Makinan hayırlı olsun Barış kardeşim. Güzel avlarınız olsun. Hani derler ya, '' Bakarsan Bağ, Bakmazsan Dağ Olur.'' Makinanıza ne kadar ihtimam gösterir, tertemiz kullanırsanız, inan ki siz o makinayı değil, o makina sizi eskitecektir. Narlı kampı derken işte öylesine hafif bir kaçamaktı bizim için. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49651 İyi dileklerimle.
Sayın Serdar kardeşim, Bazı bilgilerin verilirken o ürünü yapan, geliştiren kişlere karşı küçümseyici, alaycı tavırlarımız olmamalı, ( fb, sw, fc, rc, xa, za, hedea, hödöx ) gibi. Malumunuzdur ki bunlar, küçükde olsa mutlak bir anlam ihtiva ederler. Hangi shimano? Exage diyorsun, 1000 FC ile 3000 FA arasına, fiyat ve kalite olarak dağlar var. Hangisi? Demişsiniz. Bazı bilgiler verilirkende, karşımızdaki kişilere doğru bilgileri aktarmamız gerekir. Hele ki bilinçli olarak verilen yanlış bilgiler, pekde hoş olmasa gerek. Sizden özellikle istirhamım odur ki, 1000 ve 4000 arasında '' DAĞLAR KADAR '' kalite farkını ve özellikle fiyat farkını belirtmenizdir. Eğer ki okuma, yazma ve rakamlarda algılama sorunum yok ise, bu modellerin hepsi, 150-155 lira seviyelerinde. Sadece 6000 ve 10000 likleri, boyut olarak farklılık arz ettiği için, 220 lira seviyelerinde fiyatı olması gerekir.
Shimanonun kendine has bir karkateri var okumayı oldum olası sevmedim ..Okuma makınem olmasına ragmen shimano kullandıktan sonra baska bir makine begenemez oldum.. elbette shimano
Kesinlikle haklısın abi. Bu iş sadece Balıkçılık malzemelerinde değil hemen hemen aldığımız her şeyde geçerli. 1. yedek parça, 2. teknik servis bir şeyi almadan önce göz önünde bulundurulması gereken en büyük etken...
Exage diyorsun, 1000 FC ile 3000 FA arasına, fiyat ve kalite olarak dağlar var. Benim dediğim buydu, nedir bu farklar? Exage 1000FC, 4+1 bilyalıdır ve bilyaları kapalı korozyona dayanklıdır. Kolu tek tutamaçlıdır. Fiyatı şu an 75 Euro civarı. Exage 3000 FA ise, 3 normal bilyalı, kolu çift tutamaçlı bir alettir. FB serisi, FA serisinin güncellenmiş halidir, FB serisi üretilmeye başlanınca FA serisi de durdu üretimi. Son Fiyatı 50 Euro civarında satıldı. Shimano'cu değilim malum, benim uzaktan takip ederek bildiklerim böyle. Sizin de bildiğinizi sanıyorum gerçi.
Birisi 2008, diğeri 2012. 5 yıl önesinin makinasıyla bu günü değerlendiriyor ve kıyaslama yapıyorsunuz. O, o dönemde üretildi ve satıldı. Şimdi bulma şansınız var mı ? Piyasanın klasik özelliği o dur ki, her iş kolunda yeni modeller piyasaya çıkınca, elde, stokta kalan bir önceki ürünler, kampanyalarla indirime girer ve stoklar eritilir. Bunu baz almak, yanlıştır bence. '' Shimanocu değilim, uzaktan takip ediyorum '' dersiniz ama, grafit olan bir ürünüde, plastik diyede lanse ediyorsunuz. O zaman adama sorarlar, '' Bu ne kereviz, bu ne lahana turşusu '' diye.
Tevfik abi, farkeder mi? FA ile FC arasında ciddi fark var mı, yok mu? Grafitte zaten bir tür plastiktir. Ve iyi bakarsan, aslının karbon fiber olduğunu da söyledim zaten. Plastik iyidir, hoştur ama, her zaman değil, bilhassa makara yapmak için, şasi yapmak için.
O, FA dediğin seri dönemleri, İzmir' de önce ki distiribütör zamanının makinaları. Şimdi 150 lira seviyelerinde olan bu serinin, o zamanlar yanına bile yaklaşılmıyordu. Siz neden bahsediyorsunuz. Plastik derken, hep çocukken oynadığımız su tabancaları gelir aklıma. Teknoloji denen, ARGE denen o şey var ya, sizin plastik diye alaylama daldığınız ürünleri, metalden daha kullanışlı hale getirebiliyor. Tabii o teknolojiyi kullanana bağlı. Adamlar şimdi, otomobil kaportalarını bile, sizin o plastik dediğiniz nesneden yapıyorlar. Tabii, plastiği plastik olarak bırakmadan.
Tevfik abi, o çocukluğundaki plasitk oyuncak tabancalar, en baba baretta veya başka tabancadan daha uzun süre sağ kalacak. O kadar dayanıklı, o kadar süper malzeme anlayacağın. Ha elbette ateş ile tanışmazlarsa. Her şeyin kullanımda bir faydası olacak yeri var. Bir şey her zaman her yerde en iyi olacak değil. Karbon fiber plastikler şu anda gevrek, pahalı ve darbeye dayanıksız malzemeler.
Bende bu yaşıma kadar ihtiyaç hissetmemiş olsamda, telefonumun yanında acil aranması gereken numaralar sırayla yazılıdır. Ne olur, ne olmaz diye. Cevap alınmıştır.:thumb: :thumb: :thumb: İyi dileklerimle sevgiler iletirim.
Ha unutmuşum, Shimano distiribütöründe çalışan ve zaman zaman hal hatır sormak için görüştüğümüz bir arkadaşım, '' Tevfik abi, bu senenin katalogları geldi, bir tane de size yolluyorum, bilgin olsun.'' der ve de gönderir. Linklerinde eksik ve hatalı bilgiler olduğunda, uyarılarımı akabinde dikkate alıp düzeltmeleri hemen yaparlar. Buda mutlu eder beni.
Hah, bunu de, tamam işte abi. Malum beni Daiwa satıcısı da ilan ettiler ya, neyse. Bu açıklaman her şeyi açıklıyor abi, ötesine gerek yok.
Acilen çıkmam gerektiğinden gereken cevabını yazamamıştım. Sayın Serdar kerdeşim, Beşeri ilişki denen bir şey vardır yaşamımız içerisinde. Ukelalık olmasın ama, bu bende birazcık fazlaca oluşmuş. 25-30 yılda edindiğim, sadece karşılıklı saygı, sevgi ve güvene dayalı portföyüm ve portföyümün portföyü sayesinde, Türkiye'de ulaşamayacağım, açamayacağım kapı, hemen hemen yok gibidir. Bu benim için servetlerin en büyüğüdür. Bu özeldir, tüzeldir, resmidir ve askeriyedir. Bu porföyün getirdiği avantajlarlada dost ve arkadaşların en iyiyi en uygun fiyata almaları, konaklamalarda en iyi ilgi ve hizmetleri almaları, olmadık problemlerde yasal boyutlarda çözüme ulaşmaları, beni sadece memnun edecektir; ediyorda. Ucuz politikalardan olan '' Çamur At, İzi Kalsın '' siyaseti, devrini benim gözümde çoooktan tamamladı. Atmaya çalıştığınız çamur, sadece ellerinizi kirletir, tırnaklarınızın arasına girer, çirkin ve pis görüntü oluşturur; sizde bu çirkinlikle istemedende olsa yaşamak zorunda kalırsınız bir müddet. Son satır ve cümlenizi lütfen bir kez daha okuyun. Ne demek istediğimi umarım anlayabilecek kapasiteniz vardır. Her şeyi, ama herşeyi, gönlünüzün derinliklerinde bulunan, gizli ve güzel duygularınızla bol bol yaşamanız dileklerimle.
Tevfik abi, sen o arkadaşlarla samimiyetini artırmışsın ve bu da sende o marakaya bir tür gönül bağı oluşturmuş. Konuya bu yüzden objektif bakamıyorsun. Art niyetin olduğunu sanmam, ama benim gördüğüm bu. Bu konuda Shimano'ya kafa tutan Daiwa veya Abu Garcia gibi makinaları alıp kullanıp incelelemeden, makinaların çeşitli koşullarını gözetmeden, Shimano ve diğerleri hakkında yorum yapıyorsun. Bir menfaatin olduğundan değil, bir tür gönül bağın olduğu için. Ama şunu unutmayalım, Aşkın gözü kördür. Bu senin diğer makinelerdeki güzellikleri görmeni de, Shimano'daki kusurları görmezden gelmene de sebep olur doğal olarak. Bende diyorum, Tevfik aklı selim, iyi, saygıyla eli öpülecek bir abimizdir, Daiwa'ya filan neden bu kadar buğz ediyor, buymuş sebebi demek ki.
Art niyet konusunda teşhisiniz doğru sanırım Biraz ukelalık gibi oldu ama. Objektif değerlendirmenizde maalesef yanlış teşhis. Çalışma hayatımızın bize verdiği bir erdem olsa gerek ki, en iyiyi, en ucuza nasıl alır, müşterilerimizin sempati ve güvenlerini nasıl sağlarızla haşır neşir ola ola, bir devri kapatarak profosyönel ticari hayattan hem bedenen, hemde beyin olarak çekildik. Dolayısıyla, alışkanlıktan olsa gerek, hayatta hiçbir şeyi araştırıp soruşturmadan ve en önemlisi pazarlık etmeden almam. Kardeşim satıyor olsa, 3 liraya ucuza bulduğum yerden alır, birde gözünün içine sokarcasına gösteririm. Şöyle bir konularımı araştırdığınızda, Daiwa modellerini sevdiğimi, güvendiğimi, bu sektörde önde gelen markalardan olduğunu beyan etmiş ve özellikle Crossfire modelini zaman zaman bütçeler doğrultusunda önerdiğimi göreceksiniz. Ama Sweepfire modelini önermedim, aynı Alivio, Hyperloop serilerini önermediğim gibi. Öneri dedimde, öneriler nasıl olmalı? Kişiler duyduklarınımı, yoksa kullandıklarını mı önermeliler? Eğer derseniz ki, '' tabii kullandıkları. '' O zaman bende bir sıkıntı yok. Kullandıklarım ve denediklerim doğrultusunda doğruyu yapıyorum. En son edindiğin ürün ne diye sorarsanız, bunun Daiwa Megaforce Plus 100 TSH olduğunu söyleyebilirim size. '' Hadi canım sende atma '' deme sakın. Konu burada. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48854 Aşkın gözü kördür, körolmasına da, her gördüğüm güzelede bakmadan edemiyorum.:laughing: :laughing: Huyum kurusun. ( Makinalar için söyledim ha, sakın yanlış anlaşılmasın ) İlgimi çeken her şeyi araştırır bilgi sahibi olmaya çalışırım. Bende diyorum, Tevfik aklı selim, iyi, saygıyla eli öpülecek bir abimizdir, demiş ve nezaket buyurmuşsunuz Serdar kardeşim. Estağfurullah, sadece elimizi sıkabilirsiniz. Öpmek ne demek. ( Fazla yaşlandırma bizi ) İyi dileklerimle.