11.10.2008 Adana

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında gbasibek tarafından paylaşıldı.

1. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Merhaba,
    Dün izinli olduğumdan vakti boş geçirmemek adına Çatalan (tatlısu) tarafına gidip şansımızı deneyelim dedim. Arkadaşımla yola çıktık onun bahsetmiş olduğu yere gittiğimizde ne görelim bir adam arabasını yakına çekip burun gibi bir noktanın etrafını tamamıyla zilli dip oltasıyla çevirmiş sanırım 30 üzeri olta vardı. Naptın kaçta geldin birşey varmı dedim dün geldim sonuç tatmin edici değil dedi içimden nasıl söylendim 30 tane olta ile tatmin olamıyorsan o senin caniliğin diye. Cep telefonumu yanıma almamıştım ama dönüşte arayıp adamı ihbar edecektim ama adam ben bir avlak seçip oraya yerleşirken gitti. Tek bir tık bile olmadan 3-4 saat sonra ayrıldım ne yazıkki bence Adana'da ne sazan nede sudak kaldı hepsinin parakete ve ağlarla ve kişi başı düşün onlarca küspeli oltalarla kökünü kazıdılar. Sinirlerim alt üst oldu. Birazdan tarım il müdürlüğüne ilgili bir e-mail atıp bilgi isteyeceğim umarım ilgilenirler. Çünkü yanıbaşımda böyle bir göle sahip olupta balık tutamamak beni çıldırtıyor. Adana'yı iyi tanıyan arkadaşlarında bilgi ve tecrübelerini dinlemek isterim. Saygılar

2. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    kardeş hiç bulaşma devlet dairelerine hepten sinirin bozulur aldığın cevaplardan

3. nevzat42

nevzat42

Altınapa barajında biz de aynı dertten muzdaribiz.Senin gördüğün 30 oltaymış ben 50 ye yakın olta atan vatandaş gördüm.Adama rica ettik şuradan iki olta çekermisin diye adam hiç oralı olmadı.Daha sonra az ileride biz sazan ve sudakları çekmeye başladık.Adam 3-5 olta getirip yanımıza atmazmı .Artık bizdeki sinir katsayısını düşünün.Bence önce amatör de olsa olta avcılarınıda bir eğitimden geçirmek lazım.Oltalar boş kalmasın.

4. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dün baraj tarafında gazinoda otururken kıyıya yaslanmış çok miktarda minik balık gördüm. Orada balon patlattıran biri vardı adam sandalı koymuş fanyalı ağı tam ortaya döşedi. Anladığım kadarı ile barajın nimetini birileri yemekte ve kontrol yok. Yapmak değil korumak önemli derler. Sayın belediye başkanı geçende TV de yaptık ettik diye konuşuyordu ama sanırım iş orada kalmış. O suyun balık cenneti olması çok kolay ve SPORTİF BALIKÇILIK konusunun en güzel yapılabileceği bir ortam . Sadece misyon sahibi yöneticilere ihtiyaç var. Vatandaşa kalırsa durum ortada.

5. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Adana da eskiden balık tutulurdu ama artık neredeyse sadece seyir amaçlı göl kenarına gidilebiliyor...

Göl desen, nehir desen tamamına ağ atat oldular... Güzelim yayınları bile 1-2 kilolukken topluyorlar hatta daha küçükken...

Sazanlar deseniz el kadar olamadan ağlarda... Amatör balıkçıya bişey kalmadı!

Her geçen günde gölün daha yukarılarına çıkıyor bu olay... yakında hiç bir yerde balık kalmayacak!

Yazık ya yazık... üzülüyorum...

Adana da gölde avlanırken zil kullanmayan yok gibi neredeyse. Dediğin doğru ben Üniversiteye çıkarken setin yan tarafında 1 hafta boyunca aynı adamları gördüğüm olurdu! kıyı zillerle dolu olurdu...

Çocuklarımıza torunlarımıza sadece kültür balığı yedirebileceğiz neredeyse :(

6. Size süperötesinde katılıyorum bende adanada yaşıyorum evet bende bununla ilgili bir konu açmıştım balık yok 5 saatliğine gidiyorum balık olmadan geri geliyorum.

7. Evet artık köprüden bile zil atıyorlar demirlere bağlıyorlar.

8. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Evet Burç söylediklerine harfiyen katılıyorum bu tırıvırı zıkkımı ve ağ ile avlananlar kuruttular Adanayı. 1-1,5 Kg sazan tutanlar trofe yakalamış gibi seviniyorlar onlarada hak vermek lazım çünkü hakikaten balık kalmadı bu taraflarda bakalım sonumuz ne olacak Allah bunları ıslah eder inşallah. Ben artık Adana dışında avlanacağım artık tatlısu için sanırım!

9. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Ben zaten artık Maraş tayım...

ama burada bile akarsuya tırıvırı atıp alabalıkları yakalamaya çalışıyorlarmış :(

Yani bunlara nasıl dur denilir bilmiyorum ki...

Satan balıkçıları da anlamıyorum!!!

Bugünü geçiştirmek için yarınından oluyor... bugün 3 kuruş bir tırıvırıdan kazanacağım diye balıkların geleceğini dolayısı ile de kendi satabileceği diğer oltaları kaybediyor...

Yazık yani...

10. ramco01

ramco01 RaMaZaN

Favori Kamış:
    saçaklı dip olTası 3 kanca
    En İyi Avı:
    3,5 kilo aynalı 4 kılo israil sazanı
    adana güzelim adana

selam arkadaşlar geçen cumartesi sazan avı için sabah erken saatte yola çıktım her zaman ki avlaklarımdan birine gittim sabah saat 4:30 da ben avlağın ordaydım dayının birtanesi 15-20 tane oltayı sermiş çadırı kurmuş yanına gittim birşeyler varmı diye sordum ve bana 2 gündür burdayım ve ve aldığım birtane balık dedi o balık ta el kadar . bende oltalarımı attım beklemeye başladım ve gölü seyrederken ağ atan teknelerin ağlarını topladığını gördüm ve saat 12 sularında bu teknelerin tekrar çevirme yaptığına şahit oldum bu gölde balık kalırmı ve bu avlakta benim aldığım en küçük balık 2 kg ve ben burayı gölün en verimli yeri olarak görüyordum gerisini siz düşünün o kadar verimli bir yeri kuruttular.

11. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Evet kardesim biz bu amacla dernek kurduk, her bölgede derneklesmeye gidilmeli, sonuc dayanisma ile insaallah güzel olacak, biz olmasak bile bizden sonrakiler anlayisli sportif balikcilarla balik tutacaklar !!!!!
    Böyle bir faaliyet e girerseniz elimizden gelen yardimi yapariz, tüzük ve diger konularda yardim ederiz. Selamlar