ALİCO Lüfere Devam....02/10/2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Biz hergün bayramı yaşıyoruz

Değerli arkadaşlar

Mevki Kuzey marmara

Saat : Çapari Saat 06,00-07,20
    Uzun olta : Gün içi saatler
    Zokalı Takım : Gün içi

Takımlar :Alico Lüfer Çaparisi (Balık resimleri foruma konulmayacaktır)

: Deniz Oğlum Uzun olta Uçarr kurşun

Yemler : Yaprak Zargana Zokalı takım istavrit şakşak.

Evet çapari dedik lüfer çapariye gelmeye başlamıştır. !!!! İlgilenen arkadaşlara duyrulur,, Dün ayrıca kanalda çok iri palamutta alınmıştır çapari ile

Çapari ile lüfer gayet güzel di dün... (Resimlerini asamayacağız ) Aşağıda oğlumun uzun olta ıle tuttuğu balıklar yer almaktadır. Resimde gorulen Ayakkabı no:42 ve onun gibi 2 balık daha geldi fakat ufaklığın takımına müdahale etmediğim için kendisi tasmaladı kendisi çekti ama iğne açıldı.... sağlık olsun dedık gelen gelir gelemeyn ise denızındır felsefesıyle ava devam....

sevgiler.

bu balıklar Deniz'imizin balıkları

Birisi balık yokmu dedi???

Balıklar livarı yedi....... yakında tekneyı kemırmeye başlıyacaklar....

Sevgiler.

Son düzenleme: 3 Ekim 2008
  2. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    maşallah... lüferler konuşuyo....:D

Daha irilerine daha bollarına rastgele...

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Hacı koymuşsun gene
    Maşallah

Afferim Bizim Deniz'e de babası gibi kurt bir balıkçı olacak.

4. themad2

themad2 Serdar

bizim arkadaşta almış 5 atış 3 lüfer ama garibimin örme kopmuş.Lüfer kendini gösteriyor heralde.
    Devamınıda bekleriz abi istarvitten midem bulandı artık.

5. ömer65

ömer65

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg
    gerçekten güzel balıklar ellerinize saglık afiyetler olsun

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    büyüyünce bende alıcam :D:D

7. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Tebrikler üsdadım. Gerçekten de süper balıklar, daha öğrenecek çok şeyimiz var, çooook.

8. istavrit

istavrit Boğaç

kim o münafık :eek: :D :D

9. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    Tebrikler.. Çok harika bereketli bir av... :)

10. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Deniz üstüne düşeni gerektiği gibi yapmış helal olsun bu arada Deniz kaç yaşında merak ettim...
    Avınız muhebetiniz daim olsun......

11. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    kıyıdan nezaman tutucaksınız acaba?

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    aliço kaptan tebrikler :)

13. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ellerine sağlık.Çok güzel lüferler;)

14. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Tebrik ederim. Bereketli bir av. Ellerine sağlık Deniz'in. Rasgele

15. simendifer

simendifer Sennur

Aliço, oğlunu tebrik ederim. Dilerim ileride O da çok iyi bir amatör balıkçı olur, ki öyle olacağa benziyor. Görüştüğüm ve sevdiğim bir arkadaşımsın amenna. Ancak bir şeyler söylemek istiyorum. Mesela, fotoğraflarını koymayacağım, yayınlayamayacağız v.s. yazdığın avlarını, yayınlamayacaksın madem neden yazdın? Şahsen ben, yayınlamayacaksam, şunları da tuttum ama yayınlamayacağım demem. Senin, usta bir balıkçı olduğunu çok iyi biliyorum. Bence ekstra bir "aferin"e hiç ihtiyacın yok. Ancak ve ancak, bu yaptığın, buna ihtiyacın varmış gibi bir izlenim uyandırıyor. Yanlış anlaşıldım ya da anlaşılıyorum deme lütfen, keza buna sebebiyeti sen vermiş durumdasın çünkü yazınla. Ben sadece seni seven bir arkadaşın olarak ve her sevdiği arkadaşına da doğrusunu yanlışını söyleyen biri olarak, sana da tavrının nasıl göründüğünü söylemek istedim. Keşke sadece oğlunun avını yayınlayıp, oğlunla gururlandığını gösteren bir rapor hazırlasaydın ve hepimiz de oğluyla gururlanan arkadaşımızı tebrik etseydik. Ama üzülerek söylüyorum sevgili arkadaşım, ben bu raporda oğluyla gururlanan seni değil sadece küçük kardeşim Deniz'in avını tebrik edebiliyorum. Oysa senin gururunu da paylaşmayı isterdim.

