merhaba arkadaşlar benim kullandığım yayın avı için son derece kullanışlı ve başarı oranı yüksek bir yem tarifi anlatacağım... Malzemeler 1 adet kurbağa ( canlı ) Bir adet bulaşık süngeri 1 su bardağı kan ( Kasaplardan Rahatlıkla Tedarik Edilebilir) 2 Adet Paket Lastiği merhaba arkadaşlar öncelikle süngerimizi kibrit kutusundan biraz daha kısa ve ince bir şekilde kesiyoruz. ( jilet yardımıyla kolaylıkla kesilebiliyor) Ardından kasaptan aldığımız kanın içine bu süngeri bastırıyoruz sünger tamamen kanın içine girmeli. süngerimiz kanın içinde 1 gün dursun ki kan süngere iyice işlesin ve üzerinde kurusun. süngerimizi kanın içine koyduğumuz kabla birlikde avlak yerine götürüyoruz.avlağa geldiğimizde süngerimizi kan kabından çıkarıyoruz. kanın iyice kurumuş ve süngere işlemiş olması lazım... ardından süngerimizi canlı olan kurbağamızın alt tarafına yani karın kısmına paket lastiği ile sarıyoruz lastik iki adet olursa kurbağa süngerden kurtulamaz. süngeri kurbağamızın alt karın kısmına taktıkdan sonra kurbağamızın arka bacaklarına yayın avlamak için kullanacağımız iğneleri takıyoruz ve yemimiz hazır denedim ve gayet de iyi sonuçlar aldım.... kurbağa canlı olursa iyi olur kan suyun içinde koku yayarken kurbağada titreşim yollucak ve yayınımızı bize çekicektir. bol bereketli avlar arkadaşlar.... rastgele
+1 Yayın avında kana bulanmış ve kurutulmuş sünger kullanıldığını yaklaşık 20 senedir bilmekteyim kurbağa kullanıdığınıda çocukluğumdan beri bilmekteyim ama ikisinin birleştirildiğini ilk defa duyuyorum ve çok akıllıca gözüküyor tebrikler
Yebrik ederim ben ilk defa duyuyorum.Gercekten cok mantıklı.Ama sorun şu ki ben kurbağaya elliyemiyorum
İgrenç bulanlar vede Midesi kalkanlar daha önce hiç YAYIN yalamamış ve o balıkla boguşmamışlardır.Adrenalin demektir yayın.Ve etinin lezzetide cabası.
Bu yöntem her zaman iş yapmıştır yayın avında, o bölgede yayın varsa kesin gelir bu şekildeki yeme.Midesi bulananlar bence de yayınla boğuşmanın, aynı zamanda yayının tadını bilmiyorlar.Benim son kullandığım yayın yemi kasaptan alınmış kanlı bir karaciğerdi.
Çok fdaha geçmişte kalan bir yöntem daha var; Mezbahadan teneke ile kan alıp kurutuyorsun. İp ile bağlayıp 5-10 metre ileri bırakıyorsun. Bir kaç tane şamandıralı oltaya canlı yem takıp tenekenin civarına sıralıyorsun. Süngerli yöntem daha iyi gibi görünse de dezavantajı var. Eğer 3-4 takım yapacaksanız 1-Hepsini aynı kanlı süngerli yapmalısınız.2- Olta mesafeleri nedeniyle balık biraraya toplanmayacak oltalar arası dağılacaktır.
