sazancılar. bunlar iş yaparmı dersiniz?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    hiç aklıma gelmezdi daha önce böyle şeyler yapacağım. kamışı alırdım elime, birkaç solucan biraz ekmek içi, yallah balığa. ama dediğim gibi, bu siteden çok şey öğrendik, öğrenmeye de devam edicez. her zamanki av arkadaşım metinle düşündük, kullandığımız yaylı dip oltası küçük balıkları da kendine çekiyor ve yakalıyordu. boili tarzına geçiş yapsak dedik, ama onuda yeterince bilmediğimizden şöyle bir fikir ürettik. yaylı dip takımının kancalarına irice boili sistemiyle irice boncuklar takmaya karar verdik. böylece yaya sıkışan hamur yemleme vazifesiyle balıkları çekecek, ve de boncukları sadece büyük balıklar yiyebilecek diye düşündük. hemen incik boncuk satan bir dükkana gidip boncukları aldım, eve geldim, iğne ipliği elime alarak başladım sanatımı icra etmeye...:eek:
    resimlerdekiler el emeğim göz nurumdur:D lütfen dalga geçmeyin:D :D

evet üstadlar. söz sırası sizde. sizce az da olsa şansımız varmı bu yöntemle. yoksa avucumuzu mu yalarız.:(

not: boncukların boyları belli olsun diye yanlarına iki adet iri boy fındık koydum.:D

2. nazmi_34

nazmi_34 nazmi

SEVGİLİ kardeşim ahmet o boncuklar iğneden çok aşağı olmuş ,iğne bitiminden 5 mm aşağıda olucaktı .ikincisi neden doncuk 1 tl genişliğinde carp zoom diye mısır var onu kullansan bence daha büyük trofeler yakalarsın.saygılarımla.

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. dediğim gibi, daha öğrenecek çok şeyimiz var.
    boncuklar iğneden 13-14 mm aşağıda. balık yuttuğu zaman, iğnenin boncuktan daha bağımsız şekilde hareket edeceğini düşünerek bu kadar uzun tuttum mesafeyi.
    birde; boncuklar 1 tl genişliğinde değil, sanırım fındıklar yanılttı. çapı 1,5 cm o boncukların.

4. mimar_06

mimar_06 özcan

Favori Kamış:
    dip oltası şamandıra
    En İyi Avı:
    sazan 5.5kg
    ??

kusura bakma ama hevesini de kırmak istemem ben ce iş yapmaz

5. bakimahmut

bakimahmut Mahmut Baki

Favori Kamış:
    sıradan kamış ve makina
    En İyi Avı:
    2.5 kg Pullu sazan 6 kg aynalısazan 4.5 kg gökkuşağı alabalık
    Selam boncuk yerine keşke boili yapsan o daha iyi olur.

Boili de yemleme şart.

Ayrıca beyaz iğneyede fazla balık gelmiyor diye biliyorum. (yanlış biliyor olma ihtimalim de var.)

6. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    iğneler beyaz değil sayın abim. flaş ışığından dolayı parlamış. iğneler siyah. boili yapmayı bir öğrenebilsek yapıcaz inşallah. internetten araştırdık ama birisi yaparken görerek öğrenmek daha iyi olucak sanırım.

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    keşke nedenini de söyleseydiniz sayın aabim. şu nedenle iş yapmaz deseydiniz de, bizde aydınlansaydık biraz daha.

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ahmet ben hiç boncuk veya boili ile avlanmadım ama bencede iş yapmaz
    sebebine gelince birinde boncuk iğneye çok uzak diğerinde ise bocuk iğneye çok yakın vede düğümler çok kötü görünüyor ve bir diğer hususta iplerinde kullandığın rengide kahve rengi veya yeşil bilemedin gri olarak seç sarı kırmızı çok cırt bir renk olmuş;) ;)

9. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Çok yaşa Aytekin. 3-4 saat önce okudum. Arkadaşın hevesini kırmadan nasıl anlatırım diye düşündüm. Tamam dedim oturup neden olmayacağını yazayım. Sen ''Dann..'' diye söylemişsin...:D Ben de bir şey sorayım. O boncuklar eğer suda yüzen tip değilse işe yarama ihtimali daha da düşer.;) İğneyi düzgün bağlamanın yanında ipin rengini zemin sazlık,kumluk veya çamur olasılığına göre bağlamak daha faydalıdır. Boili yapmayı öğrenmek zor değil. Yapmak, özellikle yüzen tipi yapmak daha zor. Hele yuvarlama makinası yoksa felaket.:D Aslında boili tüm zorluklar aşıldıktan sonra küspeli takımı aratmayacak en güzel yöntem. Olumsuz tarafı şu; Bir göldeki balığı sürekli aynı içerikli boili ile yemlerseniz o gölden başka balıkçıların sonuç almasını önlersiniz. Bu sizin için iyidir ama diğerleri açısından büyük haksızlıktır bence..

