Mahşerler'e Denizin Vermediğini Küçücük Gölet Verdi.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında SedatMert tarafından paylaşıldı.

1. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    28.11.2008 tarihinde yaptığımız eşkina avından sonra bizler beraber veya münferit olarak yapmış olduğumuz Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki avlarımızdan hep boş dönmemiz bizi ziyadesiyle üzmüştü. Heleki her avdan döndüğümüzde benim ufaklığın hani baba bana balık tuttun mu? (Özellikle kalkan bekliyor) demesi bile bana bizle alay ediyormuş gibime geliyordu:(

Neyseki geçen haftasonu Ulvi ile gittiğimiz Yeniçiftlik göletinden tuttuğumuz israil sazanları bize tekrardan balık tutma zevkini yaşatmıştı. Bunun üzerine biz de tekrardan şansımızı denemek üzere, Ulvi'nin çalışması nedeniyle Tuncay ile ben Sarılar göletine gitmek üzere anlaştık. Saatlerin ileri alındığını unutarak saat 5 te buluşmaya karar verdik. Dün sabah 4.30 da kalktığımda havanın zifiri karanlık olduğunu görünce aklım başıma geldi. Neyse birkere karar vermiştik. Saat 5 te Tuncay'ı da alarak o zifiri karanlıkta yola koyulduk. Yolların bozuk olması nedeniyle 15-20 dakikalık yolu 1 saatte ancak kat ettik.

Avlağa vardığımızda hava daha aydınlanmamıştı. Tuncay'ın keşfi sonucu uygun bulduğumuz bir yere tezgahımızı kurarak takımlarımızı hazıradık ve güneş doğmadan oltalarımızı suya attık. Günün ışımasıyla birlikte gölet etrafında bir keşif gezisine çıktım. Döndğümde Tuncay'a av için daha uygun bir yer bulduğumu söylememle takımları toplamamız bir oldu. Diğer yere giderken hiç kullanmadığım bir kasnağa sarılı takımı ellerimiz dolu olduğu için daha sonra gelir toplarım düşüncesiyle orada bırakmıştım. Yeni yerimize vardığımızda oltalarımızı suya attık ve ben bıraktığım takımı toplamak için eski yerimize gittim. Bir de ne göreyim:confused: :eek: Zil ve kasnak olduğu yerde duruyor, takım ise misinası ile birlikte ortada yok tu.:( Büyük bir ihtimalle büyük bir balık yemi yuttu ve takımı, dibinden kasnağa bağlı olmayan misinası ile birlikte sıyırıp suya götürdü:rolleyes: Ben balığın kaçmasına değil sudaki uğrayacağı akibeti düşünerek fazlasıyla üzüldüm:(

Yeni yerimizde vakit ilerlemiş ancak olatlarımızda herhangi bir kıpırtı olmamıştı. Yemleri tazelemek için oltalarımızı toplamaya başladık. Ben oltanın birini saraken suna bir hışırtı oldu. Arkasından da oltam ağırlaştı. İş te bu. Aylardır hasretini çektiğimiz bir durum gerçekleşiyordu.;) Evet 45 santimlik bir turna çektiğim oltanın ucundaki yeme saldırmış ve oltaya takılmıştı. Balığı kıyıya çektikten sonra kaşık denemesi yapmaya karar verdik. Bir müddet kaşık salladıktan sonra çektiğim takım birden bire ağırlaştı. Öyle bir ağıdı ki eyvah kaşık sazlara takıldı dedim. Otayı biraz daha sardıktan sonra balık ağı ağır ve mücadele ederek bana gelmeye başladı. Birincisi nekadar kolay geldiyse bu onun aksine kıyıya gelmem diye diretiyordu.:cool: Ha şimde kaçacak de şimdi kacacak düşüncesiy sonunda balığı kıyıya çektim. Gelen 50 cm.lik bir turnaydı.:)

Saat 12 ye geldiğinde takımları toplayıp dönüş yolunu tuttuk. Çorlu'ya döndüğümüzde balık tutma sevincini Ulvi ile birlikte yaşamayı unutmadık.:) Ne de olsa tatlısu balıkçıları için küçük, bizim için büyük bir adım atmıştık ve 5 ay sonunda kayda değer bir balık tutmuştuk. Lütfen 1.5-2 metrelik turnaları tutan arkadaşlarımız bizim tuttuğumuz balıklara bakarak gülmesin. Ne de olsa biz deniz balıkçılarıyız.:)

Sarılarda güneşin doğuşu.

Tuncay ve Ben

Ağaçlar çiçeklerini açmıştı.

Bu da tuttuğumuz balıkçıklar:)

Son düzenleme: 12 Nisan 2009
  2. mufitsa

mufitsa tayfun tarumar

Favori Kamış:
    Alba star 1002/240 porsuk
    Favori Makine:
    Alba star/ Amir20 11+1
    En İyi Avı:
    sazan 35
    abi afiyet olsun. ben tam yeriri çözemedim gölete geldigimizde soldan direk mi gidecez ve hangi kaşık cinsinden kullandın abi benim kolum agırdı atarken kaşıkla bişey çıkaramadım. abi bir ara buluşalım ve ben sizi tanıyom ama nerden tanıdıgımı çıkaramıyom abi :).

neyse abi çok güzel balıklar çekmişsiiz afiyet bal şeker olsun. Bende sazandan başka bişeyden anlamıyom turna hakkında paslaşırız sizlerle :D hayırlı nice avlara.

