rapala bağlama

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında experienced tarafından paylaşıldı.

1. experienced

experienced Mert

arkadaşlar uzun forum okumalarımdan sonra markası rapala veya yozuri markalarının iyi olduğunu ve bu markaların tercih edilmesi gerekti şeklinde bir izlenime sahip oldum,fakat merak ettiğim ve forumda bunla ilgili fazla bilgi bulamadığım için sormak istedim
    rapalayı bedene nasıl bir düyümle bağlamamız gerek bu konuda açıklayıcı bir bilgi elde edemedim.
    Birde sadece bağlayarak kurşun eklemeden direk atmamız gerekiyor bunların ağırlıkları ( at-çek yapılağı için çok olmamakla beraber uzağa atılması gerektiği düşüncesindeyim ) yeteri kadar varmı ?
    bazı markalar manyetik içi bilyeli olanlar atış için daha iyi bir denge sağlayarak uzun mesafe atış için uygunmuş sanırım ne dersiniz ?

NOT : ben kıyıdan atçek yapacağım için sanırım yüzen tip almam gerekicek,ve avlanacağım bölgede çok ciddi kefal var ( bayramoğlu ) forumdan edindiğim başka bir bilgide kefal olan yerde levrek olur şeklindeydi,levrek kefal yavrularını sevdiği için.Şimdi burda denemek istiyorum fakat dediğim gibi yüzen tip ve kesik burun tercih etmem konusunda karar verdim gibi ne dersiniz ?

teşekkürler

2. Enyalios

Enyalios Mehmet

En İyi Avı:
    Sazan
    Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  3. experienced

experienced Mert

teşekkür ederim
    elimde ekipman vasat denebilecek bir ekipman hiç şansım olmazmı acama :confused:

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

5. Enyalios

Enyalios Mehmet

En İyi Avı:
    Sazan
    ufak makaralar uygun olur marka modelde önerebilirim istersen az gr atarlı kamışta şart tabi

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    mert kardeş rapala düğümü için zaten satın alacağın rapala,yazuri vs vs markası her ne olursa olsun kutusunun arkasındaki karton kısımda atacağın düğüm çok anlaşılır bir biçimde gösterilmektedir yüzen tip dalan tip kararına avlağı bilmeyenler bir şey diyemezler bu seçim avlağının derinliği ile alakalıdır 10 mt derinliğe sağip bir avlakta yüzen tip hiç bir şey alamaz 1 metre derinliği olan bir avlaktada 2.5-3 metre dalabilen bir sahtede dibe sürtünerek gelebilir kullanacak olduğun kamış ise ortalama 240cm ve 10-30gr atarlı olursa misina yerinede dyneema 0.20 ip kullanırsan daha uzağa atabilirsin ama zaten ortalama 30 mt atabilirsen başarılı olmuşsun demektir sana rast gele:) :)

7. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
  8. experienced

experienced Mert

teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere

9. atcek

atcek ibrahim

ben o dediğiniz ip misinayı aldım fakat hep düğüm yaptım evet çok uzağa atabiliyorum ama hep düğüm oldu benim acemiliğimden ne yapmalıyım

10. sagarmata

sagarmata hakan

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA BX TELESPIN 2,70 MH
    Favori Makine:
    SHIMANO SEIDO 4000S RF MAKİNE
    rapala ve sahte yemleri bu sekılde kılıtlı kılıpsı fırdondu ıle bağlasak acaba aksıyonunu etkılermı,,? cunkı bı rapala bağlamak buyuk ezıyet kı av ıcersınde 4-5 renk model denemek gerekıyor, kılıtlı kılıps sayesende tak cıkar cok rahat yapabılırz, youtube den baktıgım sahte ıle avlanma vıdeolarında bundan kullanıyolardı ne dersınız?

