iki kişilik turna gölleri organizasyonu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında esabi tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yer: turna gölleri

hedef balık: turna

avcılar : Aytekin,Burak

olta düzeneği: tüm sahte ve kaşık çeşitleri

hafta içinden kararlaştırmamız sonucunda bu sabah saat 05:00da (burman)burak arkadaşımla buluşup uykulu gözlerle ve sisler içinde turna göllerine saat 05:45 sularında ulaştık hemen sırt çantalarımızı ve oltalarımızı kaptığımız gibi burakla ayrılıp atçek yapmaya başladık daha 3 veya dördüncü atışımı yapmıştımki güzel bir turna yeni aldığım gümüş balığı şeklindeki silikonu takip ederek kıyıya kadar geldi beni görüncede tornistan kaçtı daha ilk atışlarımda balığı görmek beni umutlandırmıştı burak gölün bir tarafına ben diğer tarafına gidiyorduk 1 saat kadar geçmiştiki bir limit altı balık suya geri gitti peşinden buraktan acı bir haber geldi (abi burada ağ var) aman dedim dokunma milletle kapışmayalım .
    hemen jandarmaya ihbarda bulundum dediler geliyoruz aradan 10 dakika geçti bir çağrı geldi 0505 li bir numara hemen aradım jandarma adres soruyor güldüm ve adres verdim bilmem kaçıncı km den sonra bilmem netaraftaki göl demir kapının arasından geçin önünüze gelen beyaz kartalın sahibini yakalayın dedim tamam biraz sonra oradayız dediler arradan bir saat geçti ses soluk yok bu arada burakta bir limit altını saldığını telsizle bildirdi peşinden birtane limit üstü aldığını bildirdi sevindirici bir haberdi bu neşeyle beni arayan jandarmayı tekrar aradım yoldayız orası bize 25km mesafede o yüzden geciktik dediler tamam dedim atçeke devam ettim 15 dakika daha geçti ben tekrar aradım süpriiiiz jandarmanın telefonu kapalı tekrardan merkezi aradım ve olanları teker teker anlattım bizlerin duyarlı davrandığını ama karakoldakilerin bizimkadar duyarlı olmadığını anlatmaya çalıştım tamam dediler biz tekrar ilgili karakolu arayacağız bende tamam dedim ve telefonu kapattım 10-15 dakika geçti telefonum çaldı maslak merkezin numarası beni arayan astsubay aytekin bey 156'yı ararmısınız tamam dedim ve aradım bana tekrardan adres soruyorlar hiç gereği yok dedim neden dediler adamlar toplandı gidiyor artık gelmenizin bir anlamı kalmadı dedim ama astsubay benden ısrarla adres tarifi isteyince tekrardan tarif ettim duyarlılığım için bana teşekkür edip telefonu kapattılar ama ben onlara teşekkür edemiyorum:mad: neyse dedik ve döndük avımıza benim gittiğim taraf resmen kurumuştu atçek boş atçek boş derken buraktan bir haber daha geldi abi bir limit altı daha saldım iyi dedim saatte artık öğlene yaklaşmıştı arabanın yanıda burakla buluşup çay demleyip nevalemizi yedikten sonra burağın balıkları yakaladığı yere son bir sefer daha yapalım dedim tekrarda başladık atçeke derken bir limit üstü daha yakaladık ve bu haftaki balık avımızı burada noktalandırdık .
    sonuca baktığımızda bu hafta burağın bir yazuri minnov'u benim bir sürü cep telefonu dakikam gitti, suya 3 adet limit altı turna iade gitti,2 adet 42cm turna çantaya girdi , en güzeli yorucu ama zevli bir gün olarak anı defterinde yerini aldı.
    bana bu gün eşlik ettiğin ve balıkları yemek gibi zor bir görevi bana bahşettiğin için sonsuz teşekkürler burak arkadaşım:)

işte gölden iki adet kare

bunlarda balıkların evde çekilmiş resimleri

bunlar bendeki resimler burak'tada av mahalinde çekilmiş 3 adet resim ve bir adet video var müsayit olunca onlarıda yükleyeceğiz .
    yapılacak olumlu veya olumsuz tüm yorumlar için şimdiden teşekkür ederim sağlıcakla kalın:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Haziran 2008
  2. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Aytekin kardeşim ellerine sağlık efenim bizide bir turna merakı sardıki sorma gitsin bir ara gideriz :)