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sedat abi ellerinize sağlık abi güzel bir av olmuş ve yakışıklı balıklar yakalamışsınız abi turnanın şu an en lezzetli olduğu dönemdir şimdi o balıklar ne güzel giderler afiyet olsun inşallah devamı gelir :) :)
    abi turnanın tadını aldın ya artık sende denizleri bırakır tatlısuya yönelirsin :D :D

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler.

Ellerinize sağlık güzel bir av ve doğa. Görüntüler gerçekten çok hoş,tatlı suyunda kendine göre bu denli bir güzelliği var işte.

Doğa ve kuşlar börtü,böcek herşey harika gerçekten..

5. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Ustasın kardeş balık seni nerde olsa bulur.Buralarda balık bıakmadılarda ondan tutamadın.

6. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Sedat abi tebrık ederım balıklar ve manzara gercekten cok guzel.Deniz blıkçısı olmana ragmen tatlı sudakı başarın göz ardı edilemez.Allah oltalarını bereketli kılsın.;)

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    eve şimdi geldim :)telefonla görüştüğümüz için meraktan çatlamıştım hemen pc nin başına geçtim:)raporunuzu resimlerinizi okudum baktım :D:Dherşey çok güzel gönlünüz gibi birkaç hafta sonra havalar ısınınca bir hafta sonu mutlaka palnı yapalım görüşelim bu zevkten bizde yararlanıp iki lafında belini kıralım :)

her ne kadar ulvi abim yanınızda olmasada ben biliyorum ki yanınızda idi.............o yüzden

tebrikler mahşerin üçlüsü

8. simendifer

simendifer Sennur

Ağaçlar, papatyalar, güneş, temiz hava, gölet v.s. v.s. ne güzel... Biz de eve tıkılıp kalıyoruz böyle. Balıklarınız da çok yakışıklı. Sezonu sevinçli açmışsınız, inşallah böyle devam eder. Tebrik ederim sevgili ağabeylerim, daha da bereketli avlarınız olur inşallah. Rast gelsin. :)

9. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tebrikler :)

Turnalara doyuyoruz yavas yavas, bu haftadan sonra iyice acilir turnalar. Daha cok rapor goruruz insallah :)

10. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Müfit avlandığımız yer senin de yazdığın gibi soldan direkt gidersen 100 mt ilerdeki açıklık. 4 yıl öncesinden Çorlu'daki İş Bankası'na geldiysen oradan veya Emlaklarda oturuyorsan mahalleden hatırlıyorsundur. Birdahaki avımıza haberleşir beraber gideriz. Bizler genelde Tekirdağ ve Çorlu için paylaşım konusu var orada yazışıyoruz. Sen de sohbetlerimize katılırsan irtibatı koparmamış oluruz. Rastgele.

11. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Aytekin kardeşim turnaları tutmasını öğrendik. Senin tarifine göre pişirip yemesini de öğreneceğiz. Bakalım nasılmış:D

12. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Sizlerin daha da güzel avlarınız olsun.

Şunu söylemek isterim; Ava Tuncay abimizle beraber gittik. Av sonunda da Ulvi arkadaşımızı sevincimize ortak ettik. Ben de bu raporu üçümüz adına yazdım. Tebriklerinizi de üçümüz adına kabul ediyorum.

Son düzenleme: 12 Nisan 2009
  13. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Sağolasın hemşerim. Son geldiğimde tutamadım ama daha önce geldiğimde oradaki arkadaşlar sayesinde güzel bir av yapmıştım. Mersin'e ilk gelişimde ava götür diye yakana yapışacağım ona göre:D

14. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Teşekkürler karınca. Sen geleceğim dedin de biz gelme mi dedik:D Sayende fotoları da düzenledim.:)

15. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Sennur bir haftasonu canın sıkıldığında atla otobüse gel seni bir güzel ağılayalım. Gelirken yaka paça da olsa Koral'ı da getirmeyi unutma:D

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    ben gelmeyi çok istiyorumda denk getiremedim :( bu arada ben ne düzelticem ne dediğimi ben bile anlamadım telefonda sen nasıl anladın :D:Desas tebrik sana :)

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    her şey mükemmel

Ustalar elinize sağlık midenize afiyet olsun. Hem resimler hemde balıklar doyurucu

18. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Harika av olmuş Sedat abi,güzel bir gün geçirmişsiniz,avlak da süper .paylaşım için teşekkürler. sonraki avlarınızda rastgele ...

19. kaderim5967

kaderim5967 ramazan

En İyi Avı:
    kayda deger yok
    Sedat abı guzel bır av sarılara hiç gıtmedım artık ılk denemeyı o tarafa yaparım görüşmek üzere .unutmadan tel. açtım sana abı ama açmadın yıne ararım

20. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ne kadar güzel vakit geçirmişsiniz:)Tebrik ederim.