16-17 Ağustos - İstanbul Sazan Avı - " BURMAN "

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında burman tarafından paylaşıldı.

1. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Yer: İstanbul Avrupa Yakası Bir Göl
    Tarih: 16 -17 Ağustos 2010
    Yem : Kuru Mısır ve Taze Mısır
    Balıklar: "1 ad 5.5 kg" "1 ad 2 kg" "1 adet 5 kg kaçtı" ..
    Avcı Takımlar: - 5.5 kg üzerindeki av ve 2 kg lik avı yakalayan takım. 0.35 asso beden - 1 numara igne - tek adet kuru mısır.

-5 kg civarı 2. sazanı yakalayan takım. Sazan için satılan hazır bir takım D rig ( Resimlerde Mevcut)

Hepinize selamlar saygılar. Kısıtlı zamanımdan ötürü av yapmaya çok zor zaman ayırabiliyorum. Senede 3 turna 2 sazan avı yapsam ne ala ne alaa.. Bu hafta sonuda yeni avlağımda yeni balıklar yakaladım.
    15 ağustos günü akşam üzeri bolca kuzu yemi ve kuru mısırla (4kg gibi) yemleme yaptım.Ortalama 5-6 metre uzağa 10 m2 lik bir alanı elimle dağınık şekilde yemledim.16 ağustos sabah erkenden av mekanındaydım.Uzun bekleyiş sonunda 8.30 gibi bol bıraktığım misinamın ileri geri ufak gerilmeler yaşadığını gördüm ve yerimden kalkmaya hazırlandım ki o sırada balık açık olan debriyajdan misinayı boşaltmaya başladı.Heyecanla kalkıp debriyajı sıkıp igneyi balığa taktırdım.Ama balık çok büyük bir hızla ve kuvetle uzaklaşmaya ve kalamadan misina almaya devam ediyordu, biraz daha biraz daha derken kalamayı nerdeyse tam kapattım balığın ancak hızı kesilmişti kalama hala cırlıyordu.Ortalama 30 mt gibi kıyı boyunca uzaklaşan balık 1 mt derinde olmasına rağmen suyun üstünde inanılmaz girdaplar oluşturuyordu sanki bir adama taktırmışım hissi verdiyordu .Kalbim kulaklarımda atarak müthiş bir heyacan ve adrenalinle mücadeleye devam ettim.Gücüne şaşkınlıkla karşi koymaya çalisiyordum.En sonunda balık kıyı boyunca ilerleyemeyeceğini anlayaraktan boşaltığı misinayla beraber suyun orta kesimlerine hareket etti ,bende artık dişimi göstermeye kararverdim ve çekmeye koyuldum.Balık kıyıya 6 m kala gelmekten vazgeçip büyük foşurtularla sular püskürterek geriye döndü ve kalama almaya başladı.10 m gidip gidip vazgeçti ve artık gelmeye başlamıştı.Yüzünü gösteren balık Benim tuttugum en iri sazan olsada verdiği hissi karşilayacak kadar büyük değildi (verdiği his 8 kg gibiydi :) )ama yinede berrak suda verdiği o güzel yansımalar herşeye değerdi. Tek başima önceden kırılan ve oldukça kısalan kepçemle balığı almak oldukça zor oldu.Kendisi tahminimce 5.5 kg üzerindeydi boyuda 69 cm di. Kendisini kucaklayıp biraz sevdim. Birde hatıra fotografı çektirdik. Sonuç olarak herzamanki gibi elimi öpüp suya geri döndü ve bende yemleme yapıp eve döndüm.
    17 ağustosta sabah avlağa geri döndüm ve beklemeye başladım ilk yakaladığım balık ortalama 2 kg gibi keyfli bir balıktı kendisini saldım ve irisini beklemeye başladım.Ve iriside geç kalmadan geldi ve kalamayı boşaltmaya başladı.Biraz uğraşmadan sonra kıyıya yaklaşan sazan ortalama 5 kg gibiydi.Bir önceki avda balık 2.70 lik spin kamışa vurmuştu bu sefer sazan için kullandığım 4 M lik kamışlarımdan birine vurmuştu. Uzun kamış ve kısa kepçe sebebinden dolayı balığı bir türlü kıyıya alamadım.Çekip kıyıya atabilirdim ama taşlık zeminden dolayı yaralanacağını düşünerek balığı kıyıya almadım sonuç olarak güzel bir kuyruk hareketiyle iğneden kurtulup zaden benimde ssalacağım berrak sularda kaybolup gitti. Bende avımı artık sonlandırmıştım.
    Güzel ve verimli iki gün geçirdim. Umarım daha irileri ve daha güzellerini sizlerle paylaşirım.
    Bu arada yeni avlağı birazcık gizlemeye çalistim kusura bakmayın.Bu saklamanın sebebi kötü niyetli misafir kullanıcılardır.Yoksa zaten dostlar biliyor avlakları güvenilir üyelerle paylaşmaktayız.
    Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum

