Azap Gölü’nün canavarı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Eczacı tarafından paylaşıldı.

  1. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) talebi üzerine Söke’deki Azap Gölü’nde inceleme yapan uzmanlar, Türkiye’deki sulak alanların uluslararası düzeyde önem taşıdığını ancak buraların büyük tehlike altında olduğunu vurguladı.

    Türkiye genelindeki sulak alanlarla ilgili yapılan değerlendirme dışında Azap Gölü’nü özel olarak inceleyen uzmanların raporu EKODOSD ile çevre sakinlerini kaygılandırdı. Raporda 25 kilometrekare büyüklüğündeki, çok sayıda kuş türünün göç yolu üzerinde bulunan gölün küçük kaynak suları, yağmur suları ile Menderes Nehri’nden beslendiği belirtilerek, şöyle denildi: "Göldeki kirliliğin en büyük kaynağı Menderes ile taşınan kirlilik. Dip kesimlerinde yer yer oksijensizlikten kaynaklanan H-S gaz oluşumu tespit edilmiştir. Bu gaz ağır kokulu olmasının yanı sıra toksit özelliği ile sucul ekosistem açısından bir tehdit unsuru olarak görülmektedir."Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın balıklandırma projesi doğrultusunda yanlışlıkla diğer balıklarla göle getirilen ’Güneş balığının’ gölün en büyük tehlikelerinden bir diğeri olduğu kaydedilen raporda, renkleri dışında hiçbir özellikleri olmayan bu balığın aşırı çoğalarak diğer balıklar için büyük tehlike oluşturduğuna yer verildi.



    [​IMG]

    Latif SANSÜR, DHA
     

  2. Yazık valla:( kaş yapalım derken göz çıkarıyorlar:mad: :mad: :(
     
  3. Haydi arkadaşlar Güneş Balığı avına gidiyoruz, sıvayın kolları :)

    Devletimiz yine yapmış yapacağını desenize...
     
  4. MuratReis

    MuratReis

    Mesajlar:
    29
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    LineaEffe Atlantica ve Daiwa Emcast 5500
    En İyi Avı:
    Lüfer (Tartmadım)
    bu nasıl iştir ya balıklandırma çalışmaları adı altında iş yapıyorlar kimin ne yaptığı belli değil hiç akıllarına gelmiyormu araştırmak hangi türlerin bir arada bulunabileceği tehlikeli türler hangileridir diye. fazla şaşırmadım desem yeridir
    zira ülkemizde her zaman yaşana bilen tipik, devlet kurumlarının dikkatsizliği
     
  5. hakanozden

    hakanozden hakan

    Mesajlar:
    1.280
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    israil sazanından sonra birde bu mu çıktı şimdi :D :D
     
  6. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Bu pazar didim kazıklı koyundaydık olmayan balık avında:D malesef İsrailli arkadaşlar didim kıyılarınıda ele geçirmiş hangi üretme çiftliğini sorsak İsrailli sahibi, malesefki sazanı gölleri kendileride kıyılarımızı katlediyorlar çok felaket bir kıyı bozulması var canım ege kıyıları bunlar yüzünden yok olacak:(
     
  7. mehmet bu azap gölü dedigin Bafa gölümü
     
  8. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Söke üzerinden Güllübahçe yönüne devam edip, Doğanbey köyüne geçilip 60-70 dakikalık bir otobüs yolculuğundan sonra eski Doğanbey köyüne varılır.

    Menderes Deltası’na 2-3 km’lik bir uzaklıkta deniz seviyesinden 60-70 m. yükseklikte, bölgeye hâkim bir konumdadır. Köyde, Milli Park Müdürlüğünün bir tesisi bulunmaktadır.

    Dağın sırtına vardıktan sonra ortaya çıkan manzara harikadır. Kuzeyde Menderes Deltası, Bafa Gölü, Milet antik kenti, Beşparmak Dağları, Myus ve Azap Gölü görülebilir.
     
  9. saol eline saglık.hic gitmediydim
     
  10. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
  11. flexmen

    flexmen

    Mesajlar:
    50
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kara sazan 6.400 kg
    Akılsız başın cezası bu işte.Menderesin nasıl köpük köpük aktığını yıllarca herkez gözleriyle gördü.Menderesde çıkan yayınlar artık mazide kaldı.Bu işe yeni gönül verenlerin çoğu Menderesde bir zamanlar yayınların yaşadığını bile bilmez. Ayrıca bu güneş balığının Aydındaki göletleri nasıl istila ettiğinede bizzat şahitim.Kendinden başka balığın yaşamasını hazmedemeyen bu balığı bu sulara bırakanlar utansın.Düşünmeden hayasızca bu kararı alanları kınıyorum.menderese atıklarını bırakanları kınıyorum.Ve en önemlisi bunlara müsade edenleri kınıyorum.Bu topraklar sularıyla beraber bizim.Lütfen bu vatanımıza sahip çıkalım artık.....
     
  12. a.özcan16

    a.özcan16

    Mesajlar:
    672
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    antenli mercan 2.150 gr
    ya bende bursa büyükorhan barajında bu balıklardan çok yakaladım at çek misali hep suya saldım ne bileyim zararlı balık olduklarını ilkkez gördüm bilseydim salmazdım suya
     
  13. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Artık tuttuğunuzda geri salmazsınız :) ama bu balıkların üremesinin bir şekilde engellenmesi gerekir,fakat nasıl onu bilemiyorum..