"Birileri balık yok mu dedi?" diye sormuşsun. Boğaç arkadaşım da espri mahiyetinde "kim o münafık" demiş. :) O münafıklardan biri benim örneğin. Keza benim teknem yok ve bunun yanında her zaman tekne kiralayacak maddi durumum da yok. Ben bir de İstanbul kıyılarında sizlerle av yapmak isterim arkadaşlar. Yanlış anlamanızı istemem ama, İstanbul'daki balıkçıların çoğu da benimle aşağı yukarı aynı imkanlara sahip. Bu balıkçıların sayısı, teknesi olanları kaça katlar bir düşünün. Ve bu insanlar İstanbul'da balık yok diyorsa, bence İstanbul'da sizin sandığınız kadar balık yoktur. Sarayburnu gibi akıntı noktalarından balık alınabiliyorsa da, orada ne şekilde balık tutulduğu da aşikar zaten, bütün İstanbul biliyor. Kendi adıma insanlarla üst üste balık tutamam. O nedenle benim şahsi düşüncem, herkesin hevesle ve hoşluk olsun diye rapor yayınladığı böyle bir balıkçılık sitesinde, bu tarz söylemlerin hoş durmadığıdır. Nacizane düşüncelerimi belirttim, dilerim kimsenin kalbi bu nedenle kırılmaz.

Avlarınızın bereketli olmasını dilerim, rastgelsin... :)

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Değerli Kardeşim Sennur.

Öncelikle iyi geceler.

Aşağıdaki satır hakkında Küçük bir ekleme yapmak istiyorum.
    Belliki Senin tarafta yanlış bir anlaşılma var.

"Birileri balık yok mu dedi?" diye sormuşsun. Boğaç arkadaşım da espri mahiyetinde "kim o münafık" demiş. :) O münafıklardan biri benim örneğin"

Aliço, Boğaç ve Ben , istediğimiz gibi balık tutamadığımız zamanlar birbirimize takılırız. Herkes birbirine laf atar. O günün öncesinde de Boğaç ve Aliço çıktıklarında
    -Boğaç : "Balık yok" demiştir.
    -Aliço'da buna istinaden Boğaç'a yada Bana laf atarak "Biri Balık yokmu" diyerek takılmıştır.
    Boğaç'da kim o münafık demiştir.

Bu üçümüz arasında yapılan bir atışmadır.

Sevgiyle kalın. İyi geceler.

17. simendifer

simendifer Sennur

Bu söylem hoş durmamış derken bunlardan söz etmemiştim ben. Ben o kısmı paragrafa girmek için yazdım. Hoş durmamış dediğim, "tuttuk ama burada yayınlanmayacaktır" kısmı. Tabii bu arada ben Boğaç'la yüzyüze görüştüğüm için espri yaptığını anlıyorum o apayrı mevzu ama bir yandan da düşünecek olursan, sizin aranızdaki bu espriyi sizden başka kimse bilmiyor. Ben Boğaç'ın yazdığı için kötü bir şey düşünmedim zaten ama "biri balık yok mu dedi?" cümlesinin şaka olup olmadığını ayırt edemem elbette. Bu nedenle o cümleyle ilgili de yazmak istedim. Başına da "o münafık benim" diyebilmek için Boğaç'ın cümlesini kullandım. Madem bu aranızda bir şakalaşmaymış, o zaman o kısmı geçebiliriz ama ilk paragrafta Aliço'ya, gerçekten dostane yazdıklarım hala geçerlidir. Yazdıkları nedeni ile yanlış anlaşılmasını istemiyorum çünkü.