İKİNCİ GÜNDE GELEN 2 KG LİK BALIK.. NE YAZIKKİ 5 KG LUK POZ VERMEK İSTEMEDİ. :)

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Burak abi , gerçekten harika balıklar,geri salmanı da ayrıca tebrik ederim!

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler burak Allah daha iyilerini nasip etsin ..

4. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

tebrikler çok güzel bir av olmuş ellerinize sağlık

avlağı saklamanızda çok iyi olmuş

5. fish founder

fish founder Özgür

içine alan,avı okuyana hissettiren çok güzel ve geri salınan balıkları ile dopdolu bir av raporu,

canı gönülden kutlarım,

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Tebriklerrr dostm güzel bir av olmuş balıklarda harika. Tatlı su avcılığı bi başka oluyor. Bende dün akşam uzun zamandır gitmediğim bir avlağı ziyaret ettim maksat biraz kafa dağıtmak ve heves kırmaktı 4 saat durdum saat 12 olunca takımları topladım. Tek bir vuruş aldım oda sanırım geçerken çarptı :) ölee yani avlarının devamını dilerim şimdiden rastgele..

7. deePblue

deePblue na

Tebrikler balıklar ve ortam harika

8. LapinCash

LapinCash

Tebrikler , balıklar çok güzel..

9. selev92

selev92 selim

En İyi Avı:
    1 kg sarpa
    tebrıkler guzel balıklar.şu takımındakı sıyah sey ne ıp gıbı anlayamadım ondan once celık var onu bılıyorum ama pek bılgılı degılım balık konusunda

10. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Burak raporda, balıklarda,anlatımda harika uzun zamandan beri okumak istediğimiz sazan raporu bu olsa gerek , tebrikler

11. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

NE KADAR GÜZEL VE TEMİZ BİR RAPOR.

işte rapor dediğin böyle olmalı tebrikler.

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler.. örnek bir av ve rapor olmuş. avlağın açığa çıkmaması ve balıkların iadesi konusundaki hassasiyetinizden dolayı da kendi adıma çok teşekkür ederim..

13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler Burak balıklar muhteşem, daha irilerine rast gelir inşanlah.

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrik ederim.Istanbulda boyle avlaklarin halen olduguna cok sevindim.Rastgele.(Bu arada avlagin yerini soylemedigin iyi olmus ;) )

15. umuts

umuts Umut

tebrikler Burak,özel mesaj atamıyorum mümkünse sen bana özelden dönüp avlakla ilgili bilgi verirmisin hatta birliktebile gidebiliriz :)

16. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Çok uzun zamandır sana rastlıyamayınca herhalde artık emekli oldu diye düşündüm.:D
    Seni tebrik ederim,balık ve mera hususunda çok titiz olduğunuı zaten biliyordum.
    Resimlerde güzel,tuttuğun balıklarda güzel ama anlatımın bir başka güzel.Bakarsın bir gün emirganda yine buluşuruz.

17. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Bu sazanları kıskandım doğrusu. Yıllardır böylesini alamadım. Tebrikler.

18. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Tebrikler abi, oltan boş kalmasın :)

19. rainwood

rainwood levent

Favori Makine:
    Dam 650FD
    En İyi Avı:
    Bu kamış daha balık görmedi:(
    çok başarılı olmuş okurken bile hissi aldım ya şu sıcaklara bi dayanabilsem çıkcam ama okuma ile şimdilik yetiniyoruz balıklarımızı tnıyoruz:)

çok başarılı bir av raaporu bence..

saygılar

20. aykut1970

aykut1970 aykut

Burak maşallah kardeşim çok güzel balıklar yakalamışsın inşallah dahada irilerini bizimle paylaşman nasip olur:) :)

Bu arada kaçan kuzu aynalımı pullu'muydu:confused: :confused: