidan hic Kayda deger bir Balik yakalamadim ve yakalayanda görmedim!

    Bir tek Kale Ici, Limanda, bir iki Mazot kokan kiloluk Kefal yakalamisimdir!

    O zamanlar en cok Side'den Tekne ile acilirdik. Mevsimine göre, yerine göre
    iyi Balik avladigimizi bilirim. Eh bu dedigimde neredeyse 10-12 sene oluyor.

    Cavus Köy'ün (Adrasan) nerede oldugu bilinmedigi zamanlar, ben oraya
    cok Baliga gittim. Ama yine Tekne ile cikardik. Kiyidan, orada bile hatiri sayilir
    Balik tutuldugunu hatirlamiyorum.

    Bir tek Finike civarinda bir seyler oluyordu. O da Finikeye varmadan sol tarafta
    bir Kamp Yeri vardi, orasi idi. Kiyidan canli Yemle 1-2 kg'luk Levrekler aldigimizi
    hatirlarim.

    Birde hatirladigim, Adrasan yarim Adasinin Güney-Bati (Finike) tarafinda
    güzel Akya cikmasi idi.

    Rasgele
     
  12. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Bizim ki dert degil Mursel abi, bizimki aşkın ızdırabı.... :)

    Bak Mehmet bu fotoyu senin icin koydum. Hani o bahsettiğim orfoz vardı ya, gecen sene bu zamanlar aldıgım.... 40 metreden cekince bırakamadım. O yuzden birileri cıkıp bu 40 cm in altında sirkuler ihlali var demesin....

    Hazır yeri gelmisken yaklasık 30 kusur santım ve 400 gr dı...
    (Yazık oldu yavruya!)

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 20 Ekim 2006
  13. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Aynen öyle Mehmet, biz de sevdik ama Salamadık :(
     
  14. arm59

    arm59

    Mesajlar:
    304
    Şehir:
    Tekirdağ/Antalya
    Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Benim tecrübelerime göre Antalya da kıyı balığının olmaması sebebi marmarada
    olduğu gibi yosun olmaması olabilir. Çünkü yosunlar birçok yemi barındırır.
    İkinci olarak midye,sülünez tarzı canlıların olmamasıda etken balıklar açlıktan tavuk eti yiyor Antalya da.
    Sanıyorsam yosun ve midyenin Antalya denizinde yaşayamamasının sebebi aşırı tuzlu denizden kaynaklanıyor.
     
  15. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Yalnız birşey dikkatimi çekti...
    Mesut nerede yav?
    Bak sorunu sordun ve bir dunya cevap verildi, nerelerdesin yahu...
     
  16. bayrakçı

    bayrakçı

    Mesajlar:
    29
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg barbun
    abi burdayım dikkatlice okuyodum, düşündümde kıyıyı boşver tekneye devam edelim, bu arada bi organizasyon durumu olabilirmi yakında abilerim ne der bu konuda?
     
  17. güneyli

    güneyli

    Mesajlar:
    418
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda
    Arkadaşlar tekne için yapacağınız masrafı yol parası yapın ve buralara gelin..Burada kıyıdan hertürlü av yapılır..Özellikle bir çipura çiftliği var ki sormayın...Öylesi yapma değil sahici doğal çiftlik:) (avatarımda görülen resim o kumsala ait)Tek bir takımla 2 ay av yapılır o kumsalda..ne takılır nede kopar..çipura ve mırmır başta olmak üzere belli saatlerde kiloluk levrekler yapar..
    İnanın içim burkuluyor oraların halini okuyunca..
    Teklifimde çok ciddiyim..Konaklama icab ederse misafirim olursunuz..;)
     
  18. ergen

    ergen

    Mesajlar:
    36
    Ben Türkiyeye geldigimde senin Tepende bitmezmiyim?

    Irfan, Akdeniz Bölgesinin en iyi Av Mevkilerinden birinde avlaniyorsun:)

    Biraz Gayret et yaw! Ben senin yerinde olsam her gün 3-5 Resimle Antalyadan Göc baslatirim:D

    Rasgele
     
  19. güneyli

    güneyli

    Mesajlar:
    418
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda
    Seka liman girişinden bol lüfer alınıyor foto olsada göstersem kofana gibi üstelik (kim demişti akdenizde lüfer olamaz diye:)
     
  20. güneyli

    güneyli

    Mesajlar:
    418
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda
    Silifke hocam..Yeni mahalle rüya kent blokları etap 2 b blok daire 6..Gelcen mii:D