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel organizasyon ve anlatım için
    valla aşkolsun aytekin kardeş ve burak kardeş hani beraber gidecektik bizim turna göllerine
    aslında bende gidecektim bu hafta göle ufak bir aksilik çıkınca ertelemek zorunda kaldım gelseydim demekki karşılacaktık orada kendinize iyi bakın

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerine sağlık aytekin abicim :)

5. dede

dede kema ldede

tebrikler güzel av olmuş elinize sağlık

6. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Benım Makinamdan Kareler

Öncelikle Aytekin Abiye teşekkür ederim .Çok keyifli bir gün daha geçirdiğim için ve benim yerime bu balıkları yeme görevini yerine getirdiği için :) Bunlar bazı fotolarımız ikide ufak video ekliyeceğim.Hepinize hayırlı geceler.

7. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Abilerim bu sene bu balıkla burada karşılaşamadık sizler tutunda buralarda karşılaşalım :) İkinizede tebrik yağdırıyorum hassasiyetiniz ve doğaya karşı duyarlılığınız için :)

Aytekin abi gitti kontor ler dakikalar desene :D:D:D

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sağolasın necmi abi :)
    abi bu turna merağı sana nerden bulaştı bakim yenikapıda turna gördünde benim haberimmi yok:p ;) ;)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sağolasın mesut kardeş :)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    namık zaten onlarda üstü kapalı bir şekilde aynen senin dediğini demeye getirdiler:mad:

kene için kenkov diye bir sprey var ondan aldım sinek ilacı olduğuna dair iddalar var ama önemli olan görevini yapsın yeter.
    koruyormu diye sorarsan ne kadar etkili bilemiyorum hiç kene göremedim görseydim üstüne sıkıp etkisine bakacaktım ama olmadı:(

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sağolasın fatih kardeş darısı senin başına diyecem ama senin bu aralar işin çok :)
    sağolasın dede :)

sağolun inşallah daha irileri ile karşılaşırsınız
    sorma valla bari gittiğine değse hiç acımayacam ama b...k yoluna dakikalarım.
    (benim hattım faturalı olduğu için kontör demiyorum)

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Av için ikinize de tebrikler. Güzel balıklar resim anlatım ve paylaşım. Burak kardeşim geçen sene başladığı turna avında hızlı adımlarla ilerliyor da suya bıraktığı yozurisine yazık olmuş. Jandarma ve ağ konusunda siz elinizden geleni yapmışsınız, saolun.

Kene içinde birkaç öneri dersek standart Türk usulü paçalrı çorabın içerisine vermek, otururken yere değil tabureye oturmak, yeşilliğe uzanıp kendimizi uykunun tatlı kollarına bırakmamak, bot gibi uzun boğazlı ayakkabılar kullanmak söylenebilir. Ha birde eve dönünce muhakkak ayna karşısında çeşitli açılardan :) kontrol derim..

13. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Tebrikler abi eline sağlık... bizde turnacı olmaya karar verdik en kısa sürede yapıcaz birşeyler ;)

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rica ederim burak kardeş dün akşam zorda olsa yeme görevini yerine getirdim inan taze taze yemek çok zor oldu:) :)

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda

rıfat kardeş dediğin gibi burak 1 senede çok yol katetti bunun sebebide üyesi olduğumuz bu büyük ailedir:)
    bu konudada çok haklısın korkunun ecele faydası yoktur ama önlemin ecele faydası vardır önlemmizi alıp dikkatli davranırsak yeterli olur düşüncesindeyim:)

sağolasın onur kardeş :)
    hadi hayırlısı bakalım ama bence biraz geç kaldınız artık istanbulda turna bulabilmekte çok zor:(

16. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Aytekin abim,Sazlı.da ki kuraklık seni engellememiş yine kavuşuyorsun turnalarına valla:)Çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz ikinize de tebrikler..

17. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Aytekin abi tebrik ederim.Duyarlılığın had safhada.Keşke karşılığını alabilseydin.

18. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Son düzenleme: 2 Haziran 2008
  19. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Üstad Sorma beraber gidebilsek iyi olurdu ama Aytekin abi naz yaptı son anda haber verdi gidip gidemiyecegimize :) O yuzden anı oldu gidişimiz.Bir dahaki avda hep beraber inşallah.

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    burak video tahminimden daha güzel çıkmış bende o esnada karşı kıyıda jandarmalarla telefon muhabbeti yapıyordum :)
    ama bu naz yaptı falan ne demek oluyor bakim hııııı senigidi seni:mad:
    :D :D :D :D