18. istavrit

istavrit Boğaç

Sennurcum o münafık bendim

Konu tamda Tarkanın anlattığı gibidir ...Ben bayramda ALICO ile tam görüşemedim ve zannettim ki balık yakalanmadı ...Meğer o sıralarda Usta balığı boğuyormuş ...''Biri balık yok mu dedi '' ve ''kim o münafık '' sohbetinin çıkış noktası aşağıdadır.
    Herkese Rasgele

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=535972#post535972

Bu arada balık aala devam ediyor bu hafta raporumuz az sonra

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    konuyu daha yeni gordüm...

Sevgili sennur.

Biz ne yapacağımızı şaşırdık av gününde tuttuğumuz balıkları yayınlıyoruz. başlıyor hesaplar gramaj hesaplarından kg hesaplarına.

yayınlamıyoruz örnek balıkları koyuyoruz bu ayrı bir dert oluyor. ben onu burada çapari ile balık geldi demek zorundayım. nedenine gelince adadaki arkadaşlar burada çapari ile balık tutulunca yarım gun veya o günün sabahı adada lüfer tutarlar. yani takip ederler. bu 4 yıl öncede böyleydi yine böyle

Kim aferin diyecekmiş bana. benim bu konuda takdire ihtiyacım yok. resim bile eklemem raporda yazmam ama site arkadaşlarım ve benimle birlikte çıktığım arkadaşlarım bunu hakediyorlar. yoksa ben günlük balıkları zaten resimlemiyorum.

Artık bir karar verilsin bizde onu uygulayalım konu açtık yazdık çizdik gram hesaplarına döndü olay yücele rica ettim konu resimlerle beraber kaldırdı. ne yapalım söyle ne yapalım.... ne dersende uygularız ya diyeceksin tamam buyrun tüm av resimlerinizi asın yada bana bu şekilde çok rica ederim yorum yapma. her türlü iletişim araçları mevcut elinde. biz fren yapıyoruz. ya ayıp olmasın asmayalım tartışmamı olur olmazmı ? ama burada sen o akşamki mesajları okumadığın için zannederim. şimdi bizim asmayacağız dediğimiz kısma takılıyorsun.

Yine ikinci konu. biri balık yokmu dedi olayı ise kıyı raporlarından alıntısı vardır o mesajın. ben bayram suresince boğaçla görüşmedim oda bir mesaj yazmiş sitede mevcut kıyı raporlarında balık yok telefonla bilgi aldım birisinden dıye ona verilmiş bir cevaptır. kıyı raporları 5287 nolu mesaj sorun nerde?

Bence silinen konuları görebilirsin yada yücel sana detay hakkında bilgi aktarabilir. zannederim bazı bölümleri kaçırmışsın sen. Ben tüm avlarımla gurur duyarım tutmadığımız balık kalmadı bizim ama artık bazı şeyleri anlamakta güçlük çekıyorum. ne demek ne anlama geliyor. biz 5-7 poyraz havada tonoz üstünde isparı yakalama olayına bile girmişiz zevk yapmak uğruna.

Şimdi gelelim teknecilik kıyıcılık olayına. biz balığı sarayburnunda tutmuyoruz kıyıya 25-30 metrelerde tutuyoruz kim denedi kıyıdan bakırköy ataköy zeytinburnu yeşilköyden yemli takım atmayı da balık gelmedi. Kim şakşak istavrit kesti yada flato yem denedide balık gelmedi. son 1 aydır birbirimizden kıyıcılar ile bir farkımız yok. yok yok. bugün lodos vardı dıyeceksın. zeytınburnu duvarından aşağı olta atan bir kişi bu balıklardan tutardı.

