Bugün saat 10.00 gibi Büyükçekmece gölüne gittim. Son dönemdeki yağmurlar gölü doldurdu ama o kuraklıktan sonra her tarafını ot basmıştı gölün, attığınız oltayı şamandıralı değilse geri çekmek neredeyse mümkün değildi. Bugün biraz otları azalmış gördüm, ama yine de hala yoğundu. ancak gölü canlı gördüm, su yılanı, kurbağa herşey vardı. En çok da buna sevindim. Önce bir şamandıralı olta attım, yanında da 3 no. siyah mepps ile atçek yapıyordum. Mepps'e uğrayan olmadı, şamandıralşı da mahsun kalınca döndüm yine dip oltasına. Bir de kıyıda mepps'i takip eden minik tatlısu levrekleri (destere de diyorlar) gördüm, küçüğü varsa büyüğü de vardır düşüncesiyle kıyının hemen yakınında bir taşlığa klaisk 2'li dip oltasını bıraktım.0,25 mm beden, 0,20-0,22 köstek, 7 no. kurt iğnesi, 50 gr. kurşun ve minik fırdöndü. dip oltasında köstekleri kaydırılabilir bağlıyorum, derinliği kolay değiştirebileyim diye. Nitekim dip oltası işe yaradı, suya indirir indirmez ilk desteremi aldım. Ne yazık ki oltayı kötü yutmuştu, zarar vermeden çıkaramadım. Ardından 5 dk. sonra 25 cm'lik günün en büyük desteresini aldım. Ufakları zarar vermeden iğneden kurtarabildiysem geri attım. Buna kayabalıkları ve ufak bir israil sazanı (küçük bir teredütten sonra, yaşam hakkı baskın çıktı) da dahil. Toplam 7 destere, 1 israil sazanı, 4-5 tane de kayabalığı tuttum. Saat 14.00'te de takımları toplayıp geri döndüm. Fotolar aşağıdadır, balıkları ben giderken geri gelen bir balıkçıya verdim. En üstteki tam fotoğraf çekerken zıpladı, ondan yarısı kadraj dışında. Bu hareketiyle suya iade edilmeyi haketti. Zarar görmemişti, sadece foto için beklettimdi. Oh be! niyahet balığa gittim, iyi geldi. Herkese rasgele
Duyarlı avcılığınız için tebrikler . Köstekleri havaya kaldırmak için herhangi bir yöntem uyguluyormusunuz ? Yoksa zemindemi kalıyor.
Merhaba Uğraş, mesafe çok kısa olduğu için köstekleri kaldırmaya ayrıca uğraşmadım. Ama soru doğru, uzağa attığınız zaman iğnelerin önüne küçük stropor topları takılabilir. Destere meraklı olduğu için bu beyaz toplar avantaj dahi yaratabilir. Balıkları kaçırdığını düşünüyorsanız siyaha boyayabilirsiniz, sabit mürekkepli Edding2ler ile. Rasgele
Merhaba Aytekin, Valla ben testereyi seviyorum. Hem sert vuruyor, hem de kılçıksız ve eti lezzetli. Bu defa hediye ettim, bir dahakine bir tavalık eve de götüreceğim. Rasgele
Koral merhaba, naapalım anlık bir dürtüyle ve de kızımın arkadaşlarının eve gelmesini bahane ederek kaçtım. İnşallah hep birlikte bir tatlısu organizasyonunda avlanırız. Bakarsın Atilla da gelir Geçen defakini maalesef kaçırdım. Rasgele
Güzel balıklar tebrik ederim.Yalnız tatlı su levreği için dip oltasına yem olarak ne taktınız? Ayrıca kızılcahamam'da bir gölde solucan ile tatlı su levreği tutuluyordu fakat hep kücükleri geliyordu.Büyük olanlar icin canlı yem veya rapala atıyorlardı.Ben hic denemedim.
Toprak solucanı taktım. Atçek meppse gelmediler, zaten ot çok olduğu için sürekli takılıyordu. Bİr de atçek için sabah erken veya akşamüzeri günbatımına doğru daha uygun herhalde. Ot azalınca silikon ufak boy da iş yapar. Rasgele