12 mayıs sazan avı(9.2 kg)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mehmetshow61 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mehmetshow61

mehmetshow61 mehmet özdemir

En İyi Avı:
    9,2 kg sazan
    köydeki evime arkadaşlarımı misafir etmiştim sabaha kadadr muhabeet filan olsun diye...arkadaşların uykusu gelmişti ama benim aklım evin 200 metre aşağısındaki tam 15 senelik avlağım olan göldeydi..arkadşlardan birini kandırdım benle gelmesi için diğerlerini yatırdıktan sonra karanlıkta bulduğum birkaç solucan ve biraz ekmekle evde olan takımlarımı alıp gölün yolunu tuttum..daha gün ağırmadan bi kaç misinamı suya bıraktım ve beklemeye başladım...aradan biraz geçmeden çubuğa taktığım misinalardan biri göle doğru gitmeye başladığını farkettim(ucunda zil olmazsa zaten farkedemeyecektim) ve ilk balıkla mücadelem başladı...1.9 kg gelen balığı alınca uykumdan feragat edip baığa gelmemim her zamnkigbi saçmalık olmadığını bir kez daha ispatladım kendime... yine aynı yere doğru yemimi takıp attım misinayı.. güneş üstüme vurmaya başlamıştı artık balık vurmayacağını düşünüp toplamaya karar vermişmiştim ki zilin tek tek çıkan sesini duydum .. çubuğu görünce ağır yüklenmesinden büyük balık olduğunu anlamıştım balık 0.40 mm miiniya vurudğundan birz tereddüt ettim ama balığın yününü bana doğru çevirirsem kendi kendine önüme gelecekti neyseki ilk hamlemde misinayı zorlamadan balığı bana doğru çevirebildim...önüme gelince suya girip karayla arama aldım balığı hırpalamadn kucağıma alıp kenara çıkardım...
    o gün gün boyu uyumadım hiç mutluluktan hiç de uykusuzluk çekmedim..çünki rekorumu geliştirmiştim artık hedef tabiki daha büyüğünü tutmak
    yer:?
    yöntem:birbirine bağlanmış 15 kancayı ekmeğe sarıp atıp bekledim dipte olay bu
    (terlik 44 numara)

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yok yok bu bir şaka değil :confused: :confused:
    aylardan mayıs tutulan balık sazan iğne sayısı 15:confused: :confused:

3. balikci

balikci

Mehmet Merhabalar,

Ne yazık ki bulunduğunuz bölgede sazan avı 01 Nisan 2009 - 01 Temmuz 2009 tarihleri arasında avlanması yasak türler arasındadır.

Detayları Amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/2 numaralı tebliğ'den öğrenebilirsin.

Bilmeyerek avlanılmış olsa bile site kurallarımız gereği bu konuyu kapatmak zorundayız.

Ayrıca, bulunduğunuz bölgede 01 Nisan 2009 - 01 Temmuz 2009 tarihleri arasında, aşağıdaki türlerinde avcılığı sezon yasağı kapsamındadır:
    • Kadife ( Tinca tinca)
    • Şiraz ( Capoeta.sp)
    • Yayın ( Silurus glanis)
    • Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus)
    Sürdürülebilir avcılığın devamı adına bundan sonraki avlarında daha dikkatli olmanı diliyoruz.

Soruların olursa, özel mesaj ile ulaşabilirsin.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.