iyi akşamlar öncelikle herkese merhabalar diyorum. Bugun 44 lbs haibo markalı elektrikli motora sahip oldum. Buna akü ve akü şarj cihazı almak istiyorum ama önerilerinizi bekliyorum kaç amperlik akü alırsam iyi performans alırım marine aküler pahalı bunların dışında ve akü şarj cihazını hangi marka almalıyım nasıl almalıyım bunların püf noktaları varmı ? şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
ne demek kimse yok mu ? acaba forum içinde ne kadar detaylı araştırma yaptın? aradında bulamadın mı,yoksa buldunda bilgi yeterli mi gelmedi ? aynı konular mükerrer kere dile getirildiğinde haliyle arkadaşlarda cevap yazmıyorlar, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25927 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11589 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3505
akü şarj cihazı ve akü akü ah bellirlersen bu konuda yardımcı olabilirim invertör ve akü satışımız var gerci daha cok kesintisiz güç kaynağı şeklinde
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ama hafta sonu inci akü 12 v 60 amper supr a serisinden bir akü dünde osmangaziden einhell marka 5 amperlik yanılmıyorsam şarj aleti aldım başta şarj ediceğinden emin değildim ama oto elektirikçilere gidip araştırdımki doğru aleti almışım ve şarj edebiliyormuşum laki burdan bir uyarıda bulnym belki bilmeyen arkadaşlar olur benim gibi bende yeni öğrendim bakımsız akü şarj ederken akünün kapağını çıkartıp deliklerini boşta bırakıyormusuzki o içindeki su fokurdadığı zaman zehirli gazları kolayca çıkartıp patlama olmuyormuş. bu arada en güzeli açık havada şarj etmekmiş.bi şarj süresi konusunda aklım karışık %100 şarj etmek için 60 amperlik aküyü 5 amperle nekadar şarj etmeliyim.
Volkan bey sanırım sitede sorduğunuz sorunun cevabıda verilmiş hatta bir balık bulu ekleksek nekadar süre kullana bilirim sorusuyla beraber. linki inceleyin lütfen : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30956&page=3&highlight=amper Bu linkten yararlanarakta kendi akünüzle motorunuzun hesabınızı yapabilirsiniz Sizin belirleyeceğiniz akü ve motorunuzun çekeceği akım kadar diyere böyle basit ve yuvarlak bir cevap şimdilik en doğrusu olur. Sizin bize söylmeniz gereken nekdar akım çen bir motorunuzun olduğu ,nekadar süre kullanmak istediğiniz ve nekadarlık bir akü alıcağınızdır.Bu gibi teknik bilgiler lazım. En azından motorun teknik özelliklerini yazar sanız yada bir link veirseniz size daha rahat yardımcı oluruz
Okadar net motorum hakkında bilgim yok motorum haibo 12v 44lbs bir motor sadece bunu biliyorum aküm inci akü supr a 12v 60 amp şarj cihazımda 5 amperlik einhell marka. benim öğrenmek istediğim bu aküyü akü şarj cihazi ile %100 kaç saatte şarj edebilriim ?
merhaba 4-6 saatlik bir süre yeterli olur normalde 6ah sarj aleti daha uygun olurdu ancak buda işinizi görür
5 amperlik demek saatte 5 amper basıyor demektir. Bu hesaba göre akünüz 60 amperse 12 saatte full şarz eder. Ama pratikte iş biraz daha karışıktır. Aküler asla tam boşalmaz. Bizim şarzı bitti dediğimiz sağla bir aküde bile %20 enerji saklı kalır. Akü ilk dolmaya başladığında içinde enerji serbest dolaşabildiği için rahat dolar. Ama yay misali enerji içeride sıkıştıkça dolum zorlaşır. İlerleyen saatlerde saatte basılan 5 amper 3 hatta 2 ampere kadar düşebilir. Siz mümkün olduğunca -akünün fazla şarz koruması varsa- uzun süreli şarz deneyin. kaboları asla ters bağlamayın. Cihaz özel koruması yoksa yanar yada sigortası atar. Akü eski bir aküyse çok hızlı dolar ve çok hızlı boşalır. Akünüzün bir sürte kullanmayacak bile olsanız ara ara şarz etmeniz akünün ömrünü uzatır. Hiç şarz edileden 6 ay bekleyen klasik sulu bir akünün pek hayrı kalmaz.
arayıp o marine aküyü almayı çok isterdim fakat bütçemi çoook çook önceden doldurdum. bot+motor+akü+şarj aleti+ip,çapavs bu ay zaten baya içeriye girdim oda en aşşa 100 tldir ki okdr gücüm hiç yok. ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum
akümün fazla şarj koruması varmı hiç anlamam ki böle şeylerden sadece cihazda sigorta oldugunu biliyorum. aküm bu http://www.inciaku.com/pages/tr-tr/URUNLER/supraanasayfa.aspx şöle bişi yapsam uygunmudur acaba akşam yatmadan önce 11 12 gibi balkona düzeneği kursam akünün kapaklarını açıp şarj etmeye başlasam sabahta 9 10 gibi şarjı kesip motorla çıksam kafi olurmu ? akünün doluluk seviyesi kaçlarda olur tahminen ?
Büyük ihtimalle şarz koruması vardır. Şarz koruması yoksa da en çok sigortası atar. Yanında bolca yedek sigorta taşı ve ara ara kontrol et sigorta sağlammı. Çünkü bazı şarz cihazları sigortası attığı halde şarz ediyor gösterebiliyor. Şarz günlük 12 saati geçmedikçe sorun olmaz endişe etme.
dün kontrol ettirmeye gittiğim oto elektrikçi orjinal sigortayı söktü bu yetmez diye mavi renkte bi sigorta taktı (belki renkleri değerlerini gösteriyordur diye yazma gereği duydum) elimede 5 6 tane verdi bu aynı sigortadan bişi olursa değiştiirirsin diye yani o konuda hiç sıkıntım yok merak etmeyin siz verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim bakalım cuma akşamı ilk şarj tecrbemide yaşıcam akşamdan bırakırım artık sabah erkendede doğru denize