Uploaded with ImageShack.us

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben bundan kullanıyorum,fırdöndülü klipsin aksiyonu etkileyeceğini düşünüyorum,

ayrıca sağlam ve paslanmaz bir ürün,son olarak ince kaliteli yumuşak ipek misina nın sahteye aksiyon vermede bence normal misinaya göre daha avantajlı,özellik bunu su üstü sahtelere aksiyon verdirirken görebiliyorum,yumuşak örgü misina gam da yapmıyor normal misina gibi

http://www.avmarketi.com/asp/product/8401/OKUMA-RAPALA-HALKASI-4NO

12. sagarmata

sagarmata hakan

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA BX TELESPIN 2,70 MH
    Favori Makine:
    SHIMANO SEIDO 4000S RF MAKİNE
    pekı lınkını verdıgınız rapala haklasının misina ıle baglantısı nasıl olmalı nası bır dugum yada nasıl bır baglantı cunkı tek klıpslı kılıtlı rapalanın halkasına gırecek seılde saınırım, 6-8 cm lık rapala kullanıyorum ben bu rapala halkasının kac numarasını almalıyım ? tesekkurler

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 29 Ekim 2010
  13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pardon linki örnek verdim,sanırım 1 numara dan başlıyor bu rapala klipsleri,ben burdaki satıcı dan almıştım,en küçüğün bir büyüğünü almıştım sanırım 2 numara diye geçiyor,benim aldığım klips fırdöndülü idi,fırdöndülerini çıkardım o şekilde kullanıyorum,almadan önce sorarsın,yahut sizin bulunduğunuz yerdeki bayilerde varsa bizzat inceliyebilirsin,nasıl olsa şeklini gördünüz,

bağlama şekline gelince tekniği çok,youtube ye rapala knot yazın bir sürü video çıkar karşınıza:)

14. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Benim sormak istediğim şey bütün Rapala düzeneği nasıl kuruluyor. Mesela kurşun bağlanıyor mu? Bağlanıyorsa ne tür kurşun olmalı ve nereye bağlanmalı. Şu işin bir çizimi yok mu ya? Acemiyiz ama hevesliyiz :)

NOT: Ben aşağıdaki şekilde bağlamaya çalıştım. Rapala sürekli misinaya dolandı. Benip teleskopik kamışla bu 5cm. rapalayı uzağa atabilmemin yöntemi nedir?

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

akıntılı derin sularda dip çekeceksen 1.5mt ara beden,bunun önüne 20gramlık tesbih kurşun bağlıyabilirsin minik rapalaalar içinde geçerli bu,

diğer bir yönü bilinen ve herkes tarafından kullanılan bir yöntem,

spin makina ve spin kamış,25lik misina,rapalaya ister rapala düğümü at istersende okuma nın 6 numara rapala klipsnini misinaya bağlıyarak dan sahtene takabilirsin,

kıyıdan 30 40 50 mt ileri fırlatırsan yeterli olur,zaten çoğu balık kıyıya yakın takbini yapar ve son hamlesini gerçekleştirir

resim i sonradan koyduğuna göre güncelleştirelim :)

aynı sistemi ben kullandım,geçen yıl baracuda aldım,ana beden 25 lik olduğu için kurşun onu kopartır misinayı bitirir,bu sebebden dolayı aynen çizdiğin gibi kullandım,

makina nın kafa yapısı ve kamışın özelliği uygunsa, doğru atış yöntemi ile birleşince,sahteni daha ileri fırlatabilirsin...

16. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Sevindim şimdi iyi mi :) Demek ki kimse göstermeden, akıl yürüterek bazı şeyleri yapmayı becermişim. Zaten ağırlıksız o küçücük rapala hayatta ileri gitmez benim sağır kamışla. Neyse denemeye devam. Bi palamut alsam içim serinleyecek :)

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir tavsiye daha:)

sahtenin renginde kalamar ahtopot tipi silikonlar var 5 li pakette,istersen tek alabilirsin,

bu silikonu gezer kurşuna geçireceksin,hem kurşunu gizler hemde takımın dikkat çeker dipde:) ben o şekilde yapmıştım,

uçda sahte onun ilerisinde ona benziyen bir kalamar silikon,1 1.5tl anca tanesi:)

18. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)