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet abi yüzen tip olması lazım şayet yüzen tip değilde batan tip isede ince bir mantar parçasıylada yüzdürebilir benim hazırladığım iğne resmi aşşağıda abi ben buna mısır takıyorum avlandığım yerin dibi beyaz çamur :)

11. mimar_06

mimar_06 özcan

Favori Kamış:
    dip oltası şamandıra
    En İyi Avı:
    sazan 5.5kg
    koku yayması lazımbu kadar basit

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tamam da mimar aabiciim. zaten bu boncuklar, özel karışımızıdan yaptığımız veaşağı yukarı yumurta büyüklüğündeki hamurun 8-10 cm yanında duracaklar. konuda yazdım ya zaten, yaya sıkıştırdığımız hamur koku yayacak balığı çekecek, boncuklarda yakalayacak diye.

13. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Ahmet kardeşim kesinlikle iş yapar.Hevesin kursağında klamasın.Kokununda faktörü vardır ama görünüm de bir o kadar etkilidir.Sadece bağlama tekniğinini biraz değiştirmen lazım hepsi bu.
    Bu sezon dene iş yaparmı yapmazmı gör.Sonuçlarnıda burada paylaş.:)

14. bacolar

bacolar hüseyin

o nasıl oluyor öyle ya

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    1

bence bu kadar uğraşmaya gerek yoktu sazan için 1 dip 1 mantarlı oltan oldumu birazda solucan veya mısır yeter

16. çiroz

çiroz ahmet

sanmıyorum sacmalık bu boncukla balık tutulurmu

17. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

bende şunları merak ettim:
    boncuğu meraktanmı ağzına alacak,kokusu yüzünden mi tercih edecek,yanındaki hamurun parçası mı zannedecek,:confused:

18. RESUL AKBULUT

RESUL AKBULUT resul

meraba doğayı ve suyu seven arkadaşlar ben resul ömerli ve elmalı balıkçısı

19. RESUL AKBULUT

RESUL AKBULUT resul

siz degerli arkadaşlarla buluçşmak ve güzel bi av yapmak isterim

20. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Arkadaşlar selam herkeze; çok geçmiş bir konuya cevap yazma gereği duydum duymak zorunda kaldığımı hissettim. Ben Boili (Top yem) yöntemiyle avcılık yapıyorum ama bu 2008 de başımdan tatsız olay geçince sol kolumdan sakat kaldım... Neyse konuma geri döneyim; konu başlığını açan arkadaşımız ilk deneyimi olduğundan ve uluslar arası avlanma yöntemini seçtiği için tebrik eder boili yöntemini devam ettirmesini temelli ederim...

Boili Boyutu = Sazanın Büyüklüğüdür
    10 ufak sazan yavrusu = 1 adet 10Kg lık Sazana eşittir... Sürdürülebilir avcılık için Boili Yöntemi tercih edin unutmayınki ülkemizdeki sazanlar boiliden ne anlar diyenlere gelsin bu lafım sizler alışıkmıydınız katil olmaya el kadar balıkları kovalara koyarak ne kadar çok tuttuğunu gösterenlere diyorum

Boncuk kullanıp kullanmaması çok önemli değildir. sazann suyu vakumlayarak çektiğinden o boncuğuda vakumlamış olacaktır bu boncuk tek başına hiç bir iş yapmaz bunun yanında PVA (organik suda eriyen poşet, file) içine bu boncuk büyüklüğünde hamur, mısır, küspe gibi ürünler takviye yaparak yemleme sahası nokta atış yapılır; böylelikle yemlenen Sazan vakumlama yaparken boncuğuda vakumlıyacaktır.

Boili yönteminde Takım hazırlama yöntemleri internette mevcuttur. Benim Kendi takımım olta başı 1 iğne owner 1-2 no lu iğne, DYNEEMA DACRON İP 0,30-0,50mm Bu ipler yüksek mukavavetli iplerdir 40kg çekeri vardır; 50 - 70gr Boncuk kurşun, stoper, Surf kamış...

Balık tutamamak sıkıntı değil, balık bulamamak sıkıntı