Kan + Canli Kurbağa,,! Böyle bir yemleme kombinasyonuna hayır diyecek bir YAYIN balığı düşünemiyorum.Tebrikler , Çok akıllıca bir yöntem ,Dene ve adrenalin zirvesini yaşa,
bazı arkadaşlarım mide bulandırıcı demişler sanırsam yayın avına hiç çıkmayan arkadaşlar.. yayın balığı doğası gereği kendinden küçük gördüğü çoğu canlıyı yer.. veya kuş ölüsü fare ölüsü kendi kendine suya düşsün onu böle yer allah yaratmış.... ve şunu unutmayı arkadaşlar yayın avı titreşim ve kokuya göre avlanır duyuları çok gelişmiştir. ben 23 yaşındayım kendimi bildim bileli yayın avına gideriz babam büyüklerim felan hep gitmişizdir yayın balığının dilinden az çok anlarım... son birşey yayın balığını kıyaya çekerken yaşanılan zevk bir balıkçı için dünyada yaşayabiliceği en güzel zevklerden birisidir. bol şanslar
tatlı su ve deniz avcıları verdikleri cvplardan anlaşılıyor sanki bu balığı yakalamak için dahada iğrenç teknikler olduğunu duymuştu. zorlu bi balık bu balığıda yakalamak istiyorsanız bu tarz şeyler çok normal
beni dediğim yemleme yönteminin nesi zor anlamış deilim ama zorluğu 6 lastik fazla kullanıp kanın içine 3 tane dana süngeri sokmak zorsa ne deyim varsın zor olsun... hem bana kırılma ama senin tarifinde de yanlışlık var o yöntem teneke ile olmuyor. tekenin içine soğan çuvalını geçirin sonra kanı doldurun sonra çuvalu tenekenin içinden çıkarıp suya sallayın tenekenin sadece üstünden veya deldiğiniz yerinden kan kokusu çıkar ama çuvalın heryerinden... en aşağı 15 litre kan suya dağılıyor o kan daha sonra suyun kenarında toplanıyor ve aşırı derece sağlıksız bir ortam oluşturuyor. senin yönteminide yaptık zamanında abi ama pek verimli yöntem değil... yinede avcı arkadaşlar ve üstatlar en iyisini bilir karar sizin arkadaşlar...
Emre Nejat abiyle arandaki yaş farkına dikkat ettinmi hem kendince doğru olan bir yöntemi paylaşıyorsun ve alkış bekliyorsun kusura bakma ama burada herkesin kendince doğruları vardır ve alkışı kabul etmesini bildiğin gibi gerektiğindede eleştiriyide kabul etmelisin
Sevgili kardeşim, yaşınız pek genç. Heyecan dolusunuz, anlıyorum. Ancak yazılanı okuyup doğru anlamanın bunlarla bir ilgisi yok tabii. Senin yöntemin yanlış demedim. Senin yaşın kadar bu balığın peşinden koşmuş, yöntemler geliştirmiş biri olarak bazı sakıncalarını yazdım. Yazılanı okurken bir taraftan uygulamanın nasıl olabilweceğini gözünde canlandırsaydın belki çözerdin. Ben eskiden uyguladığım bir yöntemi yazdım. Senin düzeltilmiş hali de yanlış. Ben kanın yavaş çözülmesi ve uzun zaman dayanmasını hedeflerken, seninkinde çuvaldan kan hızlı çözülmektedir. Bu da avlanma süresini kısaltır. Ama sen benim yöntemi boşver. Seninki daha doğruysa onu uygula
abi eğer bir saygısızlığım olduysa özür dilerim... benim yaşımdan fazla yayın tecrübeniz var ben kimsenin nasıl tutacağına karışmıyorum herkez kendine hür nasıl yem kullanmak yapmak istiyorsa öyle tutar ben buraya sadece bir yem alternatifi sundum ben buraya bir yem tarifi verdim aklına yatan arkadaşlar varsa kullanır veya dener benim görüşümce yayın avı tamamen bir zeka işidir tecrübe ikinci plandadır bana göre burda zeka ve avını tanımak konuşur... ben 1 hafta kamp kurup 1 tane bile balık almadan gidenler biliyorum yaşlarıda en az 40 olan yıllardır bu işi yapanlar.... ona kalırsa yayın tutmak için en iyi yöntem bir çalıdan suya sakıtılmış kurbağa ve yanında ciğerdir... forumda tarifini gördüğüm için vermedim ben yeni birşey katmak istedim.... benim kimseden alkış beklediğim yok alkış gibi bir maksadım olsaydı etrafımda arkadaşlarımın yakaladığı 30-50 kiloluk yayınları kendim tutmuş gibi gösterirdim forumda
Sevgili Emre, kullandığın yöntem çok güzel ancak 1-2 ufak püf noktasını veya dezavantajını belirtmek istemiştim. Kaç oltayla avlandığını ve av bölgenin şartlaını bilmeden iki küçük uyarı veya öneriydi benimki. Tabii ki avlandığın suya göre kurallarrı sen koyacaksın. Bunun yaşla ilgisi yok. Biraz bilgi, tecrübe ve en çok da kısmet işidir. Benim anlatmak istdiğim takımlarrı kontrol edebileceğin bir bölgye yoplayabilmekti. Diğer yöntemde 3-4 takım kullanılınca hem balıklaın dikkati geniş bir alana dağıtılır, hemde özellikle gece şartlarında bu takımların kontolü güçleşir şeklindeydi. Ancak bu tabii av sahasının doğa yapısına göre de değişebilir. Hoşça kal