Kim bugun gitti kanlıcadan yemli takım bıraktıda kofana gelmedi. (Bugün) Kim yeniköyden izmarit yemli attıda balık gelmem dedi. forumu takip ediyorum ancak bazı mesajlarıda pas geçiyorum kıyı raporlarında bir arkadaşım yazmış olayı kıyıdan yapında görelim. öyle bir meziyetim olsa bende kıyıdan balık tutardım.ama yok işte. 4 nesil teknede geçmiş bizim balıkçılık olsun teknemizde bizimle balığa gelen arkadaşlarım kıyıdan avlanan arkadaşlar. iddiamda yok zaten. onlara ihtiyaç olmadımı karides yemli kamışla ispari tutmadıkmı tekneden bunları yaptık ve çokta eğlendik.

Bunun teknecilikle maddiyatla kiralamayla şununla bununla ilgisi yok. ben sana şöyle anlatayım. bu iş mesai işidir. ne kadar mesai verirsen o kadar balık tutarsın. bir gece önce herkes uyurken biz boğaçla gecenın 23.00 da buluşmuşuz. yem süzecez sevdasına saat 03:00 a kadar havayı beklemişiz. ondan sonra bi 10 tane yem bulmuşuz. bak 10 yem diyorum sabah balığa çıkmışız. ve bu 7 gündür bu şekilde. devam ediyor. 10 yemi 1 zarganayı 4 e bölerek kullanmışız insaf sennur sen yapma ne olur.bu kadar emek bu kadar zaman bu kadar mesai üstüne bunlarımı yazıyorsun bize.

yücel sana konu ile ilgili olarak sorarsan gerekli açıklamayı yapar zannederim. bana o yardımcı olmuştu o akşam.

ve bir karar verelim. Bizi küstürmekten ziyade ya tamam asın günlük raporlarıızı denilsin. yada biz ne yapacağımızı şaşırdık. assak bir türlü asmasak bir türlü.
    asıyoruz neden böyle, asmıyoruz ama çok önemli bir kısmını anlayacak arkadaşlara bir NOT olarak veriyoruz ÇAPARİYE BALIK GELİYOR diye.. sıkıntı sıkıntı üstüne...ve bu mesaja benim ekip arkadaşlarım bana haber bile vermeden cevap yazıyorlar onlarada bravo...

Bizim konularımızdan herkes birşey öğrenir herkes birşeyler bulur. takımlardan herkes böylemi şöylemi der yararlanır. biz bilgiden öte ne verdik. bakın konulara mesajlara ne kadar bilgiye yönelik olmayan mesaj var. hemen hemen hiçbiri. buraya biz görsellik sunuyoruz sadece kimseden takdir teşekkür aferin beklemıyoruz. bunada ihtiyaç yok. olmayacakta..ama bizim emeğimiz... ki bence en önemli kısmı. eğer birisi o işi kıyıdan yapında görelim diyorsa ben yapamam derim çünkü bilmiyorum o işte acemiyim ben.

Ne dersen onu yaparız.onu uygularız.(tüm gün av raporlarını as dersen onuda seve seve asarız.)

Değerli adminem sen haklısın....... nasıl kalbimiz kırılmasın.......

sevgiler....

20. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    sevgili aliço fırtınada yağmurda soğukta elinde kepçe bütün gece teknenin kafasında kimi koysan bi daha denize tövbe eder bizi biz anlarız o yüzden buraya ne yazsan ne rapor koysan birileri sıcak odasında bilgisayarının başında yok kiloydu yok gramajdı hesaplara başlıycak.sen diceksin sarı kağıdım yeşil kağıdım var o zamanda ne işin var burda dicekler.içindeki amatör ruha kimse saygı göstermiycek bilmedikleri ne biliyomusun hiçbir prof balıkçı tuttuğu balığı göstermez saklar onlar için amaç ettir balığı tutma sevdası heyecanı değil.sen gene sadece sirkülere uyan balıkları koyucaksın saygı göstericeksin bu seferde tekneden kim olsa tutar dicekler.bilselerki boğazda kaç bin tane kayık var kaç tanesi doğru dürüst balık tutabiliyo hele çaparicilik o sularda o kadar tekne arasında yol ver ,balığa geçir ,dümen tut ooff offf diyorumya bizi biz anlarız üstat eline bileğine sağlık